24 Март, 2017 11:15 3 530 19

"Уолстрийт джърнъл": Кремъл е връчил на БСП инструкция за печелене на избори

  • русия-
  • избори-
  • бсп

Няма основание да се смята, че президентът Румен Радев е бил запознат с плана, смятат журналистите

"Уолстрийт джърнъл": Кремъл е връчил на БСП инструкция за печелене на избори - 1
Снимка: БТА/АР

Опозиционната Българска социалистическа партия е получила секретен сценарий как да спечели изборите. Това пише в последния си брой "Уолстрийт джърнъл".

Публикацията носи заглавието "Как Русия се меси в изборите? Вижте Източна Европа". В текста се твърди, че българските социалисти са била съветвана да планират фалшиви новини и неверни социологически проучвания за вота.

Според американския вестник става дума за около 30-страничен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Според документа БСП също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на Брекзит.

Изданието цитира пет официални източника от България. Според информацията секретният план е влязъл в употреба по време на кампанията за президентските избори в балканската страна през 2016 г.

"Уолстрийт джърнъл" допълва, че на президентските избори през есента победи подкрепеният от БСП кандидат Румен Радев. Днес българските социалисти, на челни места за предстоящия вот в неделя, настояват за отмяна на санкциите срещу Русия и ограничаване на операциите на НАТО в Черно море.

Според авторите никой от замесените по думите им участници не са коментирали темата. Няма основание да се смята, че президентът Румен Радев е бил запознат с документа, смятат журналистите.

Доскорошният директор на Руския институт за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников, отрича да е пренасял подобен документ. Изданието припомня, че руснакът се е срещнал с лидера на БСП Корнелия Нинова през август 2016 г. и е обсъждал с нея кандидата на левицата за президент.

Пред "Уолстрийт джърнъл" обаче Решетников, който е бивш шеф на руското външно разузнаване, определя историята като измислица. По думите му тя е творение на някой, който иска да охлади отношенията между Москва и София.

"Няма какво да коментираме поредните фалшиви новини в ожесточената вече предизборна ситуация", коментира днес лидерът на БСП-София Калоян Паргов пред "24 часа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сМЯХ се от сърце

    23 10 Отговор
    Хааххааха--даже много закъсняха "свободните" медии...щом руснаците са сложили Тръмп за президент на САЩ--естествено са се намесили и у нас...абе по целият свят си слагат техни президенти--цял свят с политици русофили...-----.....цирка е тотален...
  • 2 кроко

    12 16 Отговор
    Уолстрийт джърнъл откри топлата вода !

    Коментиран от #15

  • 3 jimmy

    21 14 Отговор
    дългоносите лицемери от чафутджърнал ще ме накарат да гласувам за БСП

    Коментиран от #11

  • 4 кроко

    18 11 Отговор
    Е то се очакваше! Подготвят почвата за да има поводи за протести след изборите. Иначе да бяха показали тоя документ поне, щото и аз мога да кажа че бойко борисов е получил инструкции от ердоган как да станем васални на турция, ама доказателства само коствени!

    Коментиран от #7

  • 5 бббббб

    19 7 Отговор
    А, ЦРУ е дало на ГЕРБ.
  • 6 освободен

    5 7 Отговор
    Затова обичам демокрацията, защото има свобода на словото. От "Уолстрийт джърнъл" познават хиляди начини за предаване на документи и информация. Но така предложеният вариант също става за заостряне на вниманието.
  • 7 onq s konq

    13 16 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Говорейки за "протести след изборите" тънко се опитваш да внушаваш загуба на ГЕРБ...ПРЕДВАРИТЕЛНО!Ама не са ли ти казвали да не казваш "хоп" преди да си скочил?Ама пак по русофило-бесепарски,та ако мине!ЯСНО КАТО БЯЛ ДЕН Е ЧЕ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ,но че ще пречите на макс-две мнения няма.А защо ГЕРБ ще спечели изборите ли...АМИ ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ДО СТЕНАТА И НЯМА МЯСТО ЗА ОТСТЪПЛЕНИЕ!А дилемата е Евродемокрация на белите хора,или злокобна русофилизация наложена от съветските каторжнически закони тип "Гулак"!
  • 8 РЕАЛНО

    23 7 Отговор
    И за магнитните бурии е виновен Путин--да..сто процента....
  • 9 Тиквата 2

    27 6 Отговор
    Аз много съм доволен от двата мандата на ГЕРБ (по 2 години). Цените в магазините са ниски, заплатите ни високи, данъците ниски, винетката е евтина какво и плащаш 97 лв ( после 10 пъти по толкова за ремонт на колата защо ли ? ) бизнеса е по-развит от всякога живеем перфектно да гласуваме пак за ГЕРБ и Америка ако не са те до сега Русия да ни е съсипала . Повръща ми се от новините и държата в която живеем. Иначе руснаците се месят здраво в политиката ни но америка седи настрана. Америка ни го набива 27 години вече ама нищо русия е виновна за това....
  • 10 Пеньо

    11 15 Отговор
    При първа възможност двамата диктатори джуджето и султана ще си поделят България. Това щеше да е факт досега, но членството в НАТО и ЕС нещо им обърка сметките. За сега.

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "jimmy":

    Теб рублите те карат за кого да гласуваш, но в крайна сметка може да го направиш и безплатно, както до сега.
  • 12 кроко

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "Пеньо":

    Ми, то историята показва че когато става въпрос за султана, не Русия а западняците обичат да се заиграват с него и да му правят подаръци, вкл, чужди земи, да си мълчат, ако си мислят че султана им играе по свирката и т.н. И както виждаш, само когато султана наруши собственот им спокойствие, тогава се осмеляват да му размахат пръст, така че не чакай точно от западняците да защитят нашия интерес пред султана. Напротив, ако има как, биха ни изтъргували пак само и само да обърнат слутана на своя страна срещу Русия! Бъди сигурен в това!
  • 13 tost

    15 1 Отговор
    Аз си мислех,че ние гласуваме на изборите,пък то ко се оказа,че ЦРУ и КГБ ни управляват.
  • 14 Кукуууригууу

    1 11 Отговор
    Аз не се подведох на изборите и гласувах за Цецка Цачева! Защото на мен пропаганда не минава!
  • 15 МУШМОРОК

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    ГАТ ПОРЕДИЦА ОТ КРАВАРСКИ ПОСЛАННИЦИ НАПРАВО ПО БИТИВИ НИ НАПЪТСТВАХА КО КЪК ДА СТАВА И КОЛКО ЛОШ Е ПАТРИОТИЗМА ? ТВА КО Е А...? ДА СИ ЧУЛ ИЛИ ВИДЯЛ НЯКОЙ РАШАНСКИ ПОСЛАНИК ДА ИЗЛЕЗЕ ПО БИ ТИ ВИ И ДА ПОЛИТИКАНСТВА А..????
  • 16 дасдасд

    8 1 Отговор
    Знаете ли ако е така аз наистина ще гласувам за БСП. До сега през живота си само съм агитирал против БСП камоли да гласувам за тях... Но има едно НО сегашния позор няма как да се повтори... Просто не ми се коментира... ЕРП тва Магистрали ТВА саниране... Източване на здравна каса с частни болници НИКОГА НЕ Е БИЛО... ДА НЕ ГОВОРИМ ЕВРО ПРОЕКТИ ... ОСОБЕНО ЗА БУРГАС... НАЙ ГОЛЯМОТО ИЗТОЧВАНЕ ТО СТРУВА 2 лв ТЕ ГО ПРАВЯТ ЗА 2 милиона.... ЕМИ НЕ МЕРСИ... И НАЙ ЛОШОТО Е ЧЕ ВСИЧКИ ПРОЕКТИ СА ДОФИНАНСИРАНИ... ОТ НАС... НЕ МЕРСИ ГЕРБ НЕ МЕРСИ ПОВЕЧЕ... ПСЕВДО ПАТРИОТИ НЕ МЕРСИ... БСП НЕ МЕРСИИИИИ ЕМЕЛ ЕТЕМ ДОГАН ЦАРЯ НЕ МЕРСИ.... МОЛЯ НАПУСНЕТЕ БЪЛГАРИЯ... ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ИМАТЕ МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ МАХАЙТЕ СЕЕЕЕЕЕ......
  • 17 Варна

    8 1 Отговор
    Е... Форбс пък нарекоха Борисов ТЪПАНАР! - Сега на кого да вярваме? :-)) - Кой има по- голяма тежест Уолстрийт или Форбс?
    Ако не беше жалко щеше да е смешно!
    -Откога чужди средства за масова информация определят живота и наклона на политиката?
    Като ще да е така нека да говорим и за Американската намеса, чрез техните НПО-та. Да говорим и за НПО-тата от Германия- прочутият спонсор на ГЕРБ - НПО "Ханс Зайдел".
    Чалмите пък са от другата страна ...
    Какво излиза, че онези които сме избрали да се грижат за нашият интерес се грижат за чуждия!
    Ако БСП се грижат за Руският Интерес, ГЕРБ пък за Американския и Немския, а ДПС и ДОСТ за Турския то сега на изборите просто не гласувайте за тях!
    Изберете всеки друг но не и изброените партии защото те изпълняват чужди интереси!
  • 18 Знам

    1 6 Отговор
    Управляват ни руски мафиоти.
  • 19 Карли

    2 2 Отговор
    МОЖЕ ДЖЪРНАЛ ДА СА ПРАВИ? зАЩО НЕ И РУСНАЦИТЕ ДА ГО ПРАВЯТ? ТА ТЕ ТРЪМП НАПРАВИХА ПРЕЗИДЕНТ, РАДЕВ СЪЩО - НЕКА И ТЕ ПРОБВАТ. ОТ 1989 ГОДИНА КАТО ПРОБВАХА ХАМЕРИКАНЦИТЕ И СОРОС, ДОКЪДЕ НИ ДОКАРАХА БЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ? ДО ГОЛЕМИЯТ БАТАК, МУТРА М-Р ПРЕДСЕДАТЕЛ С ДОСИЕ В ЦРУ- ПОСЛУШКО. кАКВО НАПРАВИ ЗА Б-Я. БИЛ НАПРАВИЛ МАГИСТРАЛИ С ЧИИ ПАРИ, НА БАЩА МУ ЛИ? И КАКВО КАЧЕСТВО ДА НЕ ГОВОРИМ. ЗНАЕ СЕ ЗА ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ НА ГЕРБ, ЗА ФЛОРОВ, ЦЕЦО И МАФИЯТА ОКОЛО ТЯХ ПРОСТИ ХОРА , ЗАЩОТО И ТЕ СА ПРОСТИ- ТЕ СИ ГО КАЗВАТ. кОЛКО ЗАЕМИ ТЕГЛИХА И ДА НЕ БИ ТЕ ДА ГИ ПЛАЩАТ?КТБ КОЙ Я НАПЪЛНИ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ И Я ИЗДЪНИХА И ПАК С ДЪРЖАВНИ ПАРИ Я ОПРАВЯТ. ДА ГИ РАЗПРАВЯТ НА СУЛЮ И ПУЛЮ ТЕХНИТЕ ЛЪЖИ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания