Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Март, 2017 11:29 5 336 34

Полша предупреди: Русия ще анексира Донбас!

  • витолд вашчиковски-
  • полша-
  • донбас-
  • русия-
  • украйна-
  • анексира

Ситуацията в региона е много опасна, заяви полският външен министър

Полша предупреди: Русия ще анексира Донбас! - 1
Снимка: Shutterstock

Полският външен министър Витолд Вашчиковски предупреди, че Русия възнамерява да анексира Донбас, предаде „Радио Полша“.

„Много е вероятно Русия да се стреми да анексира Донбаския регион“, заяви полският дипломат по време на посещение в Киев.

Вашчиковски каза, че ситуацията в региона днес е дори по-сложна, защото руснаците отказват да спазват Минските договорености.

„Има голяма вероятност след анексирането на Крим руснаците да искат да анексират и Донбас“, заяви полският министър, според когото ситуацията е много опасна.

По думите му Русия се опитва да изолира Донбас от останалата част на Украйна. Конфликтът в източната част на страната започна през 2014 година.

Заради анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна Европейският съюз и Съединените американски щати наложиха санкции срещу руснаците.

Отношенията между Москва и Вашингтон достигнаха най-ниската си точка от края на Студената война насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ььььььььь

    41 19 Отговор
    Абе толкова приказки за анексии се изговориха-то Балтийските държави,то Молдова,то Грузия,то даже за Сирия и Йемен говориха....че то остана само Марс бе....
  • 2 Kcaniba

    39 21 Отговор
    Поляците за Лвов ли ги е яд нещо??
    Ми те 20 млн човека в Украина изразиха своя вот срещу нацизъма и укрския шовинизъм!!
    Не само Донбасс а и целия крайморски юг с Бесарабия и Одесса се цепи!!)

    Коментиран от #33

  • 3 ндндн

    36 21 Отговор
    И това Полша какво точно я бърка?
    Тея поляци са страшни дупедавци!
    Путин е казал - таз година Донбас - догодина Полша
    Русия мисли да анексира цяла източна Европа!
    Дрън - дрън та пляс!

    Коментиран от #21

  • 4 кроко

    42 15 Отговор
    Украинците приближават с тежка артилерия, бомбандират градове и извършват атентати, обаче Русия не спазвала минските договорености! Да му имам и дипломата-мастия!
  • 5 Гост

    13 42 Отговор
    Руския гном, е най-мирният гном в историята! Той не анексира, той обединява! Той не воюва, той умиротворява!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 краварско тролче

    27 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    взима урок от американците, бе!
  • 7 НАТО ВЕЦ

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Браво! Най-накрая си го проумял.

    А бе, няма ли кой да даде на шляхтата онова блато Галиция, с пълзящи из него УкроФашисти, че останалите да "мирнат"?
  • 8 АСАН

    23 7 Отговор
    Само хленчат поляците,а после ще реват.
  • 9 Русия не анексира а приема !

    33 7 Отговор
    Ако направят референдум в ДНР и ЛНР и решат както Крим. Случаят е приключил ! Забравете! То и в България ако направим РЕФЕРЕНДУМ за Мажоритарното гласуване, За иИзлизане от НАТО, за самостоятелна вътрешна и външна политика, за премахване на санкциите с Русия, за разширяване и укрепване братските икономически, културни, религиозни и военни връзки с Русия! Ще разберем какво иска НАРОДА ! Ама де я тази смелост в манерката Радев? В България има Турски етнически политически партии свързани с Анкара а с Русия няма! Мирише отново на предателство на Левски, Ботев и Караджата! Стани! Стани! Юнак Балкански! От сън дълбок се събуди! Президента, НС, Върховен съд, НС, МС са Предатели на всичко Бъгарско и Родно! Отново ще ни е нужна Русия! Иван Костов унищожи Армията! Ние сме със свалени гащи! Ням и сляп и глух ли е българина! О о о неразумни юроде!
  • 10 007

    25 5 Отговор
    Този само се опитва да насъска света срещу Русия, а не си дава сметка, че е част от правителство което е дошло на власт с преврат.
  • 11 Апропо

    27 5 Отговор
    Русия не е страна по Минските договорености. Тя няма преки ангажименти ,също както Германия и Франция. Колкото по-скоро си го начукат в празните кратуни някои измислени политици , толкова по- скоро ще спрат да ни занимават с глупости.
  • 12 Нима не е ясно ?!

    27 8 Отговор
    Че за да оцелее една малка нация или народ, трябва да има покровител - защитник ! Затова постепенно бившите СССР републики възстановяват връзките си с Русия! Интересен факт се наблюдава и в Грузия? ! В ресторанти, на увеселения и банкети, грузинците пеят прекрасни руски песни. За дарбата, масйторството, насладата, красотата и за гордостта от тяхното пеене може да се съди по лицата и поведението им. Вижте го сами и сами преценете. На Ю Туб. Русия е ЗАКРИЛА, НАДЕЖДА, СИГУРНОСТ за етническата същност и култура на малките народи а не угроза! Угрозата днес в България е отново алчните чорбаджии, чифликчии/арендатори/, банкери, политици, монополни индустриалци! За тях народа не са хора, дали е българско или турско, не важно, тях ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА! Да търсим дружбата с Русия днес е жизнено важно за запазване териториялната цялост и единство на България! Предателите на България е нашата държавна - продажна власт! Съдете по фактите а не по лозунгите!
  • 13 Време е ?! Да се стрестнем !

    7 4 Отговор
    Да излезем на улицата и да изразим и защитим желанието си! Избранника е длъжен нас да слуша, нали затуй е НАРОДЕН избранник а не ИЗМАМНИК! На Априлски щурм за израз на недоверие към измамниците!

    Коментиран от #14

  • 14 eeghaer

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Време е ?! Да се стрестнем !":

    ia po dobre si izpii hapchetata za dnes,ili vodkata....

    Коментиран от #16

  • 15 От Ботев помня, че ......!

    15 6 Отговор
    Хайдутите у нас са имали същите проблеми както и ние днес - със българската администрация - чорбаджиите! В стиховете му за Войводата Чавдар, звучеше стиха му така: "И страшен беше хайдутин ЗА ЧОРБАДЖИИ и турци ала за клети сиромаси КРИЛО бе Чавдар Войвода"! Днес портрета му както и на Левски само висят в кабинета на президента и не означават че президентите ни въобще помнят заветите на героите на България! От турско Та до сега все една съдба! Единствено при Соца. Имаше /не идеална /, но по-справедлива народна политика! Та нали всичко е в името на народа, Та нали на нас те /депутатите/клетва дават да ни служат - на нас народа верно! Що за гавра е това което те вършат и що стоим като чужди в нашата страна?!
  • 16 НАТО ВЕЦ

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "eeghaer":

    Ти да не си Пешо Коня, та пишеш на "Методиица"?
  • 17 Гост

    8 1 Отговор
    Понеже традиционният говорител на евролиберастите вече не е президент сега Полша се нагърби с тази работа
  • 18 ЩЕ СТАНЕ

    3 3 Отговор
    ТОВА ГО ТВЪРДЯТ САМИТЕ РУСНАЦИ . НЕ ПОЛЯЦИТЕ !
  • 19 Истина

    17 4 Отговор
    То беше ясно от самото начало!Нищо ново!Запада с глупостите ,които направи в украйна доведе нещата до тук!Какво очакваха руснаците да си свалят сами гащите ,при условие ,че са дали 20 милиона жертви през втората световна!Кръвта го иска!Русия не е България, някой пак ще си счупи зъбките!
  • 20 Путин

    6 0 Отговор
    А добър ден!
  • 21 Европеец

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "ндндн":

    Ще се изговарят още много, ако е необходимо. Но не само с говорене. Поляците си оправятси държавата, когато и както е необходимо, такава каквато желаят тя да бъде и да ги представлява навсякъде по света. Свободни и единни!
  • 22 Гост

    6 1 Отговор
    Поляците само се опитват да забъркат поредните ла.на , и в суматохата да клъвнат Лвовска област ,която смятат за своя исконна територия,и населена с етнически поляци. Тези етнически поляци,взеха дейно участие в Майдана, и направиха стъпка "едно" ,следва стъпка "две"
  • 23 кокггтгт

    10 3 Отговор
    Добре де а какво точно ги интересува тях дали Русия ще анексира Донбас?

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "кокггтгт":

    Интересува ги ,и то много,и на това се надяват. Ако Русия вкара войски и отцепи про-руските територии ,в отговор на оказан им военен натиск, то Полша с НАТО зад гърба си ,ще вкара армии, под предлог,че спасява останалата част от територията от на Украйна. Нещо като Сев. и Южн. Корея. Полша и САЩ ще администрират областа както намерят за добре,включително и с ядрено оръжие,на един по-късен етап,това ги устройва идеално.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Ибрахим

    4 8 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    тия глупости сам ли ги измисли или някой ти ги каза
  • 26 Защо да няма паметници!

    10 6 Отговор
    Защото бяхме на немска страна и въпреки това Русия ни прости и ни прие за свои и ни създаде икономика такава каквато днес мекеретата не са в състояния не да създадат но и да я опазят и поддържат в експлоатация? На кого да вярвам на този който създаде краварка магарищарска България в модерна за времето си държава или на туй мекере дето достойство,чест и свян няма! Лошо Каменов, лошо! На каишков ще му падне пердето и тогава ?!
  • 27 Поп Грую

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Ако Русия вкара войски, то няма да е в Донбас.
    Ракетни удари по щабове и командни пунктове, авиодесанти в Киев, Харков и Днепропетровск, морски десанти в Одеса и Николаев и всяко чудо - за три дни. Полските панове ще вдигнат страшна медийна врява, но няма да посмеят да се намесят, пък и американците няма да им разрешат.

    Коментиран от #34

  • 28 Garrincha

    2 1 Отговор
    Истината е една - Европа е била Русия до Берлин ... , НО Русия и САЩ са двете световни сили и заедно и поотделно участват във разделянето на света, участват във всеки конфликт по света (явно или не ) и голямото състезание за номер 1 продължава ... на гърба на останалите нации !
  • 29 Garrincha

    1 2 Отговор
    Между другото, проследете генеалогията на руските монарси - изключително интересна ( например княз Игор, всъщност е Ингвар )
  • 30 шшш

    1 1 Отговор
    Какво да анексират , след като вече отдавна е ясно тези региони вече няма да се върнат в Украйна. Голяма новина..
  • 31 иван

    2 1 Отговор
    АМИ като САЩ АНЕКСИРАХА България , Полша ,Румъния ,и т.н. както и близкия изток какво стана.
  • 32 Тодор

    0 1 Отговор
    Русия няма интерес да анексира Донбас. Тя има интерес от съхраняване на цяла Украйна, но като неин съюзник и партньор. Тъй като бяха вложени за последните 25 години много пари и усилия това да не се случи, в комбинация с грешки в политиката на Русия към Украйна през тези години, сега Русия ще е доволна и на неутрална Украйна. Сега се правят провокации с т.н. "блокада" на Донбас от Украйна за да се провокира действия от т.н. ЛДНР и от Русия и да се обвинят в неспазване на Минск 2.
  • 33 Sergiy

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    ти си навсякъде, "работата" ти 24/7. През 2013-2014гг. плащаха на такива като теб, само че в московия повече, сега кремъл взима такива като теб за стотинки, ама явно с 24/7 някой лев ще имаш. Намери си свястна работа ;) Поне 1/100 от това което пишеш , дали знаеш или не, ама "неуморен" си в тая "работа" ;)
  • 34 Sergiy

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Поп Грую":

    "3 дни" това са стари методички ;) Интересно ми е, всички такива "специалисти" дали са мислили, ако могат да го правят разбира се, че ако московия могла да го направи, защо не го направила. P.S. Пролетта 2014г. ..уйло мислило 2 дена за това, обаче след като му сложиха на маса документи от военни московитски, всичко стана ясно, че няма никога да го направят, защо ли, ама това вече не за ватници, като теб ;)
Новини по държави: