Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 08:50 912 0

Авиокомпаниите в САЩ отново качват притежатели на визи от списъка на Тръмп

  • сащ-
  • имигранти-
  • емигранти-
  • указ-
  • доналд тръмп
Авиокомпаниите в САЩ отново качват притежатели на визи от списъка на Тръмп - 1
Снимка: БТА/АР

Американските гранични служби уведомиха местните авиокомпании, че могат да започнат отново да качват пътници, които попадаха в обхвата на указа за забрана на пътуванията, издаден преди седмица. Това стана, след като прилагането му беше блокирано на цялата територия на САЩ от съд в Сиатъл.

В телеконферентна връзка граничните служби са съобщили на авиокомпаниите, че могат да започнат да работят както преди указа, с който временно беше забранено на бежанци и граждани на седем страни с предимно мюсюлманско население да влизат на американска територия.

Лицата от тези страни притежатели на редовни визи могат вече свободно да се качват на самолети, пътуващи към САЩ, а авиокомпаниите в момента осъвременяват информацията на сайтовете си, за да отразят промяната, каза служителят, който пожела анонимност.

Временното спиране на прилагането на указа е сериозно предизвикателство за въведената от американския президент Доналд Тръмп мярка, макар че правителството може да обжалва решението и да стане така, че ако жалбата бъде уважена, мярката да бъде потвърдена.

Съдията от федералния съд в Сиатъл Джеймс Робарт, назначение на президента Джордж Буш-син, обяви решението си за влизащо в сила незабавно, което подсказва, че и ограниченията могат да бъдат отменени веднага. Очаква се той да публикува цялостните мотиви за решението си през уикенда.

Съд в Бостън отказа вчера да поднови наложената на 29 януари забрана за задържане и депортиране на хора по силата на указа на Тръмп за бежанците и имигрантите, предаде Асошиейтед прес. Това означава, че тя ще действа в рамките на постановения седемдневен срок и ще изтече утре


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА