Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 21:41 1 740 0

Екстремисти от Дания и Германия готвели „расова война”

  • екстремизъм-
  • германия-
  • дания
Екстремисти от Дания и Германия готвели „расова война” - 1
Десният екстремизъм продължава да е заплаха за Запада след случая с Андерш Брайвик в Норвегия. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десни и леви екстремисти в Дания и Германия подготвят „расова война”.

Това става ясно от доклади на разузнавателните служби на двете държави, цитирани от АП.

Секретните служби в Берлин и Копенхаген предупреждават, че радикалните организации се обучават в боравенето с оръжие и упражняването на бойни спортове.

В Дания десните екстремисти са малка група в разединеното дясно екстремистко движение и се опитват да набират членове и симпатизанти сред футболни фенове. Посочените екстремисти обикновено действат самостоятелно, заради което е трудно да бъдат засечени, разкрива докладът.

Датската специална служба анализира детайлно случая с масовия убиец Андерш Брайвик в Норвегия. Опасенията са, че Брайвик може да вдъхнови отделни екстремисти в Дания.

От своя страна германската Федерална служба за защита на конституцията - агенцията за борба с подривната дейност, призна, че не е успяла да свърже крайнодясна групировка с 10 знакови убийства, извършени през последното десетилетие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА