Last news in Fakti

30 Март, 2017 20:16 2 372 6

Меркел хвали Турция

  • ангела меркел-
  • турция-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти

Федералният канцлер отново отличи Анкара за помощта й с бежанците

Меркел хвали Турция - 1
Снимка: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел отново похвали усилията на Турция в грижите й около кризата с бежанците. Тя добави, че ЕС трябва да продължи да я подкрепя въпреки напрежението с Анкара, предаде ДПА.

На конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Малта Меркел реторично попита дали само Турция, Йордания и Ливан трябва да понесат цялата тежест на бежанския поток.

"Въпреки всички критики, които имаме към Турция, те направиха много за 3-те милиона бежанци и е правилно Европа да помага на Турция по този въпрос", посочи канцлерът.

Тя каза, че Германия е решила да приеме бежанци, защото Европа е "пренебрегнала много неща преди това".

"Истината е, че се обръщахме на другата страна, когато ставаше въпрос за финансиране на бежански лагери", отбеляза още Меркел на конгреса на ЕНП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Облизли

    13 1 Отговор
    Тя ще ГО оближе!!!
  • 2 Някой

    15 0 Отговор
    Кого питаш дърта вещице може би Тръмп?Защото ако трябва солидарност САЩ трябва да приберат най много бежанци.България,Унгария,Полша,Чехия„Словения правили ли са война в Близкия Изток,обещавали ли са на някого да отглеждат емигранти?
    Защо с чужда пита помен правиш?
  • 3 кроко

    8 2 Отговор
    Типично в стил гьонсурат! Ако наистина на меркелита и пукаше за бежанците, щеше поне веднъж да каже нещо за причините в родните им страни, които карат тези милиони да идват към Европа. И не става въпрос само за сирийците, а за всичката паплач. Но е очевидно че кукуферкел иска да насели ЕС с джангали, затова и не мисли в перспектива, а само как да ги раселва из Европа.
  • 4 e ясно е

    0 0 Отговор
    Сега и Борисов ще почне да приказва като меркел, НО патриотите надали ще се съгласят с него, и хоп -няма правителство , което е по добре разбира се
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Меркел е права че трябва да помага на Турция там чакат милиони хора да избягат в Европа ако Ердоган ги пусне няма какво да направим това не са прасета а хора всичко друго което се говори че България не е правила войни е популизъм има международни конвенции които България трябва да спазва все пак БГ не е на Луната а е в Европа
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.