8 Февруари, 2017 21:17 2 262 20

Асад: Путин има голям принос за Сирия

  • башар асад-
  • владимир путин-
  • сирия

Той е готов да преговаря с кюрдите

Сирийският президент Башар Асад отбеляза „огромния принос“ на руският президент Владимир Путин във възстановяването на неговата страна, съобщи ТАСС.

Асад разговаря с представители на руския парламент.

„В края на срещата президентът Асад определи огромната роля на руския президент Владимир Путин за възстановяването на мира в страната. Русия се е доказала като основен играч на международната сцена“, се казва в обръщение от руската група.

Отбелязва се още, че Башар Асад е готов да преговаря с кюрдите, ако те имат политическо представителство. Той иска диалогът да е основан на широк консенсус. Преговорите трябва да се одобрят и от сирийския народ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    6 22 Отговор
    Имал принос Путин е гаси смешника е тоз фАсад нямам думи направо
  • 2 Кики

    16 7 Отговор
    Русия не за първи път освобождава страни. Друга държава като нея няма!

    Коментиран от #3

  • 3 Kcaniba

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    О да , особенно силно се впечатлих от това как освободиха Афганистан ! "Освободиха" ги и се изплъзнаха като пръдня от гащи и до ден днешен пущуните още не могат да се нарадват на тяхната свобода.

    Коментиран от #7

  • 4 Кики

    6 3 Отговор
    Прав си, но в живота не винаги се получава така, както ни се иска.

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    Да разбира се Кики , едно е да го искаш , друго е да го направиш и съвсем друго е да го можеш.
  • 6 кроко

    1 10 Отговор
    Путин и принос е няма такъв филм да отнесе нещо може но да донесе не вярвам.
  • 7 кроко

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Еее, не толкова елементарно, съскащия! Потърси информация за живота в Афганистан преди руснаците да се изтеглят от там и го сравни с днешно време. После припомни на хората, че срещу руското влияние в Афганистан се бореха америнканците, които създадоха и въоражиха талибаните. И накрая припомни че заслугата за сегашното състояние на Афганистан че на американците, които вече 30г. се грижат за страната. Хубаво е да вметнеш и че талибаните, след като видяха какво представляват американските грижи, от благодарност поведоха война срещу САЩ.

    И за епилог ни припомни че не си краварско тролче, а само се дразниш на русофилите!

    Коментиран от #8

  • 8 Kcaniba

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Не знам за какво говориш , навярно си ме припознал. Моята дума беше за това как руснаците освободиха Афганистан и избягаха.

    Коментиран от #10

  • 9 Stupid

    2 3 Отговор
    Kcaniba, както ти се правиш на "ЛУД", така и русите се правят на такива. В природата, както и в политиката (разбирай - живота), хищника изяжда тревопасното ( разбира се- не, винаги), но, слоновете и носорозите в природата сме малко!
  • 10 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    В Афганистан има 7-8 основни племена. Когато едно от тях се добере до властта , останалите се обединяват срещу него и го свалят. Руснаците се опитаха да сложат малко ред ,но не им позволиха. Пакистан стана база за развъждане и подготовка на радикални талибани,въоръжени и обучавани от ЦРУ и МИ. По тайни пътеки преминаваха на Афганистанска територия и заедно с местните нападаха селца конвои и др. ,и изчезваха отново в Пакистан и непристъпните планини, където са като у дома си. В тази атипична (партизанска) война , затънаха руснаците, както сега и американците-взривове, атентати,ежедневие. И ние им изпратихме български контингент да им помага. Та руснаците сложиха свой президент Наджибула и се изнесоха от там . Без подкрепа Наджибула удържа 9 месеца. А радикалният ислям избуя в в страховити форми и възможности,на територията на Афганистан и околните и държави. И някои сега под сурдинка си признават какво са сторили ,и отчитат като грешка.

    Коментиран от #11

  • 11 Kcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Не че искам да оправдавам американците но те имаха поне формален повод да навлязат в Афганистан , небостаргачи , самолети , борба с тероризма и туй ти онуй , ти постреляха малко но видяха че полза няма да има голяма и си събраха куфарите. Руснаците пък точно на обратното , сами се набутаха и както казваш ти затънаха там , а повода беше да си изпълнят интернационалния дълг ! Е гахти и тъпотията , хиляди млади момчета си отидоха заради някакъв си там дълг , те после си признаха грешките но кел файда , загиналите не се върнаха.

    Коментиран от #12, #17

  • 12 лаик

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Те тогава руснаците влизат по покана на тогавашния президент на Афганистан поради невъзможност да се справи със ситуацията .

    Коментиран от #13

  • 13 Kcaniba

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "лаик":

    Много си зле брат, напротив те отстраниха (убиха) тогавашния президент Хафизула Амин , а на негово място сложиха куклата Бабрак Кармал като се надявах той да се утвърди на власт а те от Москва само да дърпат конците но им излязоха криви сметките.

    Коментиран от #14

  • 14 лаик

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Това, че са го убили не значи, че не ги е поканил .
  • 15 P.s.

    0 2 Отговор
    Има ли видео от срещата? Щото има други версии за асада пък и щом тасс съобщава.......
  • 16 P.s.

    0 3 Отговор
    Тази статия вони от всякъде!
  • 17 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Съскащия, пак почваш от средата! Говориш за терористичните настоения сред талибаните срещу САЩ, но пропускаш да кажеш повода за тях. Повода е че прсто ги употребиха в ирата си срещу СССР и оставиха след това държавата в разруха.
    Я пробвай да обясниш целта да ги противопоставят срещу СССР?
  • 18 гост

    0 1 Отговор
    Кроко Кики и Ксанида , не знаете ли че има скайп, а сте седнали да си пишете чрез Факти ?
  • 19 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    какво направи ПУТИН ?

    Коментиран от #20

  • 20 Васил м

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Васичка Атанасова":

    Всичко необходимо за своята политика
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания