10 Февруари, 2017 20:10 5 264 39

Турция: Руснаците знаеха къде точно са нашите войници

  • русия-
  • турция-
  • военни-
  • координати-
  • сирия-
  • убити

Руските сили убиха по погрешка трима турски военнослужещи

Турция: Руснаците знаеха къде точно са нашите войници - 1
Снимка: БТА/ AP

Координатите от местоположението на турските войници са били дадени на руските въоръжени сили, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на изявление на министерството на отбраната.

Турските въоръжени сили посочиха, че от Москва са знаели точно къде са били разположени единици на турската армия. Те са били в една сграда в продължение на десет дни.

Анкара припомня също така, че двете страни са подписали споразумение за взаимно сътрудничество – включително за размяна на информация и координати - още на 12 януари тази година.

Трима военнослужещи от турската армия бяха убити от руските сили „по погрешка“, а няколко други бяха ранени в северната част на Сирия.

След инцидента руският президент Владимир Путин поднесе своите съболезнования на турския държавен глава Реджеп Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абакалъм

    46 14 Отговор
    Е па хубаво де метнали са ви една бомба да ви видят колко сте отворени. Ся да си имате обица на ухото друг път да не допускате „гюленисти” да свалят руски самолети!
  • 2 квот повикало

    49 6 Отговор
    Еми то и вие фесове знаехте къде са техните пилоти ама ги гръмнахте !?
    И защо си правехте илюзия че няма да ви го върнат !? Нищо че сте уж "приятели" !
  • 3 Мършата

    18 5 Отговор
    Руско-турското икономическо сътрудничество има огромна важност за Москва, особено на фона на санкционната политиката на Европа. Факта, че ратифицираха газовия договор, планове и за други съвместни енергитически проекти, говори ясно, че Россия счита да изгражда стратегическо партньорство в южно направление!
  • 4 Хасан

    11 15 Отговор
    Турция е пример за света как се води независима политика.. Вярно е че яде бой и от "свои "и от така наричани "съюзници ",но държи на своите съюзници.. Да можеш да се противопоставиш и на Русия, и на Запада..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хасан

    5 25 Отговор
    Каква е тая ненавист към турците!! 600 години сме заедно..

    Коментиран от #14, #28

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хасан

    7 13 Отговор
    Всяка омраза трябва да има аргумент.. Не мога да разбера защо трябва да мразиш друг етнос??

    Коментиран от #9, #29, #30

  • 9 кроко

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Не че няма за какво, но защо в случая реши че е омраза? Не е ли каквото повикало, такова се обадило? Аз ти казах миналия ден че действията на султан ердоган вредят не само на него, но и на Турция и народа като цяло. От твоя гледна точка е „независима политика”, обаче щом на никой не се харесва начина по който осъществява тази политика, значи проблема е в твоя телевизор. Тропкане с крак, с ръка по масата; заплахи и провокации с навлизане в чужди територии на Гърция, Сирия, Ирак; намеса във вътрешните работи на съседни държави - визирам България; опити за шантаж и изнудване с бежанците..... стига ли ти толкова?
    И като слижиш на кантара и близкото минало, имаш ли дори бегла идея колко много години и усилия ще са нужни за да си възстанови Турция добросъседските отношения?
  • 10 Хасан

    9 12 Отговор
    Може и да си прав ама що не мразиш САЩ че влезе в Ирак или Русия че влезе в Украйна!! Даже и присвои територия.. Крим..а Гърция трябва да си. знае мястото.. 8 милиона и държава на европейска просия

    Коментиран от #15

  • 11 Хасан

    5 10 Отговор
    А и не знам как е шантажирал България!
  • 12 Хасан

    7 11 Отговор
    А за бежанците -според хартата за правата на човека на ООН всяка държава е длъжна да приюти военни бежанци.. Не икономически

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Горд заради Левски

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    500 години робство,затова има не навист.Помни българските герои Ботев,Левски и всички възрожденци които смазаха турската сган и положиха основите на българската свобода.

    Коментиран от #16

  • 15 кроко

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Кой ти каза че не ги мразя?

    А като прибавим вашите връзки с ИДИЛ и различните начини по които ердо печелеше пари?
  • 16 Обичам България

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Горд заради Левски":

    От къде на каде турция ще иска екстрадиране на българския граничен полицай който е достоен за уважение защото е изпълнил дългът си към родината,пазил е границата.Алоо пази границата на Република България.Ще стреля срещу нарушителите разбира се!Те какво търсят на зелена граница да минават нелегално и вероятно въоръжени... не ги знаеш какви са откаде са с кава цел минават.Какво друго трябва да се случи да им се помоли полицията да не минават от там или какво.По темата конкретно каквото повикало такова се обадило.
  • 17 гост

    14 0 Отговор
    Хасане ти тъп ли си или се правиш на такъв.Верно си резамби,но вземи почети малко история.
  • 18 Кики

    11 1 Отговор
    Русия не е отмъстила за сваления руски самолет. Наказанието за Турция бяха санкциите, важащи до извинение. На война, никога не е изключено да има жертви от така нареченият "приятелски огън ".
  • 19 Хасан

    4 9 Отговор
    Коя история да чета!?Възрожденската литература или историята като наука?? Щото това са две Различни понятия.. И стига с това понятие робство!! Не е имало.. Не мога да разбера що толкова натяквяте че прадядо ти е бил роб.. Само комплекси за малоценност си създавате. Българинът е бил горд поданик на империята и е правил търговия от Багдад до Виена.. Имал е земя,дом,челяд,дюкян, училища,църкви и манастири..

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Обичам България

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    А според теб баташкото клане не го е имало нали?Тези кости които съм виждал в църквата-костница са били филмов декор така ли.Не си създаваме комплекси за малоценност а казваме каква е истината имало е геноцид над българския народ.Насилственна подмяна на вярата.Не те знам каква история четеш и не ми пука,но проумей какво ти казвам.Плащали са се жестоки данъци и гнусната турска зган е изнасилвала жени и е грабила.Но иначе не е имало робство нали само някакво добронамерено присъствие?!

    Коментиран от #23

  • 21 Обичам България

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Междодругото ти откаде знаеш български език и защо разговаряш с нас като се имаш за башибозук някакъв по сайтовете и не ни зачиташ мнението,а аркадаш?
  • 22 Хасан

    3 6 Отговор
    Добре живей си в своя свят тогава.. Ама си като религиозен фанатик.. Трябва да се пренапише историята.
  • 23 кроко

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Обичам България":

    Според трол деси-стян, баташкото клане е извършено от българи-мохамедани. Може и да е имало някои участници, но все пак винаги всичко е ставало по нареждане на турците. Иначе трола не можа да каже нито едно помашко имена участниците.

    Колкото до хасан, и той не зне какъв е:веднъж вика че бил помак, а няма помашко име, друг път говори „ние българите”, трети път „ние турците”.... важното е че явно по му се нрави шериата, дето настъпва в турция, отколкото светския живот.
  • 24 Хасан

    5 5 Отговор
    Какво значение има кой какъв е... Ти искаш както едно време всички да сме еднакви и равни и под строй комунисти..
  • 25 Мършата

    4 3 Отговор
    По темата за ИБРИЦИТЕ! Защо триете думата ИБРИК уважаеми автори? По темата за Россия и инцидента! Конюнктурата на днешната политика, объркваща за някого, може да бъде конкретизирана, дотолкова, доколкото, че кой каквото и да говори, реч иде за пари! Не мога да прикривам отвращението, забелязвайки колосалния мащаб, на тоталната деформация от ДЕМОКРАЦИЯ в ОЛИГАРХИЯ! Визирам не толкова въпросните държави посочени от автора, но и нашата, и като прецедент в глобален мащаб дори!
  • 26 Хасан

    7 2 Отговор
    Ами всичко е за пари.. Колумб е написал писмо до испанската кралица за спонсорство да открият нови земи. И в писмото си е споменал думата "Исус "30 пъти а думата "злато " 110 пъти и кралицата му дала пари, а пред народа целта е да се християнизират диваците
  • 27 Киро Аслана

    3 1 Отговор
    Може да искали да си върнат,на Порязаните за техния самолет!!!!Реват,като и.знасиле.ни!!!!!!
  • 28 Киро Аслана

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    600 години робство,бе помак!!!!
  • 29 Киро Аслана

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Ми идвате и завземате нашата земя!!!Взематеданък за всичко!!И имаш наглостта да питаш защо ще мразим порязаните!!!!
  • 30 Наско

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Има аргумент и той се нарича ГЕНОЦИД.Мръсната турска сган столетия е избивала българи и не само.Арменците ще ги питаш ли защо мразят турците?А кюрдите защо мразят турците?
    500 години сте унщожавали едни от най древните култури останали са само руини.След освобождението са останали не повече от 4 милиона българи останалото е избито и потурчено.
    Ако не бяха турците България щеше да е поне 50 милионна държава днес и щяхме да имаме книгите си тук а не да търсим из Ватикана и Лондон какво е оцеляло.Но какво да обяснявам на някой,който смята Ердоган за голяма работа.
    Турците са проста сган и са проклятие за всички народи които са владели.Дори днес в Германия като видя някой такъв ислямистки примат за пореден път се убеждавам,че няма оправяне на този боклук.През 21 век още си купуват жените и не им дават да излизат от къщи и да учат немски.Смятай за какво става дума.

    Коментиран от #37

  • 31 Бай село

    4 1 Отговор
    Не е хубаво ,че има отнет човешки живот независимо от каква нация е ,всички сме хора, но това е война грешки стават! Ако е имало умисъл едва ли щяха жертвите да са само три. Това не трябва да се коментира , като отмъщение!
  • 32 Хасан

    0 3 Отговор
    Наско, 2016 населението на Турция се увеличило с 1 милион а населението на България намаля с 50 000..В България няма турско робство.. Има европейско владичество.. Началниците са там.. бойко каза.. В Румъния вече немец управлява скоро и май и в България ще ни дадат един губернатор

    Коментиран от #33

  • 33 Реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Хасан-чо хубаво е да си говорим с факти. Хайде сега ми обясни как вие ще обясните на 15 милиона кюрди в южната ви част да не си искат независимоста като те вече и армия си имат. Въпрос на време е тази част на Турция да бъде отцепена. И оръжието и обучението на ПКК идваше и идва от Русия. Не напразно ПКК е "работническа". И на Ер-домуз и на Путлер им трябват конфликти за да са на власт. Заради тях и алчноста им умират хора. И рано или късно интересите им ще се сблъскат. А, и между другото - НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПРИЕМАТ В ЕВРОПА...

    Коментиран от #38

  • 34 Хасан

    0 2 Отговор
    А докога мислиш че ще има Европа!? Или Немска Европа.. На англичаните им писна да слушат Германия.. Скоро и французите ще излязат или ще направят Европа на две скорости -на държявите -аристократи и раята..

    Коментиран от #35

  • 35 Самолиот

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Чакай да те питам няколко неща твоето знаме да не е червено бяло червено?Гласуваш ли на българските избори и ако да защо си мислиш,че имаш морално такова право и последно приемаш ли някакви психотропни вещества предписани ти от някой духовен водач .
  • 36 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    много ясно че са знаели
    кой стреля ей така на хаос и убива трима
  • 37 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Наско":

    БРАВО НАСКО Е ТОВА Е МЪЖ НА МЯСТО
    ЕВАЛА ЗА КОМЕНТАРА ТИ
  • 38 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Реалист":

    И ВАШИЯ КОМЕНТАР МИ ХАРЕСВА БРАВО
  • 39 Валери

    0 0 Отговор
    Погрешка ли ?!?! Ха-ха-ха-ха.....
Новини по държави: