Last news in Fakti

18 Март, 2017 09:59 5 787 33

Анкара: Европа да очаква "османски шут"

  • турция-
  • европа-
  • ес-
  • мевлют чавушоглу

Мевлют Чавушоглу: Ако не паднат визите, пада споразумението за бежанците

Анкара: Европа да очаква "османски шут" - 1
Снимки: БТА/АР

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу продължи острата размяна на реплики с Европа.

Първият дипломата на Анкара заяви, че страната му знае как да управлява Стария континент и на референдума ще докаже това, като й бие "османски шут". Чавушоглу повтори още веднъж, че ако не паднат визите, пада споразумението за мигрантите.

На церемонията за откриването на мост в Анталия снощи Чавушоглу не пропусна да коментира кризата, която се породи между Турция и някои европейски държави. Според него тези страни водят кампания срещу исканата от Анкара подкрепа за конституционния референдум от турската диаспора.

Анкара: Европа да очаква "османски шут"

„Ако се налага, ще пасем кози из планините, но ако потрябва, ще дадем уроци на Европа, ние знаем как става това. Необходимо е да се премахват всички пречки пред хората, животът им трябва да бъде улеснен, каза още министърът.

Анкара: Европа да очаква "османски шут"

Ако ЕС не изпълни ангажимента си за либерализирането на визовия режим, имаме три взаимно-свързани споразумения, едното е за реадмисия на бежанците и мигрантите, но всички могат да отпаднат. И това не е нито заплаха, нито блъф, завърши министър Чавушоглу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТоШибиян

    13 43 Отговор
    Ердоган ги прави да се напикават нощем у европата хахахахах
  • 2 Коко

    50 12 Отговор
    Май идва време за нов кръстоносен поход...

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    22 11 Отговор

    До коментар #2 от "Коко":

    Няма да стане, Путя ще е против, той уважава мюсулманските ценности, а и тръбата трябва да се прави....

    Коментиран от #7, #8, #28

  • 4 Не ги понасям

    47 8 Отговор
    А може ли цяла Европа да удари един шут на всички фесове и да им ги нарине обратно в анадолските пущинаци?
    Тогава да го видим този футболист, каква дузпа ще му вкарат и то от отсрещната врата. Тоя още май вярва във летящите килимчета и вълшебната лампа ?
  • 5 Хер Флик

    39 8 Отговор
    Тези ибрикчии не се научиха че от козар няма как да стане добър външен министър. То само човек като му види на тоя името Мевлют и веднага му става ясно че пасането на кози е предишното му професионално поприще. Да си пасат и онождат козичките в Анадола и да не ни занимават с техните манафски проблеми.

    Коментиран от #26

  • 6 Бойковци

    18 9 Отговор
    Тези звучат като Бойко, арагантни и безмозъчни. Добре, ще променят конституцията и Ердоган ще стане султан. И после? Ще изпапкат парите и пак ще опрат до Европа. Тази история сме я гледали и знаем изхода. Дали в Турция го разбират? Примерно, Бойко сега спечелва, залива ни с простотията си и след две години пак подава оставка. Това ли стремежът на народа? Но и БСП не стават. Горгите. Затова призовавам всички, които подкрепят референдума, да гласуват за партия, която не е била в НС или да не гласува. В никой случай за ГЕРБ или за БСП, или за РБ, или за Патриоти, ДПС и т.н. Тези гледахме достатъчно и са нагли и немощни да направят нещо за нас
  • 7 кроко

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Путин има смелостта да прави каквато си иска политка срещу турция, а ЕС са тези, които са като в пате в калчища. Така че трол мързелив, както не е виновен Путин че си бедет глупак, дето не може да си плати или договори тръба, няма да е вимовен и че къщичката ти ще се напълни с джангали. Аре бягай при кукуферкел дето все разчиташ да те спасява!

    Коментиран от #11

  • 8 кроко

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Да не говорим САЩ колко уважава мюсюлманските ценносто в СА, ОАЕ и всяквите сунитски шериати, Тереза Мей и тя колко го уважава ердоганчо, и леля ти кукуферкел колко е мила с него. Ама нали си трол, научил си 3 фрази за Русия и Путин все тях повтаряш.
  • 9 Onq s konq

    16 8 Отговор
    Турция само може да им пръдне на стапа ,на ЕС.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кроко

    10 16 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Твоя Путя, прислужва на Ердоган така. че не ми го хвали, всички знаем колко струва.
  • 12 Варна

    23 3 Отговор
    М....лите стават все по- агресивни, а ЕС като ги гледам не им дреме за нас. Това скъпи ми сънародници е голям проблем. Нашите скъпи партньори от ЕС са такива само когато трябва да затворим централа, да развалим проект, да унищожим оръжие и армия и т.н.
    От там нататък ги няма никакви! Доказателство са събитията от последният месец. Турски военни кораби на няколко пъти навлидат в Гръцки води , а ЕС и НАТО и ООН мълчат като дупета!
    - Това е истината!
  • 13 кроко

    12 5 Отговор
    Кашкаваления Юнкер на въпрос дали ще има санкции към Турция заради поведението и и терските санкции към Холандия, каза че нямало да има смисъл от такива санкции, нямало да променят политиката на султан ердоган.

    Как дане ги наречеш меки глави, Путин им показа нагледно че песа не само кляка, ами и скача по команда, обаче тия са като коне с капаци. А да не говорим че именно срещу Русия санкциите не вършат работа, но гейчетата настояват за тях. Горко ни тежко ако стане някаква простотия, едва ли ЕС и НАТО ще си мръднат пръста.
  • 14 war

    5 2 Отговор
    това изказване означава само едно-обявяват война на цяла европа-а европа трябва ли да остане безучастна ?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Стамат

    13 2 Отговор
    Айде пускайте ги вече бе смешни.Да видим дали ще постигнете желания резултат.Да не се окажат патроните ви кьор фишеци,че са ви последните.Пък тогава ще видим,кой на кого ще бие шута .Измекя.. ри нагли.
  • 18 Бат Ваню

    12 0 Отговор
    Ислям и Демокрация ... тва са две несъвместими понятия... (Тва трее се знае) а.... там където има демокрация има растеж.... има и лошо има и хубаво... имаш избор... Национализма води само до.... разпад.... тва е отживелица.... тва е 20-и век.. Ердоган може да направи Света София действаща, да накара бая православни христиени да присъстват на литургия и свещ да запалят..... може да сбъдне ....един...... блян ..... на .... балканите.....

    Коментиран от #22

  • 19 111

    8 2 Отговор
    Няма страшно ,евротолерастите ще отвърнат на удара с един мощен гейпарад.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    13 1 Отговор
    Що ли си мисля че Едроган няма да живее дълго
  • 22 fuck nazis

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Ваню":

    21 -ви век сме !
  • 23 брекзит

    2 0 Отговор
    министър Чавушоглу „Ако се налага, ще пасем кози из планините" Един германец пя хубава песен за кози и баш чобана ...ще ли да го съдят..
  • 24 Стораро

    4 5 Отговор
    Форума продължава с фашистка пропаганда

    Коментиран от #27

  • 25 стоян георгиев

    8 1 Отговор
    да видим! турция ще пуснела сириците,а ес ще им спре износа.тогава турците ще пасат кози ,но ердоган и чавушоглу ще имат много сериозни проблеми с местните овчари дето преди това бяха банкери,предприемачи и индустриалци.жалко за това в което се превръща турция ,но риска за българия се увеличава .
  • 26 Омама

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хер Флик":

    Що за възпитание е това? Турците правят далечм по-модерни неща, от хпасенето на кози в пущинака. Не е въпроса в това, навред се прави какво ли не? Въпроса е, в речника на турския външен министър - "османски шут". Което е открито признание за политиката на Ердоган и кръга на власт - арогантна експанзионистична външна политика. А това, не е добре за никого - нито за Ес нито за Ирак Сирия.... изоблщо, това са имперски мечти неувяхналив тиквите на много хора било джихадисти било кръга на Ердоган. Което завърта света и Европа пак в кръга на старите вражди и войни. А това показва, чме историята се повтаря. но този път, е възможно да се намеси нов фактор. Такъв, че ако стане война и ни стоварят и на нас, дето нямаме вина, за имперските мечти на кой ли не, е възможно заради това зло, да бъдат унищожени цели народи и държави. А това ще накара доста други с имперски меразци да отрезнеят и да научат урока - не изкарвай своите грехове на чужд гръб! защонто чуждият гръб не е виновен, че ти си грешен и искаш нещо си, а не се съобразяваш с живота на другите. Твърде вероятно е този път, историята да се пише отново с въглени по пещерите. И то в 21 век. Османизма е манията за империя на разни там хора. нещо като Адолф, като Цезар, като Калигула и други. но това е време да престане - света не се е мъчил толкова за да се връща към тия примитивизми на разни имперски мании! По-добре всички да вървим пеша и да спим по пещерите, отколкото да търпим подобни империализми и тиран
  • 27 кроко

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Стораро":

    Хасане, щом не ти харесва форума, фашистка Германия и въобще целия „фашистки” ЕС, хващай пътя за демократичната провинция Анадола! И стискай палци да не видиш истиски фашизъм.
  • 28 гостче

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    СССъскащ, надали Путин е толкова глупав да не осъзнава като теб, че всъщност тръбата няма да има на кого да доставя газ, ако влиянието на бъдещ султанат Турция в Европа стане решаващо, тоест ако подкрепи Ердоган и не му се противопостави в полза на Европа, нали?
  • 29 Vasik Atanasova

    5 2 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ БРАТЯ ХРИСТИЯНИ
  • 30 Иван

    6 1 Отговор
    Много тревожна тенденция се наблюдава сред така наречените български турци . Определени хора призовават на оръжие , защото видиш ли сега българите нямало кой да ги защити .Защото сега Русия била с Турция и в същото време Турция била в НАТО . И видиш ли турците пак можели да трепят и колят на балканите и в Еропа .
    Турците сте едни варвари и некадърници , все търсите някой силен да застане зад вас . Навремето това беше Британия , сега САЩ и Русия .
    Що не се изправите сами срещу Европа , нали сте велики ? Велики сте само в джамията като виете на умряло по нелепата си утопия .
    Хайде опитайте се пак да колите по тия земи да видим какво ще стане .
  • 31 некойси

    1 1 Отговор
    Ами да продължават да пасат козите, риториката явно не им е силна страна.
  • 32 Rong

    1 0 Отговор
    Toi e prav ako evrogei4eteta sa podpisali dogovor za viza sre6tu imigranti te trqbvada pravqt kakvoto trqbva ako nqmada pravi6 6te jivee5 o6te s 5 millioni imigranti taka tursite si umni i pravili dogovor tova e dogovora ako ti kupuva6 kola i sre6tu tova podpi6e6 dogovor za ne6to trqbvada da pravi6 tova ako ne te 6te vzemat kolata ti tolkova lesno
  • 33 onzi

    0 0 Отговор
    Направо да копуват козите.
Новини по държави: