17 Март, 2017 07:55 1 026 0

Стрелецът от Грас - фен на масовите убийства

  • грас-
  • франция-
  • стрелба

Младежът е бил запленен от клането в училището в Колумбайн от 1999 г.

Стрелецът от Грас - фен на масовите убийства - 1
Снимки: БТА/АР

Френският ученик, който простреля директора си и съученици в гимназия в Югоизточна Франция вчера, е бил запленен от масовото убийство в училището в американския град Колумбайн през 1999 г. Това съобщи ТАСС, като се позова на данни от профилите му в социалните мрежи.

16-годишният син на свръхконсервативен местен общински съветник в средиземноморския град Грас, който е световно известен с парфюмерийната си индустрия, обновил профила си във фейсбук преди няколко дни. Младежът сложил снимка на скелет, приличащ на зомби, облечен в дълго кожено палто и държащ два автомата.

Въоръжен с пушка, пистолети, граната и може би самоделно взривно устройство, той нахлул в училището си, прострелвайки директора, който се опитал да се намеси, докато ученикът обикалял коридорите.

Стрелецът от Грас - фен на масовите убийства

"Данните от първоначалните следствени действия сочат, че той се е запознал с видеозаписи на масови убийства в Америка", заяви пред репортери говорителят на френското министерство на вътрешните работи Пиер-Анри Бранде.

На корицата на профила на момчето в Ю Тюб се вижда снимка от стрелбата в Колумбайн и е публикувана бърза връзка към песента на американския рапър Ил Бил "Анатомия на стрелбата в училище" ("Anatomy Of A School Shooting").

Френската телевизия БФМ съобщи, че момчето било качило миналата седмица в групата във фейсбук на неговия клас снимка на няколко души, лежащи в локва кръв.

Стрелецът от Грас - фен на масовите убийства

Прокурорът на Грас Фабиен Ацори заяви пред репортери, че тийнейджърът имал трудности в приобщаването си в училището и лоши отношения с някои от съучениците си.

Ацори, който заяви, че самоличността на стрелеца не може да бъде разкрита поради възрастта му, каза, че първоначално момчето нахлуло в класна стая с оръжия и търсело конкретни ученици.

След като не ги открил, излязъл от стаята, само за да налети на директора, който бил предупреден за присъствието му. В този момент прострелял служителя в рамото и друг ученик в корема. Бързо пристигнала полиция, като той не оказал съпротива при задържането си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: