20 Март, 2017 10:29 17 445 22

Германия подивя. Почна с шамарите по Ердоган

  • германия-
  • турция-
  • реджеп ердоган

В Берлин бесни заради коментарите от Анкара

Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че Турция вече е преминала някои граници в реториката си срещу неговата страна, съобщи Passauer Neue Presse.

Ние сме толерантни, но не сме глупави. Искам моите турски колеги да знаят, че границата вече беше премината. Шокиращо е да чувам подобни коментари за нацизъм от турска страна“, заяви Габриел.

Недоволството на Гемрания дойде след поредните нападки на турския президент Реджеп Ердоган. Напрежението между двете страни се появи, след като два германски града отказаха да позволят турски митинги на своя територия. Ердоган обвини германският канцлер Ангела Меркел, че позволява „нацистки мерки“ в своята страна.

Дали г-н Ердоган не е изгубил ума си“, коментира вице-президента на Християндемократическия съюз Джулиа Клокнер. Тя заяви, че е готова да настоява пред ЕС да замрази финансовата покдрепа за Турция.

Ангела Меркел все още не е дала коментар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    96 8 Отговор
    Ще им спрат скоро кранчето и ще питат тогава турчолята къде акат гладните.

    Коментиран от #14

  • 2 кроко

    23 83 Отговор
    Германия хубаво да помисли преди да започне да раздава плесници, да ни съ разсърдят руснвците, дет обиждат турските им братушки.

    Коментиран от #9

  • 3 Берлинчани

    76 10 Отговор
    Не сме бесни,това е качество на нискокултурните и необразовани агресори.Берлин е Европейска столица в която властва разумът и труда.Берлин не го е страх от побеснели кучета и ще се защити интелигентно и законно срещу анадолския Хитлер,като му спрем финансите или му наложим санкции.Така сам ще се срине.

    Коментиран от #4, #15

  • 4 Гост

    30 7 Отговор

    До коментар #3 от "Берлинчани":

    На Ваше място не бих бил толкова сигурен и толкова смел. Всяка една от държавите има своите лостове. Друг е въпроса, че не винаги това, което се изговаря се мисли. Целите може да са съвсем други. Например: с вербалните си нападки и едните и другите сплотяват избирателите си.
  • 5 Много мръсна работа е политиката.

    30 40 Отговор
    Ясно е като бял ден,че Путин подстрекава Ердоган за тия обвинения.Целта е на първо място разкол в НАТО,където Турция има най-голямата армия,второ да се разклати аксимално ЕС,пък и ако Франция спомогне,чрез изборите си още по-добре.Причината,Русия си иска Източна Европа обратно.За нас е ясно ние ,ще се дадем на съюза Турция-Русия без бой,най-вече заради връзките на двете държави тук,Сърбите са с Руснаците,Гърците с който плати(ако руснаците се съгласят ,да плащат на гърците),Унгария и Чехия са недоволни от ЕС също тихо мълком подкрепят Путин,циганите отвъд Дунав са за сега с Американците,но на тях им трябва малко да им бутнеш икономиката и от глад пак,ще са с Русия,полските курви като Американски сателит ,ще хапнат дръвцето здраво-засега само икономически ,а след това размирици ,като не изключвам и война,ляхите и хохлите срещу Русия+ съюзниците и(достатъчен съюзник им е само Турция,пък и ако се реши и Китай да се включи,поляци и укри ,ще вият като Сарански мечки.

    Коментиран от #16

  • 6 Берлинчанин

    49 8 Отговор
    Културните хора имат един доста висок праг на търпимост и ако той бъде нарушен по какъвто и да било начин,включително и предизборно,то последствията за агресивния простак ще са тежки!Ердоган задължава турците да го изберат за Султан,това не е Референдум,а диктаторско желание на самозабравил се агресор,точно както го е правил и Хитлер!Добро не го чака,това е сигурно!
  • 7 Берлинчанин

    34 7 Отговор
    Спокойно,България няма да излезе от Европа,независимо какво им се иска на Путин и Ерджолан!Гърците ако наистина искаха да са вън от Европейския съюз,вече да са го направили чрез фалит!Но не са и смучат от данъците на французи и германци индиректно.Всички слухове за смъртта на Европейския съюз са силно преувеличени,по-силен е от всякога!
  • 8 Берлинчанин

    44 11 Отговор
    Сърбите завиждат на Хърватска и Словения,че са в Европейския съюз и колкото и да обичат Русия не са глупави,стремят се да влязат!Унгария и Чехия са последните,които биха излезнали от Европейския съюз,особенно Чехия и нейната икономическа обвързаност с Германия!Отстояват си малко по-твърдо позициите,нищо повече!Спокойно,всичко е наред!Проблемите са само пред Румъния и България,които не могат да скъсат окончателно на ментално ниво с неокумунизма си!
  • 9 кроко

    12 13 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Мани, ами ако и американските им приятели се разсърдят, тогава вече ства лошо за Германия, нали така тролче?!
  • 10 Диди

    31 15 Отговор
    За България е по добре да си остане в ЕС,колкото и трудно да е сега,не трабва да се пледира за излизане.
  • 11 агент08

    35 11 Отговор
    Малоумни шваби! Защо го четкахте толкова време?
  • 12 Диди

    37 7 Отговор
    Както казваме...всяко зло,за добро.Виждаме как е положението в света,Европа ще се сплоти,след време ще стане по силна,просто обстоятелствата я принуждават.
  • 13 Берлинчанин

    49 6 Отговор
    Ако ние Европейците наистина изоставим Ердоган сред Русия,Иран и останалите му съседи,които му имат зъб ще пострада турския народ!Щом Ердоган сам е избрал тази губеща позиция ние нямаме право да му се месим.Нека си сърба сам попарата,която си е надробил!
  • 14 6633

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Е че те не им дават нищо - 3-4 милиарда на година за 2 милиона мигранти

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 въх

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Много мръсна работа е политиката.":

    Много филми гледаш..
    това твоето граничи с простотия.
  • 17 незнайко

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "6633":

    4 000 000 000 на 2 000 000 сапо 2 000 евро на човек, това да не е малко ? Това са 4 000 лева, вашата майка каква пенсия има ?
  • 18 Morgoth

    17 1 Отговор
    Разумният отговор е да поведат кампания сред всички турци в Европа имащи право на глас в референдума да гласуват с Не. Ердоган не трябва да се сдобива с такава власт.
    Също така след гласуването трябва да изискат официално извинение.
  • 19 Грую

    12 0 Отговор
    Време е танковете да дойдат!....ЕС да удари едно рамо на турските военни, и тая амуджа Ердоган да я бастисат най-накрая.
  • 20 Татяна

    9 2 Отговор
    Ще берем грижи с турците. Ердоган ще се окаже новият Хитлер и ако не му обърнат внимание и на изток и на запад, историята ще се повтори!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мимокмок

    0 2 Отговор
    Ще видиме дебелия като стане султан и ни тури феновете и забрадките
Новини по държави: