Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 12:58 1 734 2

Турската армия разреши на жените да носят забрадки

  • турция-
  • армия-
  • забрадки-
  • жени-
  • забрана

Забрадките трябва да съвпадат с цвета на униформите

Турската армия разреши на жените да носят забрадки - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските въоръжени сили премахнаха забраната жените в армията да носят забрадки, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на информация на министерството на отбраната.

Новите регулации ще позволят на дамите във въоръжените сили – включително военноморските и военновъздушните – да носят забрадки. Единственото условие е те да съвпадат с цвета на униформата им.

Забраната за носене на забрадки е наложена през 1923 година. Много турски агенции описаха махането й като „край на една ера“.

Анализатори посочват, че секуларизмът в турското общество, за който се е борел бащата на републиката Мустафа Кемал Ататюрк, е към своя край.

През месец април в южната ни съседка ще се проведе референдум за конституционните промени, които желаят управляващите от Партията на справедливостта и развитието.

Ако турският народ послуша Реджеп Ердоган и неговата партия, то Турция ще стане президентска република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 3 Отговор
    А ще върнат ли шалварите, чалмите, фесовете?
  • 2 гостенка

    4 3 Отговор
    И аз щях да питам за шалварите, кога и тях ще въведат в армията, но колегата по-долу ме е изпреварил...:-D Да се връщат и 100 години след маймуните ако искат, само да не ни натрапват и на нас своите виждания!!!
Новини по държави: