Last news in Fakti

14 Март, 2017 16:03 1 030 0

Без стари коли в центъра на Мадрид от 2025 г.

  • испания-
  • мадрид-
  • газове-
  • автомобили
Без стари коли в центъра на Мадрид от 2025 г. - 1
Снимка: Shutterstock.com

Кметът на испанската столица - Мануела Кармена обяви въвеждането на ограничения за достъпа на стари автомобили до центъра на Мадрид. Действията на градоначалника са част от широкомащабен план на местната власт за намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Мярката ще обхване всички автомобили с бензинови двигатели, регистрирани преди 2000 г., както и дизеловите, регистрирани преди 2006 г., пише испанската преса.

Планът предвижда още от 2017 г. да започне опис на автопарка в града. От 2019 г. нататък в продължение на шест години ще се изработят мерки, които трябва да подпомогнат обновяването му, за да може ограниченията да влязат в сила от 2025 г.

Статистиката показва, че мерките ще засегнат 20% от автомобилите, регистрирани в този момент в Мадрид. Очаква се, че ограничението да намали нивата на азотен диоксид с около 15 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: