Last news in Fakti

27 Март, 2017 16:13 786 3

Оланд ще се бори с национализма

  • франсоа оланд-
  • национализма-
  • франция

Според него работата с Азия може да противодейства на протекционизма

Оланд ще се бори с национализма - 1
Снимка: БТА/AP

„Можем да победим протекционизма като работим с Азия.“ Това беше заявено от френския президент Франсоа Оланд, цитиран от Seattle Times.

Той говори по време на своя визита в Сингапур. Оланд открои администрацията на президента на САЩ Донадл Тръмп. Според него икономическите решения на Тръмп могат да имат последствия върху икономиките на САЩ и останалата част от света.

„Ние трябва да обясним на всички какво представлява затварянето на границите. Те трябва да разберат до какво водят несправедливите миграционни политики. Тази политика не може да бъде укрепвана в ущърб на една нация и в полза на друга. Това е политическа битка, която обаче ние имаме аргументи да спечелим.

Все още имам работа, за да избегнем победата на популизма и национализма. Не трябва да позволяваме това на предстоящите избори. Това не трябва да се случва“, заяви Оланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    4 1 Отговор
    Жалък либерален паразит...:(
  • 2 1234

    4 0 Отговор
    Тоя приказва без да мисли.Може ли една нация да съществува без да имаш национално съзнание,без да имаш държава и национални интереси,то иначе става анархия,загубва се националната единтичност, загубва се връзката на хората ,езика културата,а това води до обезличаване на хората до едно сиво общество,една безлична маса от хора които само съществуват ,но не се интересуват какво става около тях,,зомбита"това ли искаш да направиш умнико от държави и народ който хиляди години е творил и се е борил за оцеляването си ,и който е дал знания на света в полза на човека,ТИ ли се намери най умния да разрушаваш това което хората са постигнали именно защото са бивали национално обединени,а ТИ си против националността.ТИ наричаш хората които обичат родината си ,,популисти и националисти",а ти какъв си БЕЗРОДНИК ли си?
  • 3 Morgoth

    1 0 Отговор
    Тази битка я печелите от втората световна война насам и то единсвено на база точно тази война като аргумент. Света обаче се променя и вашето време мина. Дали ще дойде по-добро или по-лошо не е ясно, но вие няма да са върнете.
    Едно западно общество уважаващо своята идентичност, своята култура и своето отношение към религията би било адекватно на съвременния свят. Общество което е отворено към останалите, но същевременно пази своя начин на живот и изисква всички които идват да се интегрират. Общество което уважава правото на различна религия, но не приема когато религията взема връх над светската власт. Общество в което малцинствата имат равни права и равен старт, а не подсигурен от квоти равен финал. Една Европа която се разширява като в нея се включват страни покриващи тежки критерии включително и за религия и култура.