Last news in Fakti

2 Март, 2017 09:34 862 2

Задържаният в Турция журналист написа писмо

  • дениз юджел-
  • журналист-
  • писмо-
  • турция-
  • германия-
  • арестуван-
  • затвор

Журналистът бе обвинен в разпространяването на терористична пропаганда

Задържаният в Турция журналист написа писмо - 1
Снимка: БТА/ AP

Германският журналист, задържан в Турция, написа писмо от ареста. Дениз Юджел благодари за подкрепата, която получи, съобщи Euro News.

Кореспондентът на „Ди Велт“, който има турско и немско гражданство, бе оставен зад решетките след решение на съда в Истанбул. Той бе задържан по обвинения в разпространение на терористична пропаганда и насаждане на омраза.

Дениз Юджел разкри, че в затвора получава храна, чай, кафе и вестници. Журналистът благодари на хората, оказали му подкрепа и призовали за неговото освобождаване.

„Независимата журналистика трябва да съществува. Журналистите трябва да могат да вършат работата си“, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел, която призова за освобождаването на представителя на четвъртата власт.

Протести в подкрепа на Юджел бяха организирани в няколко германски града. Международната общност и представителите на четвъртата власт поискаха справедлив процес.

Дениз Юджел е бил издирван от властите във връзка с публикации за хакерска атака срещу електронната поща на турския министър на енергетиката. Главният редактор на „Ди Велт“ Улф Пошард изрази надежда, че ще има честен процес срещу кореспондента и в крайна сметка ще се докаже неговата невинност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 3 Отговор
    Каквото каже съда това ще е.. Има независим съд има си закони..ще прави нацистка пропаганда..

    Коментиран от #2

  • 2 Войвода

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Турчоляци примитивни все още от курана си тълкуват законите.

    Хасане що не отидеш в тъпата Турция щом много я обичаш? А да може би защото не те искат понеже те мислят за циганин.
Новини по държави: