Last news in Fakti

10 Март, 2017 08:57 1 553 14

Полша играе мръсно на Европейския съюз

  • доналд туск-
  • полша-
  • ес-
  • вето-
  • беата шидло-
  • мръсно

Варшава остро се противопостави на преизбирането на Доналд Туск

Полша играе мръсно на Европейския съюз - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Полша блокира заключенията от срещата на лидерите от Европейския съюз. Причина е назначението за втори мандат на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, на което Варшава остро се противопостави.

Полският премиер Беата Шидло заяви, че няма да подкрепи общите заключения от срещата в знак на протест срещу преизбирането на нейния сънародник.

Варшава не можеше да блокира преизбирането на Доналд Туск, но разполага с вето върху останалите теми от дневния ред. След ветото, заключителният текст от срещата няма да има юридическа стойност.

Управляващите в Полша се обявиха против кандидатурата на Туск с аргумента, че е политически пристрастен и се меси във вътрешните работи на страната.

Ярослав Качински, лидер на управляващата партия „Право и справедливост“, заяви, че Европейският съюз е доминиран от една държава, и това е Германия. Политикът заяви, че ако общността не се откаже от този път, то провалът на проекта е неизбежен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 льотчик

    2 13 Отговор
    Е ? Нали и нашия гьон твърдеше че няма да подкрепи Туск но явно ген. Деса му е стегнала дизгина малко и тай рязко си промени мнението че и поведението!!!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "льотчик":

    Тролче, я кажи нещо и за прическата на Деси, не дей така да пропускаш да оплюеш и нея!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 льотчик

    1 11 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Когато един човек в случая Ген. Деса е не заобиколим фактор в Българската и международната политика с която се съобразява дори и президента и главнокомандващ на въоръжените сили на Р.Б. можем да говорим само с уважение и за никакво плюене не може да става въпрос!!!
  • 4 Диди

    4 4 Отговор
    Поллша взима най много помощни пари от ЕС от всяка друга държава,а сега ще се правят на силни и ще блокирват всякакви важни решения,които трябва да се вземат за в бъдеще.Качински стои зад всичко.ЕС ще им покаже,че по този начин нищо няма да постагнат.
  • 5 стоян георгиев

    6 5 Отговор
    лошото е че подвеждат държави като полша и унгария дето трябва ясно да осъзнават приоритетите си.поляците се управляват от националисти дето не знаят кво искат.веднъж търсят стабилност и сигурност в ес и нато ,а веднага след това реагират чисто партиино против туск дето им е сънародник ,но не е от тяхната партия.освен това се противопоставиха на европеиското решение за бежанците ,а сега реват и срещу наи-големия си спонсор германия.като не им оттърва да излизат ама ако се разпадне ес под натиска на такива като качински ,поляците ще са една от страните с наи-големи проблеми.
  • 6 ДОН КОРЛЕОНЕ

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    За коя прическа се интересуваш ?
  • 7 Нормално

    6 5 Отговор
    Разбира се, че Полша трябва, да реши кой да е нейният кандидат!
    Все едно ЕС да реши вместо нас да сложи онзи мангал Цветелин Кънчев като представител на България и ние да нямаме право на действие!
    Замислете се Десите, Стояновци и незнам какви!

    А онзи Льотчика да вземе да провери внимателно какво е казал Радев.
    - Радев заяви, че ще подкрепи кандидатурата на Туск още преди да тръгне за Бюксел, така че вероятно е по добре да спре тревата.

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Диди

    2 5 Отговор
    Полша каза,че искат техен политик за кандидат,но това не решава само Полша,кой ще стане председател на ЕС.Полша решава интерно кои политици ще изберат,но не и за ЕС.А и всяка държава може да предложи техен човек,но кого ще изберат всички заедно,това е факт.От твоето изказване излиза,че ти си малоумния,а не тези които така наричаш.
  • 9 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Нормално":

    значи когато боико каза същото дето твърдиш ти за бокова и кристалина георгиева ,беше предател,а сега качински е пич:)))!путиновите тролове много бързо забравяте миналите си твърдения и само да добавя туск не е цветелин кънчев ,а еродиран европеиски политик с доказана кариера.поляците дето са на власт в момента са срещу него щото не е съгласен да си разиграват коня в нарушение на европеиското законодателство и интерес въпреки че и тои самия е поляк.тва че се противопостави на качински по отношение на медиината свобода и бежанците не е лошо дори и за полша ако тя може да види ясно своите приоритети избягваики партизанщината.

    Коментиран от #10

  • 10 Нормално

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Стояне! - Ти си неграмотен!
    Нямаш елементарни познания следователно не си ми на нивото!
    Изреченията и Имената на лицата започват винаги с главна буква!
    Ти не знаеш кога да използваш буквата "И" и "Й".
    Сиреч ти си неграмотен! - Това на практика означава, че можеш да контактуваш само с Борисов понеже той е на същото ниво като теб. Казано по друг начин прост.
    Разбра ли за какво ти говоря?
    Между теб и мен има огромна разлика! Като се научиш да пишеш, после като се понаучиш и на други работи може и да си говорим.
    До тогава нямаш никакви причини да говорим!
    - Аз не съм от групата "Аз съм прост, вие сте прости и за това се разбираме"
    Върви там в основното училище да се явиш на изпит по Български. След това върви да завършиш средно, висше и натрупай малко опит. За нещастие тогава вероятно ще съм пенсионер и няма да те помня!
    Съветът ми е не хаби интернет пространството с неграмотните ти писания

    Коментиран от #14

  • 11 льотчик

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Нормално":

    Той ,същичкия наш гьончо и за СЕТА се пъчеше че няма да подкрепи во като го срита генерал Деса май поразмисли че даже и поразг.зи!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Да го кажем направо

    5 0 Отговор
    Туск отдавна не е изгоден на САЩ-нито с приказките си за евро-армия,нито с това че показа вратата на Великобритания и им обяви колосална сума за излизането им,нито с това че осьди открито глобите на европейски фирми и банки от САЩ и т.н...а както всички знаем Полша е прости...тката на САЩ в Европа--нататака им ли нужда от обяснения???....мисля че сами се досещате....
  • 13 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "льотчик":

    Не бе тролчик, само вие троловете така разправяте, президента Радев никога не е подкрепял СЕТА, отвори първата страница, раздел новини от България и чети, вместо да прокарваш евтини лъжи.
  • 14 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Нормално":

    тва е основния ми проблем ,че не слагам и кратко нали?тва ме прави прост когато си без аргументи в спама си?
    ти и сега си пенсионер предполагам дори и да ходиш уж на работа по системата те ма лъжат че ми плащат ,а аз че им бачкам!за твое успокоеине съм вишист и то доста отдавна въпреки малките букви и и краткото ,но освен че съм такъв и ясно ти писах кво мисля за щуротиите дето си написал и се аргументирах за което.виждам че ти обаче няма кво да напишеш освен дежурния спам.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания