Last news in Fakti

23 Март, 2017 13:23, обновена 23 Март, 2017 15:33 3 640 20

Застреляха руски политик в Киев (СНИМКИ)

  • украйна-
  • киев-
  • русия-
  • денис вороненков-
  • бежанци

Бившият депутат от долната камара на Държавната дума - Денис Вороненков загина при стрелба

Застреляха руски политик в Киев (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият депутат в долната камара на руския парламент Денис Вороненков загина при стрелба в Киев. Това съобщи началникът на главното управление на украинското вътрешно министерство Андрий Крищенко, цитиран от ТАСС.

"Имаше престрелка близо до входа на хотел "Премиер палас". Един човек загина, двама са ранени и се намират в болница. Вече е установена самоличността на загиналия. Той е руски политик, бивш депутат от Държавната дума. Да, потвърждавам, че това е Денис Вороненков", заяви Крищенко.

Застреляха руски политик в Киев (СНИМКИ)

Застреляха руски политик в Киев (СНИМКИ)

Той добави, че полицията разглежда версия за поръчково убийство, имайки предвид дейността на загиналия.

Застреляха руски политик в Киев (СНИМКИ)

Застреляха руски политик в Киев (СНИМКИ)

Украинският президент Порошенко обвини Русия за убийството. Той нарече случилото се "акт на държавен тероризъм". Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков нарече обвиненията "абсурдни".

Вороненков напусна Русия със съпругата си, певицата Мария Максакова, която също беше депутат, предаде АП. Той заяви преди време, че е трябвало да напусне родината, защото бил преследван от агенциите за сигурност. По-късно той се отказа и от гражданството си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 краварско тролче

    15 9 Отговор
    Колеги, сигурно е по нареждане на Путин, нали само той прави такива работи?! Що мълчите, я кажете нещо!

    Коментиран от #7

  • 2 Kcaniba

    26 8 Отговор
    В Киев днес е като в Сомалия.
  • 3 гост

    9 17 Отговор
    “.... Той бе заявил, че е трябвало да напусне Русия, защото бил преследван от руските агенции за сигурност и че се е отказал от руското си гражданство...“ Последно- убитият какво гражданство е имал- руско или украинско или е бил в процес на натурализация за получаване на украинско гражданство? От статията излиза, че в момента на убийството му, той все още е притежавал руско гражданство. Ако това е вярно, 100 на 100 е бил разработка на фсб и са го гръмнали...
  • 4 До госта

    15 7 Отговор
    Госте...и защо му е на Путин такова гръмко убийство ? Че то има хиляди други способи да го убият тоя-без да се вдига врява...Айде мислете малко-на кой му е изгодно такава патаклама????

    Коментиран от #6, #8, #10, #20

  • 5 До До Госта

    20 11 Отговор
    Еми на Киев им е изгодно това убийство-сега ще птщят пак че е Путин. Както когато свалиха самолета над Донбас.
  • 6 onq s konq

    14 12 Отговор

    До коментар #4 от "До госта":

    Ако бъдем аналитични би трябвало да се поясни,че има 2 способа за отстраняване на "опонент" ШУМЕН И БЕЗШУМЕН.Преимуществото на първия е,че чрез него се отправя предупреждение към останалите "палавници" да внимават,защото ще ги сполети същото и явно в случая е предпочетено такова действие ,тип "назидание".От друга страна в тая "Страна агромная " има хиляди политически екстремисти които режат гърлото за едното нищо,така че Путин едва ли е успял да се вреди.И изобщо-руска му работа...
  • 7 Гост

    12 16 Отговор

    До коментар #1 от "краварско тролче":

    Свидетелствал е против Янукович-това е достатъчно джуджето да нареди да го очистят.
  • 8 гост

    9 13 Отговор

    До коментар #4 от "До госта":

    Много просто- за да дискредитира Киев! Всеки коментатор първосигнално сега си мисли- ето- в Киев убиват руски граждани, които уж бягат от путлер...Толкова е просто , че чак дрънка на кухо..

    Коментиран от #18

  • 9 Зельоная марка

    10 3 Отговор
    А не е ли възмоно баналното обяснение, че активист на "Правий сектор" или друга подобна организация е разпознал руския политик (все пак е известна фигура) и набързо го е очистил? Един от неприятните моменти в политиката е това, че всеки те познава.
  • 10 Гост

    11 11 Отговор

    До коментар #4 от "До госта":

    Да бе, защо му бяха нужни убийствата на Борис Немцов,Сергей Юшенков,Пол Хлебников,Андрей Козлов,Анна Политковская........Какво му пречи още едно, след като другите не се разкриха!
  • 11 8888

    15 6 Отговор
    Руснаците не биха действали нака глупаво Има хиляди начини да се оттърват по много по - елегантен стил ако се налага. Украинците също не биха го направили.Остава познатия похват на дебелашкия почерк на организаторите и изпълнители на майдана. Те имат огромен интерес от ескалация на отношенията между Русия и Украйна.Не дай боже да се сдобрят.
  • 12 СЛАВА РОССИИ !

    10 8 Отговор
    Кой свали МН-17? Той бомбардира цивилно население с военна авиация в центъра на Луганск! Кой свали законен президент и правителство в Киев, той и започна физическо унищожение на славяните в собствената си държава! Който зъзроди Фашистите Шухевич и Бандера за национални герои той и работи с тяхните приоми! РУСИЯ ЗНАЕ кой торпелира АПЛ "Минск", кой свали пътническият в Египет, пътническият в Севастопол, Бомбардировчика в Сирия, Кой ликвидира Пост преда Виталий Чуркин, посланика в Турция и още други четирима дипломати за последната една година, РУСИЯ ТЪРПИ И ЧАКА дано разумът да надделее над безумието! Аз знам едно че след намесата на Русия КАРТАТА на РУСИЯ ще се РАЗШИРИ а и за някои доста ще ги заболи! За душата нещо да предложа от далечна ГРУЗИЯ - те също бяха с Украйна на същата нагласа, вижте там какво става: Ю ТУБ "Грузинй поют Русский романс" от Гиви Бочоришвили ! Ще получите удоволствие и ще видите кое е по-добре софра или война! "Ех, Дороги"! Те щото воюваха с Русия вижте как са сега настроени! А ние?
  • 13 Тодоров

    7 6 Отговор
    Публикувано във факти цитат ".... поръчково убийство, имайки предвид дейността на загиналия". Ами кажете каква е била дейността му, уважаеми журналисти. Не само като папагали да повтаряте чужди публикации. Най-вероятно е гръмнат за неизпълнени бизнес ангажименти. И аз не вярвам да са руснаците. Припомнете си от близкото минало, колко от "ъндърграунда" пребиваващ в България бяха руснаци, и колко украинци. Украинците имаха превес. Но понеже политическата ситуация в момента е такава, че всички евробрюкселски политици, вкл. и нашите, вкупом "реват" за "нещастната Украйна" без Крим, то дайте веднага да плюем по РУСНАЦИТЕ и Русия. ПЪРВО КАЖЕТЕ С КАКВО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ ТОЗИ РОДООТСТЪПНИК, И ТОГАВА ПРАВЕТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ. И ако след малко прочета последните новини на РИА НОВОСТИ, може да се окаже, че убиецът вече е хванат.
  • 14 Тодоров

    11 6 Отговор
    Преди минути коментирах нещо. Ето резултата: "Ранее сообщалось, что стрелявший находится в крайне тяжелом состоянии, он был ранен в грудь, а также получил сквозное ранение головы. Следователи установили его личность — это гражданин Украины.
    По данным издания "Обозреватель", предполагаемый убийца — мужчина 1988 года рождения, он находился в розыске по делу о фиктивном предпринимательстве и легализации доходов, полученных преступным путем. МОЛЯ, СЕГА ВСИЧКИ ПЛЮВАЛНИЦИ СРЕЩУ РУСИЯ И НАБЕДЕНИ КОМЕНТАТОРИ-ЖУРНАЛИСТИ, ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА РУСНАЦИТЕ И РУСИЯ !
  • 15 Който си търси м.йната, ще я намери!

    9 5 Отговор
    Да живеем с морал, чест, доблест и гордост на истински българи славяни! И винаги с Русия ! Щото Кубрат и Аспарух градиха България а Желю, Стоянов, Първанов и Пинокио я РУШАТ ! ТРЯБВА ДА ИМА БОЖИЙ СЪД И ПРАВДА на таз земя ! СЛАВА РОССИИ !
  • 16 Тодоров

    11 4 Отговор
    Ало, Краварското тролче и Оня с коня, що мълчите като бити г...ве. Що не коментирате сега "руската работа".
  • 17 До Тодоров

    10 5 Отговор
    Значи тоя е бил депутат в Русия-и след като са отворили дело за присвояване на държавни средства( в особенно големи размери-около милиард долара ) тоя духва в Украйна...и хоп-става дисидент...По време на следствието се изяснява че е искал убежище в САЩ, но от там са му отказали с обяснението че не виждат политически мотив в делото му. И му остава само един избор-Киев. А там направиха пиар с него и сега вече не им е нужен--затова и неговото убийство ще послужи за още един пиар-и този път срещу Русия. Този стана поредната сакрална жертва...
  • 18 кроко

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    А защо когвто в Русия застрелят някого ти не си пак толкова прост и не кажеш че го е направил запада за да дискредитира Русия?
  • 19 Пешо горския

    1 4 Отговор
    И Литвиненко май си отиде така . Ама аз не казвам кой ги трепе тези руски опозиционери, може да са марсианци бе , или северно курейци ,
  • 20 сербез путин

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "До госта":

    Привършиха "българските " чадъри а и къде по назидателно е едно показно убийство!!!

    Още Калигула го е казал -"не е важно дали ме обичат(хората) ,ваното е да се страхуват от мен!!!
Новини по държави: