13 Февруари, 2017 00:15 967 20

Все повече хакерски атаки от Русия

  • хакери-
  • атаки-
  • русия

Атакуват се партии и държавни учреждения

Броят на руски хакерски атаки срещу държавни институции е зачестил. Това заяви шефът на британския Центъра за национална сигурност Кийрън Мартин, цитиран от „Сънди Таймс“.

Засечени са повече атаки срещу цели като местни съвети, благотворителни организации и университети. Във Великобритания са регистрирани 60 атаки месечно, целящи кражба на дипломатическа информация и информация, свързана със сигурността. Част от хакерите са свързани с Русия.

Отчита се съществено изменение в руските кибератаки през последните две години. Вече все по-често се засичат атаки срещу политически институции и партии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    13 2 Отговор
    Ако не са руски хакери ще се севернокорейски. Другите все едно си нямат ама никой не им води статистика на тях какви ги вършат.
  • 2 Диди

    6 6 Отговор
    Има и други,но явно Русия има по голямата нужда от това.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 кроко

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Ало, Диди! Нали си знаеш какво да правиш - под завивките и да не чувам детски плач!

    Коментиран от #8

  • 4 Диди

    5 6 Отговор
    Ха ха ха,Кроко...пиши още някоя друга глупост,че по спокоен да заспиш.
  • 5 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Защо мислиш така?
  • 6 onq s konq

    6 6 Отговор
    Нормално и ПРОФЕСИОНАЛНО е да се води разнообразна и всеобхватна идеологическа борба между противници,като хакерските атаки са само нюанс от цялото.Тук са включени както изкуствено изостряне на икономическото недоволство чрез яхване на протестите от специално формирани "активисти" и партии,така и със активни саботажи във всички сфери на икономиката чрез създаване на РЕАЛНИ ТРУДНОСТИ И СПЪНКИ в реалния трудовия процес и ежедневие.И е крайно време да се разбере,че Русия и Запада СА ПРОТИВНИЦИ ПО РОЖДЕНИЕ и всякакви временни примирия и жестове на добра воля са просто...по-специални оръжия тип "кадифени ръкавици" в битката,която ще приключи единствено с победата на единия над другия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кроко

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "ссс":

    Днес имам малко работа извън града, ще ми буташ ли Х5-цата за половин кутия цигари?

    Коментиран от #12

  • 12 ссс

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    Гледам нещо, от ден на ден коментарите ти стават от тъпи, по тъпи и са лишени от всякакъв здрав смисъл ! Не ми губи времето моля, с твоите проблеми ! Виж там, направи нещо със себе си, Карлуково да ти е на помощ !
  • 13 onq s konq

    2 3 Отговор
    А бе не знам какво искате тука!ЕДНО СМИСЛЕНО НЕЩО ДА НАПИША и пак да ми лепите минуси ???Цели два часа умувах как да го напиша и да не се испусна че мразя рашъните и имам едно от най-хубавите беенвета в северозападна българия и вие пак недоволни и пак минуси !!!Явно съм го написал в такъв стил които е неразбираем за вас!Ще се опитвам да се изразявам "народно" за да вденете накъде води мисълта ми!

    Коментиран от #14, #15, #20

  • 14 оня с магарето

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Еми прости хора сме тука и не сме като теб да караме БЕЕНВЕТА и да разбираме от всичко!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Диди

    1 1 Отговор
    Кончо както и да се изразиш,русофилите ще ти пишат минуси. Ето пример.На Нова Година пожелах на всички да са живи,здрави и щастливи.И русофилите ми лепнаха минуси.Такова отношение говори за характера на човека,дори не си заслужава да им се обърне внимание.

    Коментиран от #17

  • 17 onq s konq

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Хехе!Диди,наистина ли допускаш че бих могъл да се изразя по толкова кретенски начин като ном.13,който си е един от най-злобните русофили?А целта на писане на простащини с моя ник е ясна-неглижиране на написаното от мен ПРИНЦИПНО по сериозни теми,защото съм русофоб.Между другото вече престанах да се чудя защо тая пасмина си губи времето тук а не отива да изкара някой лев че да не пукне от глад-ЗАЩОТО ТАКА Е ПО-ЛЕСНО:)
  • 18 Диди

    0 1 Отговор
    Кончо,прав си,но понякога се шегуваш.Наистина приех че ти писа.Както и да е.
  • 19 Реалист

    0 0 Отговор
    Абе къде е "Ксаниба"та да приглася на зеленото влечуго с голямата уста? Орките след изборите в щатите много си повярваха... Лосион хочешь? Хорошии напиток кроко!
  • 20 Оеее

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Но защо мразиш рашъните е интересно? Със сигурност и там е като у нас и навред по света - има и добри чеблячена има и палави разбойници. Ако си патил от някой или група рашъни логично ли е да мразиш всички? Според мен, си бил на екскурзия като дете в СССР и са ти свили маратонките в някой съветско село и сега си бесен на цялата Рашън. Познах ли? Е, не плачи, все пак едни маратонки не са като хладилника или колата! Лично се питам - откъде и как са разбрали, че хакерите са руски? Обикновенно опитните хакери минават през всякакви световни сървъри и е трудно дас е проследи кой какъв е. как ли са ги идентифицирали?
Новини по държави: