Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 09:46 1 360 2

Доналд Тръмп на корицата на „Шпигел“

  • der spiegel-
  • доналд тръмп-
  • статуя на свободата

В сайта на списанието тя дори е анимирана – от главата капе кръв

Доналд Тръмп на корицата на „Шпигел“ - 1
Снимка: Der Spiegel

Новият брой на авторитетното германско списание „Шпигел“ излиза днес с корица, на която има карикатура на американския президент Доналд Тръмп, който държи в едната си ръка нож, а в другата – отрязаната глава на Статуята на свободата.

В дясно от снимката е написано на английски: „Америка на първо място“ – мотото на президента.

В сайта на списанието карикатурата дори е анимирана – от главата капе кръв.

Корицата е препратка към екзекуциите на „Ислямска държава“, но и към указа на Тръмп за забрана на гражданите на седем мюсюлмански страни да влизат в САЩ.

Минути след като корицата бе публикувана на официалния сайт на списанието тя предизвика огромен интерес в социалните мрежи, не само в Германия.

Атаката на списанието продължи и в „Туитър“, където новият брой е рекламиран с друг колаж с Тръмп. Той е препратка към едно от популярните мемета в последно време в интернет – закачка с позирането на американския президент след подписването на поредния указ. В случая, вместо документ, в папката се вижда корицата на „Шпигел“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 2 Отговор
    Еврогейските отрепки квичат !Отлично ,значи чичо Дони е на прав път.Докато тия боклуци не бъдат изметени и от Европа тя ще става все повече един кенеф пълен с мургави хлебарки.Дано не стане прекалено късно!
  • 2 Шляхтиц

    2 1 Отговор
    Опасявам се, че вече е много късно. Хлебарките се размножават много бързо и неконтролеруемо..........