28 Март, 2017 11:10 1 478 1

В Гърция погват за касов бон

  • гърция-
  • касова бележка-
  • глоба

Солени глоби и затваряне на магазини за неиздадени касови бележки в южната ни съседка

В Гърция погват за касов бон - 1
Снимка: Shutterstock

Глоби до пет хиляди евро за неиздадени касови бележки ще се налагат в Гърция, съобщават медиите в южната ни съседка. Това предвижда внесена в парламента в Атина поправка в закона.

Властите ще санкционират всички, като под ударите на закона попадат и даващите под наем плавателни съдове, амбулантни търговци, старчески домове, хотели и организатори на различни курсове.

Със законовата поправка гръцкото финансово министерство се опитва да увеличи своя арсенал от мерки в битката с неплащането на данъци, превърнало се в национален феномен, се посочва в съобщенията.

В Гърция погват за касов бон
Снимка: Факти.бг

В поправката се предвижда още да бъдат затваряни и магазини за неплатени данъци. Ще се наказват строго също неспазилите решения на данъчната администрация и възпрепятстващите държавни инспектори да извършват проверки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тур

    6 0 Отговор
    Ще си го избият от туристите, още от миналата година почнаха яко да надуват цените за спане и забавления. Качеството пада, цените скачат, а нашенци още повече напълзяват!
Новини по държави: