Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 15:52 1 377 9

Безпокойство в ЕС от Тръмп

  • малта-
  • ес-
  • безпокойство-
  • сащ-
  • лидери-
  • доналд тръмп-
  • жан-клод юнкер-
  • ангела меркел

Според Юнкер администрацията на Тръмп не познава ЕС в детайли

Безпокойство в ЕС от Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп увеличи безпокойството сред европейските лидери, които се събраха в Малта за важни разговори относно бъдещето на блока, пише „Вашингтон поуст“.

Някои от коментарите на държавния глава притесниха ЕС, че Вашингтон може да се отдръпне от традиционната си подкрепа към общността. Тръмп аплодира излизането на Великобритания от блока.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не чувства заплаха от новата американска администрация, но въпреки това са нужни някои обяснения от нейна страна. „Понякога имаме чувството, че новата американска администрация не познава Европейския съюз в детайли. Но в Европа детайлите са от значение“, заяви Юнкер.

Френският президент Франсоа Оланд сподели, че страните трябва да виждат бъдещето си в Европейския съюз, а не да си представят двустранни отношения със САЩ. „Нуждаем се от европейска концепция за нашето бъдеще. В противен случай няма да има Европа“, заяви държавният глава.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пък заяви, че Европа държи съдбата в собствените си ръце.

Върховният представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини подчерта, че „нашият начин е сътрудничество и партньорство, ние не вярваме в стени и забрани“.

Срещата на европейските лидери в Малта се провежда при засилени мерки за сигурност в Двореца на Великия магистър в столицата Валета, където се намира кабинетът на президента. Миграционната политика и Brexit са сред основните теми на срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    7 1 Отговор
    Май на някой ще им секне далаверата.
  • 2 Бай хой

    5 2 Отговор
    За какво точно реват тия? Или си признават че са били марионетми на администрацията на обанана. Позор за тия и отгоре на всичко се наричат и лидери.
    Какво ги ебе тях политиката на сащ?

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Понеже в тиквата ти освен течение между ушите има вероятно и проникнал сняг,ще ти обясня "какво ги е.е тия политиката на САЩ":АКО НЕ СА САЩ,С ВОЕННАТА СИ МОЩ И 70% ВНОСКИ В НАТО,ЕВРОПА ЩЕ БЪДЕ ПОД РУСКО!!!Затова и "реват" според тъпите ти "наблюдения"-защото не можеш да осъзнаеш,че ЕВРОПА Е ЛЮЛКА НА СВЕТОВНАТА КУЛТУРА и полази ли я руски ботуш,всичко свършва безвъзвратно.Е тва го обясни на подобните ти пембяни плазмодии и се постарайте да осъзнаете,че ако за вас е важно да съществувате,за други е важно да водят живот на бели хора!
  • 4 Бай хой

    7 1 Отговор
    Алоуу, сиганшето с коня. Преди да дойдат джахидистите по нашите земи сме били в пъти по развити от западняците. Да не те отварям пък по въпроса за Св.Св. Кирил и Методий. Люлката на съвременната цивилизация изобщо не е на север.
    Европа е била свободна без нато и дори на два пъти е освобождавана от тирани точно от Русия. Както вървят работите и трети път ще се наложи освобождаване от самопровъзгласилите се за изключителна нация терористи. Ако не си сляп би трябвало да видиш че в момента Европа е окупирана от войските на изключителните.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Не ми преподавай история,защото я знам 100 пъти по-добре от тебе.Естествено твоите "освободители" са "поробители" за мен,защото благодарение на тях имотите и земите на фамилията ми за били национализирани за 45г с цел "изхранване" на тъповати лумпени-готованци като теб,верни на партията.Сега обаче,когато нещата се възстановиха и заграбеното от нар. власт се върна,нормално е с теб да бъдем от различни страни на барикадата,така че спорът е безсмислен.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 кроко

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ми, правилно са ти ги национализирали! Я се виж -ти щеше да разсипеш и разпродадеш всичко, което не е БМВ!

    Коментиран от #8

  • 7 Duputata

    7 0 Отговор
    Всички сме бездушни румънците се бунтуват а ние сме близег.зци и оставаме мутри и кви ли не да ни управляват за това се замислете
  • 8 onq s konq

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Това с "разсипването" е добро твое предположение,но си е непосилна задача.Много е -вервай ми:)
  • 9 на коня под опашката

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Да бе, както знаеше, че унгарското знаме е нашето и че Кадафито управлявал Ирак! Па срам нямаш и бързо забравяш каква комедия си!