Last news in Fakti

17 Март, 2017 16:53 1 891 6

След нацистите, Ердоган направи сравнение и с гладиаторите

  • турция-
  • холандия-
  • гладиатори-
  • сравнение-
  • президент-
  • протестиращи-
  • кучета

Турският президент с поредна препратка към миналото

След нацистите, Ердоган направи сравнение и с гладиаторите - 1
Снимка: БТА/ AP

Тези в Европа, които карат кучета да хапят турски протестиращи, не се различават от гладиаторите в древен Рим. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на митинг в турската провинция Ескишехир.

Думите на държавния глава на южната ни съседка идват във връзка с протестите в Холандия след отказа на местните власти да разрешат политически митинг на външния министър Мевлют Чавушоглу.

В Ротердам се стигна до сблъсъци между полицаи и протестиращи. „Каква е разликата между тези, които накараха кучета да хапят моя брат Хюсеин Курт (един от нахапаните и ранени протестиращи), от гладиаторите в Древен Рим? Няма никаква разлика, същото е“, заяви Ердоган, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

През последните седмици се увеличи напрежението между няколко европейски страни и Анкара. Ердоган си навлече гнева на германските власти, след като определи действията им като нацистки. Берлин отказа на президента да проведе политически митинг на немска земя.

По-рано днес турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заплаши Европа с пускането на 15 000 бежанци. Говорител на Европейската комисия заяви, че ЕК е решена да направи всичко възможно, за да продължи изпълнението на споразумението за реадмисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 1 Отговор
    Р- духане, я питай турските историци де се е чуло и видяло ТУРЧИН ДА СТАНЕ ИЛИ ДА Е БИЛ ГЛАДИАТОР, а?:) Ми то е нямало нито турция, нито турски граждани по времето на гладиаторите / Древен Рим/, не е имало и османска империя, както и не е имало турска държава, бе, турски карагьоз комедиант:):):) Пак си проличава колко ПРОСТИ хора сте ислямистите в пуйката:) Нищо не знаете за ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, и един НАУЧЕН факт не ви е известен, а иначе- лаете като бесни кучета по Европа, която се чуди на невежеството ви и гледа на вас като на досадни палета, които само джафкат злобно за кокалче:)

    Коментиран от #3

  • 2 Еничари

    12 0 Отговор
    Следващите да бъдат споменати са еничарите. Може би турците принудени от хубавия живот в Турция да заминат на запад, са всъщност добре подготвени еничари?
  • 3 По тази точка

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Много си причат с Бойко, прости и не знаят какво приказват, но и тези, които ги слушат са на същото ниво
  • 4 OMG WTF

    19 0 Отговор
    Побеснелият фес няма ли да ни каже и каква е разликата между тези, които убиват протестиращи и едни животни, живеещи в кочина? Айде, аз ще я кажа - от тези хубави животни има полза за хората. А полза за хората от ердоганя и шайката му - няма. Дано по-бързо го разберат турците.
  • 5 бау

    12 0 Отговор
    Орките в атака ?
  • 6 VW i BMW

    12 0 Отговор
    Реджеп много добре знае какво прави - насъсква народа си срещу Европа за да гласуват за него на референдума.
    Използва тъпотата на турците, ама чак след като озапти по затворите и пречука част от турската интелигенция (близо 100 000 души несъгласни с него), в момента в Турция ако не си с Реджеп си враг на народа. Реджеп си иска короната и няма да спре пред нищо за да я получи, а после е ясно на всички какво следва.
    Ами ние да си стягаме коланите щото ще сме първите и наще политици да не мислят толкова, а да действат - всичката армия на турската граница... а чакай малко забравих, че нямаме армия... но пък си имаме ловци и ловни дружинки, които между другото са почти 100 000 доколкото ми е известно, а бе ще са пуца...
Новини по държави: