Last news in Fakti

29 Март, 2017 17:30 1 702 8

САЩ повече няма да издържат НАТО

  • рекс тилърсън-
  • нато-
  • сащ

Рекс Тилърсин ще натисне останалите съюзници да повишат разходите си за отбрана

САЩ повече няма да издържат НАТО - 1
Снимка: БТА/AP

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън ще се опита да приложи натиск върху съюзниците от НАТО за повишаване на инвестициите за отбрана, съобщи „Ройтерс“.

Това беше заявено от говорителя на Държавния департамент. Тилърсън ще председателства първата среща на външните министри на НАТО в Брюксел на 31-ви март.

Тилърсън ще иска от министрите да покажат планове, за това как да достигнат инвестиции в отбраната от 2% от техния БВП. Той ще иска и НАТО да има по-водеща роля в борбата с тероризма.

„За САЩ вече не е устойчиво да поддържа по-голямата част от финансирането на отбраната в НАТО“, заяви представител на Държавния департамент.

В момента само пет държави инвестират 2% от своя БВП в отбрана. Това са САЩ, Естония, Гърция, Великобритания и Полша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Я стига бе

    22 3 Отговор
    Ауууууу и сега какво стана??? Айде още една кожа ще ни свалят-в името на "защитата" на НАТО...а като мине стар руски самолет над натовски кораб се наси..ат...или наши селски алкохолици ги бият като селски тупан---бааааа и защитниците-и още повече ще им плащаме...
  • 3 кроко

    24 0 Отговор
    Кво издържа САЩ, бе?! Да не би те да плащат мисиите ни в Афганистан? Това ПРО, дето си го строят, да не би да защитава нашия задник? Като са толкова отворени, да излизат от НАТО ако наистина не им отърва!!!

    Открито си казва, че искат да купуваме нова или стара американска военна техника. Е това е въпроса, да си продават стоките и да лапат пари, пък троловете да вият че Русия ни заплашва!

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    6 0 Отговор
    Пишете на Кирилица уважаеми
    Volverine !
  • 5 грозната истина

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Ами като се има предвид, че единственото предназначение на НАТО е да обслужва американските интереси по света най-правилно и логично е те да си плащат за поддържането на тоя съюз, а не заблудените държави дето са се набутали да влязат в тоя отдавна остарял и безсмислен съюз.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "грозната истина":

    Да си забелязал някой някога да е нападал или издевателствал над държава-членка на тоя "остарял и безсмислен съюз"?На другите го кажи-не на мене.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.