Last news in Fakti

8 Март, 2017 10:34 1 691 11

Австрия иска секира за непослушните в ЕС

  • австрия-
  • имиганти-
  • ес

Австрийският канцлер иска орязване на субсидиите за страните, които отказват да приемат имигранти

Австрийският канцлер Кристиан Керн призова за орязване на субсидиите за страни от ЕС, които не покриват квотите си за прием на имигранти, съобщи ДПА.

„Някои страни може да отказват да участват в разрешаването на кризата. Тогава те не би трябвало да получават милиарди от Брюксел“ заяви Керн.

Този коментар идва ден преди срещата на върха в Брюксел. Според Керн много страни са заинтересовани от солидарността по проектите за развитие и зашита от Русия. За това и те трябват да отговорят със солидарност по приемственост.

„Селективната солидарност трябва да доведе и до селективни плащания от нетните вносители на ЕС. Ние ще обсъдим това в Брюксел“, заяви Керн.

Той обяви, че Австрия няма планове да повишава плащанията си в ЕС след излизането на Великобритания от Съюза. На този етап да приемат бежанци отказват Полша, Чехия, Словакия и Унгария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    25 0 Отговор
    Ей, хитрецо, давай ми 1 млрд и ще настаня семейство сирийци у дома! ??? Даваш ли? Ако не даваш немам как! Аз едва плащам моите данъци и такси, че и техните ли? Всъщност твои лични ли са тия милиарди или ги вземате от данъкоплатците? Ако е от данъкоплатците, тогава защо не питате данъкоплатците искат ли да плащат сметките на чужди непознати, някои и терористични индивиди?! Много насериозно се взехте диктаторите по света? забравихте, че ЧОВЕЧЕСТВОТО Е създадено за да е справедлив света, а не шепа обособили се като елити да му налагат правилата! А май и в държавите и в ЕС и къде ли не става точно диктатури... Много се вземате насериозно бе човек? Приеми, че си само един политик от тоя свят, каквито даже не трябваше да има като профессии! защото са паразитни и не принасят полза на производството на благата! Ето до нас има секция на партия. точат лигите, чакат да ги вотнеш да седнат да лапат да налагат правила? А никой не взе мотиката да изкопа два декара? хайде пари имат да купят трактори? търтеи сте 99% от политиците, НЕНУЖНИ ТЪРТЕИ! Тоест паразити.
  • 2 кроко

    1 22 Отговор
    Съгласен съм с австриеца ,за всички, които не желаят да интегрират бедните бежанци подгонени от войната, трябва да играе секирата.
  • 3 стоян георгиев

    6 9 Отговор
    всъщност бежанците са само част от проблема.деиствията на поляци и унгарци показват друго доста по-важно,а то е липсата на екипност и солидарност на част от страните в ес,което всъщност е тревожното.не може няколко новопостъпили страни да променят структурата на съюза и то към по-лошо.ес е клуб на богатите ,но си има цена.

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 BILL

    14 1 Отговор
    Продължавайте по същия начин да се месите във вътрешните работи на други страни и скоро ще съсипете окончателно ЕС. Само че времената на Австро-Унгарската империя отдавна отминаха, и вие ще сте една все още богата, но абсолютно неспособна да оцелее сама, без единството на ЕС държава.
  • 6 Morgoth

    12 3 Отговор
    Права е Австрия да го иска, но не би трябвало да дефинира КАК това да се случи. Разпределяйте си ги бежанците към всички, но нямайте претенции когато в Унгария ги заселят в затворени центрове близо до границата или когато в България ги поставят при условия които са по джоба на българина.
    И за в бъдеще, ако ще искате солидарност за нещо е добре да проявите тази солидарност и при вземане на решението, не само при изпълняването му - т.е. Меркел преди да се изцепи и да ги покани от името на цяла Европа да провери каква част от тази Европа е съгласна да ги приеме.
  • 7 Варна

    14 0 Отговор
    Въпросът с бежанците е чиста проба лицемерие.
    За Българи и Румънци се говореше как ще им отнемат работните места, как трябва да бъдат спрени в Западна Европа, а няколко години по- късно се оказа, че арабите са по- предпочитаните...
    Да не говорим, че ЕС е с застаряващо население поради факта, че европееца е задърстен от данъци и все по- голяма издръжка на живот. Това го кара все по- трудно да се възпроизвежда.
    Вместо да създадат по- дорби условия това да спре. Ще напълнят собствените си страни с араби които да им оправят прираста...
    На това му се казва малоумие!

    Коментиран от #8

  • 8 Morgoth

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Ниската раждаемост е въпрос не на данъци и цена на живота, а на образованост и права на жената. Съвременната жена иска да изживее младостта си и чак тогава да ражда, а когато дойде това време за много жени се оказва, че вече е късно и са се появили проблеми, но дори и да няма такива време за раждане на 3-4 деца не е останало. Освен това съвременната жена много често иска кариера, което е трудно съвместимо с много деца.
    На другия полюс са бедните страни с висока безработица и като цяло обществата с ниска образованост и липса на права на жените - там жената не работи, седи си в къщи и аха е спряла да кърми предното вече е заченала следващото, при това без да са я питали дали иска.
  • 9 tost

    3 0 Отговор
    Ще връщаме социализЪма,тогава нямаше чалга,гейпаради,високи данъци и населението във всички соц държави нарастваше,и то не по партиина линия
  • 10 Тоягата морковски

    0 3 Отговор
    Точно такааа, дисциплина ред за ментърджиите , и имитатори на ЕС
  • 11 кроко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Тролчик, тези страни никой не ги е питал предварително дали искат джангали, не са се съгласявали, че да кажеш че бъркат работата на ЕС.

    ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ТВОИТЕ ДУМИ Е - КУКУФЕРКЕЛ Е РЕШИЛА ДА НАПЪЛНИ ЕВРОПА С ДЖАНГАЛИ И ТАКА ИСКА ДА ПРИМЕНИ СТРУКТУРАТА НА ДЪРЖАВИТЕ. Майната мунна ЕС, няма нищо вечно, обаче тия държави, дето сме в него, след това трябва пак да можем да функционираме нормално, а не да се разправяме освен с всичко друго, и с увеличаващо се милионно мюсюлманско население.
Новини по държави: