16 Ноември, 2011 10:29 752 0

Германия прави регистър на неонацистите

  • германия-
  • неонацисти

Събират информация за опасни десни екстремисти

Опасните неонацисти да бъдат вписвани в нов федерален регистър, поиска германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих, реагирайки на серията от убийства, извършени от неонацисти, които шокираха Германия, пише „Зюддойче цайтунг”. В него трябва да се събира информация за опасни десни екстремисти, обединени от мотивацията си за актове за насилие.

Новият регистър трябва да прилича на регистъра за опасни ислямисти, който се поддържа от разузнавателните служби и полицейски органи на федералните и щатските правителства, заяви Фридрих.

В Германия бяха разкрити убийства от периода 2000-2006 г., сред които на девет имигранти и жена-полицай. Предполагаемите извършители на престъпленията бяха разкрити, след като двама от тях бяха открити мъртви, а жена, заподозряна за организатор на групата, беше арестувана.

След разкритията вътрешният министър ще провери вероятността за забрана на крайнодясната екстремистка Национал-демократическа партия на Германия (НДП).


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА