Last news in Fakti

10 Февруари, 2017 13:25 1 102 0

Турция отново поиска екстрадицията на Гюлен

  • турция-
  • майк помпео-
  • фетхулах гюлен

САЩ са готови да осигурят подкрепя за страната в борбата с тероризма

Директорът на ЦРУ Майк Помпео се срещна с турския премиер Бинали Йълдъръм, съобщи „Хюриет“.

Йълдъръм отбеляза нуждата от сътрудничество със САЩ в борбата с организацията на Фетхулах Гюлен и гюленистите.

Йълдъъръм е настоявал за ограничаване на движението на Гюлен в САЩ и отново е повдигнал въпроса за неговата екстрадиция. Проповедникът е считан от турското правителство за основен организатор на опита за преврат в страната през юли.

Това е първото чуждестранно посещение на Помпео в ролята му на шеф на ЦРУ. По-рано той се срещна с турския президент Реджеп Ердоган. Двамата обсъдиха възможностите за борба с тероризма. Имало е разговори за възможна офанзива срещу седалището на Ислямска държава в Ракка. Обсъдени са и боевете в Ал Баб, Помпео е заявил, че във Вашингтон са готови да предоставят допълнителна подкрепа на Турция в борбата с тероризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: