Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 08:23 1 748 1

В Ню Йорк предотвратиха терористичен акт

  • ню йорк-
  • тероризъм-
  • бомба
В Ню Йорк предотвратиха терористичен акт - 1
Снимка: Архив

Нюйоркската полиция е арестувала мъж, който се е опитвал да сглоби бомба по инструкции на Ал Кайда, предаде Фокс нюз, позовавайки се на изказване на кмета на града Майкъл Блумбърг.

Заподозряният - 27-годишният Хосе Пиментел, американски гражданин, пристигнал от Доминиканската република, е планирал да направи атентат срещу американски войници, завръщащи се от Ирак и Афганистан, така и срещу полицейски и пощенски служители от Голямата ябълка.

Задържаният е обвинен по три пункта, свързани с тероризъм.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг съобщи, че няма данни за по-широка конспирация: Заподозряният е т.нар. “вълк-единак“, който е мотивиран от неприязънта си към американското присъствие в Ирак и Афганистан и вдъхновен от пропагандата на Ал Кайда. Той не е част от по-голяма конспирация, идваща отвън.

Заподозряният е почерпил инструкции за сглобяване на взривното устройство от списанието „Инспайър", издавано от „Ал Кайда на Арабския полуостров”.

Пиментел е бил заловен в събота, докато пробивал с бургия дупка в тръба в апартамента на майка си в Ню Йорк, след като бил следен от полицията над две години. По време на разпита в полицията Пиментел признал, че само един час го делял от завършване на бомбата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Михаил Методиев

    0 0 Отговор
    ne razbiram kakvo moje da nakara nqkf 4ovek da iztrepe hilqdi i to prosto 6toto ne gi haresva oba4e americans ve4e kato sa paranoi4ni i se pazat mnogo...