4 Март, 2017 03:28 1 437 3

Гърците стават все по-бедни

  • гърция-
  • бедност-
  • увеличава-
  • ес

Бедността в страната е достигнала 40%

Гърците стават все по-бедни - 1
Снимка: shutterstock

Бедността в Гърция се е увеличила с 40% спрямо 2008 г. Това сочат данни на Института за икономически изследвания на европейската икономика в Кьолн, цитирани от сайта „Български новини“.

Изследването не се основава единствено на ниските доходи, но и на други фактори, сред които са лишаването от материални блага, ниското качество на образованието, непълната заетост и ограничения достъп до здравеопазване.

„Гърция е най-потърпевша“ от международната икономическа криза, като нарастващата бедност в страната, бележи най-високо ниво измежду страните от ЕС — цели 40%, се казва още в доклада на института.

Ирландия и Кипър са следващите страни, в които бедността се е увеличила. Данните сочат, че там 28% от населението влиза в категорията „бедни“. В Испания равнището на бедност е 18%, а в Ирландия — 11%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и ние вървим на там

    7 0 Отговор
    С боко тиквата на власт ни чака съдбата на Гърция: необосновани харчове за нереформирани системи; прогресивно обедняване заради липсата на инвестиции, корупцията и монополите, спъващи развитието на бизнеса; ще се напълним с джихадисти; безогледни кражби с помощта на закони като този за концесията (добре че го спряха) и инвестиции в строитество, където се краде в пъти; още по-голямо обезлюдяване; и заробващи заеми за да се потдържа всичката тази вакхналия!
  • 2 Гого

    2 0 Отговор
    Още един мандат на Герб и ще си затвърдим позицията на бананова република с диктатурно управление с нищо вече не се различава от Ердоган.
  • 3 РАМБО

    0 1 Отговор
    Бре не спят тия тролченца червени и добре платени , висят на компа и цвъкат ли , цвъкат ! Курнелийче , плащай им , добре плескат , цяло ято охранени врабчета не могат така добре да освинят пейзажа !
Новини по държави: