Last news in Fakti

31 Март, 2017 10:35 4 326 45

Путин, писна ни!

  • владимир путин-
  • михаил ходорковски-
  • русия

Михаил Ходорковски готви нова мащабна акция срещу руския президент

Движението на руския опозиционер Михаил Ходорковски обяви, че подготвя митинги срещу президента Владимир Путин под надслов „Писна ни“, съобщи радио „Free Europe”.

Протестите ще се проведат на 29-ти април. Те ще се проведат в Москва и няколко други руски града.

Акцията се популяризира в социалните мрежи. На този етап руските власти не са потвърдили , дали има заявки за протести.

През миналата седмица подобни протести се състояха в няколко руски града. Десетки бяха арестувани, а сред тях беше и самият Ходорковски.

"Ние сме стотици хиляди и живеем в най-прекрасната страна, но ни идва твърде много да живеем с мизерни заплати и пенсии, да икономисваме от храна и дрехи, да понасяме корупцията, да слушаме лъжите от телевизията, да пътуваме по разбити пътища, да ходим в рушащи се поликлиники, да търпим произвола на съдиите и полицията, да се боим от всичко." - се казва на страницата на събитието във Facebook.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jimmy

    38 15 Отговор
    този неблагодарен чафут нестига, че го освободиха от затвора въпреки кражбите и перстъпленията ами си е повярвал, че може да направи нещо. време е да умре в адски мъки!
  • 2 Пеньо

    17 36 Отговор
    Клати се трона на джуджето! Протеста на 26.03 бе една от първите снежни топки, които ще предизвикат лавината. И у нас се краде, но мащабите в Русия са колосални и на върха е джуджето!

    Коментиран от #7

  • 3 Киро

    19 34 Отговор
    Aaaa, ма нали санкциите нищо не правеха бе??!

    Нали бяхте толкова добре?!

    Когато комплексираното джудже - кагебистче се пънеше на запада и дрънкаше оръжие, му се радвахте?!

    Дааа, сега ще "живеете с мизерни заплати и пенсии" и ще "икономисвате от храна и дрехи", да си научите урока!

    Хак да ви е!
  • 4 681 БЪЛГАРИЯ

    15 17 Отговор
    Няма да има митинг срещу Путин ! Ще стане същото както с Борис Немцов . Русия е диктаторска страна каквото каже КГБ -то Путин това става !!!
  • 5 681 БЪЛГАРИЯ

    13 20 Отговор
    До Киро . Това не е нищо ако занаеш пътищата какъв кенеф са им на Великата Русия няма да коментираш тук . Аз преди една година и 5 месеца пътувах по магистралата Санкт -Петербург - Москва посредата на маг. с 30 -50 км. дупка до дупка а тировете незнам .А извън тия големите градове там са за БТР пътищата !
  • 6 8888

    9 21 Отговор
    Ходорковски : Време е май да изчистим боклука.
  • 7 Хенри

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Е у нас всички корупционни практики и кражби откъде мислиш че са заимствани?

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "Хенри":

    Естествено от по големият ни брат !
  • 9 onq s konq

    16 22 Отговор
    И средната заплата им е по-висока/според русофилите/ от нашата,и Путин има рейтинг до небето,и горивата им са наполовина на нашите,и здравеопазването е по-евтино от бългорското,но...НИТО ЕДИН РУСОФИЛ НЕ ОТИВА ТАМ,А ВСИЧКИ ГЛЕДАТ НА ЗАПАД!Дори "водача" на антипротестите Мишо Шамара дето се вживя в ролята си на българската Жана Дарк си изнесе с "червения" си хонорар в Америка!

    Коментиран от #11, #45

  • 10 Гост

    29 14 Отговор
    Путин е номер 1 в света политик и то за няколко поредни години и това е по западна статистика.

    Коментиран от #27

  • 11 8888

    14 18 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Всички наследници на руската върхушка се учат, работят (имат бизнес) и живеят в проклетия запад, всички имат там недвижими имоти. А ако някой големец, се разболее по сериозно, веднага в самолета и пак на запад, жените и дъщерите им раждат само на запад и пак запада лош.
  • 12 ЪРП

    29 9 Отговор
    ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ПУТИН Е СУПЕР СИЛЕН ЛИДЕР ЗА РУСИЯ И ЗАПАДНИТЕ "ДЕМОКРАЦИЙКИ" СЕ ОПИТВАТ ТОЧНО С ТИПИЧНИТЕ И ДО БОЛКА ПОЗНАТИ ПРИОМИ ДА МУ СКРОЯТ ШАПКАТА ........
    НИЩО ЧУДНО И СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ ДА ГРЪМНАТ ВЪПРОСНИЯ ОПОЗИЦИОНЕР И РАЗБИРАСЕ ДА ТРЪБЯТ ,ЧЕ ПУТИН ГО Е ПОРЪЧАЛ,ТОЧНО ДА ГО ГРЪМНАТ ПРЕД ПОРТАТА НА КРЕМЪЛ...........

    Коментиран от #14

  • 13 ИСТИНАТА Е

    18 10 Отговор
    Все повече ще четем такива безмислици от "свободните" медии..--все повече ще мечтаят да свалят Путин-а причината е една--нещата на Запад стават все повече зле-политически,цивилизационно,икономически....-та свалянето на Путин ще отложи поне за малко краха на либералите--ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-на либералите......И когато те паднат-тогава ще има истинска демокрация и спокойствие....
  • 14 ссс

    6 14 Отговор

    До коментар #12 от "ЪРП":

    Чул си звън, ала не си излъзъл вън ! Я ми кажи, как ще го разстрелят пред кремълските порти, след като той живее в Швейцария ?? Или ти само така, пишеш нещо колкото да не заспиш, че и крещиш на това отгоре.
  • 15 КЕФ

    9 14 Отговор
    Тоя е по-ЯК в пъти от брат му ЕР Торбалан. Няма бутане нямаааа :D Кофти комунизъм, кофти...
  • 16 кирил

    12 17 Отговор
    най добре ще е да изкара още един мандат и да до съсипе русия до разпад както стана със ссср.русия ще се върне в границите на московията и ще има държави като якутия башкирия татарстан и други.
  • 17 Гост

    12 14 Отговор
    Според путинската статистика за 2016г. над 350 000 руснаци са напуснали Русия. Явно не могат да понесат толкова хубост!
  • 18 8888

    12 7 Отговор
    Я! Някакво козяшко тролче е присвоило ника ми. Нямам вищо против. Лошото е, че неграмотен.

    Коментиран от #24

  • 19 Апропо

    24 2 Отговор
    Едва ли точно Ходорковски е пример за опозиция. Неговите интереси са икономически. Нали никой не си мисли , че е станал милиардер с честен труд и плащане на данъци ?
    Вероятно са стотици хиляди , вярвам , но Русия е повече от 160 милиона.
    Пък и протести има навсякъде. И срещу Тръмп , Меркел , Оланд...и навсякъде има сблъсъци с полицията и арести.
    Нека си спомним какво беше Русия при Елцин. Когато Ходорковски стана милиардер.
    Мое мнение .

    Коментиран от #29

  • 20 Ярослав Станчев

    23 11 Отговор
    На САЩ и ЕС не им отърва да има силна Русия.Това и децата е ясно.Затуй са тез протести и недоволства тихомълком организирани от западната пропаганда по арабски образец.Путин не реже ракети,подводници,кораби,самолети.Не намалява армията,Русия стана фактор в международната политика,което не се харесва на никой англо-саксонски политик.Русия не е елциновата полуразрушена паланка,където американци и германци си правеха каквото поискат.Ето затова не могат да преглътнат Путин западните политици.То не бяха санкции,обвинения в агресия,тероризъм,погазване на права и свободи.Ма на дядя Вова му е през оная работа.Ако дойде някой лигав пияндур като Елцин санкциите мигом ще паднат и Русия пак ще стане послушното мече на запада.Ама не би.Това е истината,това е кокала който присяда в гърлата на всички атлантици,затова квичат срещу Русия като подивели.Обаче Путин им го слага,всеки път.
  • 21 tost

    14 4 Отговор
    Какво сте се загрижили за Русия,гледайте да се оправим ние.

    Протеста на Ходоровски важи на 100 % и за България

    Ние също търпим корупция,полицейщина,заплатите и пенсийте са едни от най високите в ЕС,болниците се разпадат,търпим произвола на съдиитео,пътищата по нищо не отстъпват на руските

    За тридесет години демокрация направихме една магистрала с европейски пари,която след две години експлоатация е за ремонт

    С две думи : присмял се хърбел на щърбел.
  • 22 комсомолская правда

    12 3 Отговор
    Ходоркосвски е олигарх, същият, че и по-зле, като Путята.
    Ходорковски е пълен боклук лежа в затвора, защото, като олигарх си е повярвал прекалено много и е решил, че всичко е негово, като другаря Василев, само, че него го вкараха в затвора, а нашите олигарси никога няма да влезнат в затвора.
  • 23 комсомолская правда

    6 10 Отговор
    Ходорковски: Вие сте суверена! Путин е само ваш слуга. :)
  • 24 шшшт

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "8888":

    Лошото е, че освен тролчето и ти си неграмотен !
  • 25 димо

    12 7 Отговор
    ИЗВЕСНО ЛИ ВИ Е КОЛКО км МАГИСТРАЛИ ИМА В РУСИЯ 1080 км А В КИТАЙ 8600 км В КИТАЙ Е ИСТИНСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ В РУСИЯ Е НАЙ ДИВИЯ КАПИТАЛИЗАМ И НАЙ БОГАТИТЕ ОЛИГАРСИ
  • 26 Путин:

    10 12 Отговор
    На мен пък не ми е писнало да крада!
  • 27 сас

    6 10 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Е, И?!? От това станаха ли по-богати руснаците?!? Откакто той е на власт, какво направи с всичките пари, които вадят от подземните си ресурси?!? Ако тази държава се управляваше като нормална Демокрация, каквато може би щеше да стане, ако Елцин не се беше гътнал, досега щяха да са наистина № 1 в Европа и света, но там се краде и се пие до откат!
  • 28 Кики

    18 7 Отговор
    Човек от моето семейство беше в Русия, в град - 350 000 души.Не е видял кучета по улиците, около кофите за боклук е чисто, навсякъде е озеленено и подредено. Това е малко преди присъединяването на Крим. В този период заплатите бяха повече от прилични. Проверете в НЕТА. Путин ги изправи на крака, че и много повече. Затова си го обичат и му вярват. А стандарта на живот? Минали са едва 25- 26 г.от смяна на системата. Вижте западните страни какъв стандарт са имали на 25-26 г.Капитализъм. Да не говорим, че САЩ и Европа допълнително възпират развитието на Русия с тези санкции. Но Русия ще превъзмогне и това!
  • 29 другар

    9 7 Отговор

    До коментар #19 от "Апропо":

    Публикувано във факти.бг: "Русия е повече от 160 милиона."
    Ушанке, по последни данни населението на РФ е 143,7млн души, от които етническите руснаци съставляват 77,7%, което прави по-малко от 112млн!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 кроко

    6 7 Отговор
    ссс-ъселчо както винаги е много загрижен за обстановката в Русия и спами с няколко ника, но никога няма дамкоментира някоя новина от България! ссс-ъселчо, защо не вземеш да се преселиш в Русия барабар с кончето и кирето да им помогнете с демокрацията там и да се борите срещу корумпирания Путин?

    Коментиран от #35

  • 32 Нужно е ЛЪЖАТА да се повтаря!

    13 5 Отговор
    Когато Гангстерите като еврейчетата около Елцин грабнаха бика за рогата и народа остана без работа, пари и храна и се разви терористичната вълна - Тусия беше много арна за Западната колониална система! Никой не каза Копче ни на Ходорковски, ни на Березовски, ни на Гари, ни на Прохоровски, ни на Гайдар, ни на Чубайс, Сурковски, Дворкович, Абрамович, Медведев и цялата ЕВРЕЙСКА глутница Чакали които изнесоха 95% от големият и среден бизнес ОФ ШОР в Юнайтед Снейкс! Всичко беше - " Калинка, Калинка Моя"! И дойде КГБ и прежълтяха! Всичко обратно - "От куда взялч , туда верньош"! И сори ту миит ю ! Народа е с ПУТИН а бандитите американски точат Майдан по Хохловски!
  • 33 СЛАВА РОССИИ !

    11 6 Отговор
    И СЛАВА ПУТИНУ! Пусть Бог хранит РОСИЮ!
  • 34 Матюшка РОССИЯ Бъйла, Есть и Будет!

    8 3 Отговор
    И на Шипке будет опять тихо, мирно и спокойне! И в Севлиево ще се постави паметника на Цар Освободител Александър II.
  • 35 кроко

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "кроко":

    Ъм ти бре, шарлатанин !? Нещо се отказа да пишеш тъпи коментарчита под ника - ссс !? Мого бърже ти омръзна май ? А напразно, беше мноу забавен !

    Коментиран от #37, #38

  • 36 Апропо

    5 1 Отговор
    " Другарю" , последните данни които цитирате са от 2013 г. Няма да споря с Вас . Искам да Ви изненадам , че Путин е президент не само на 77 % етнически руснаци а на всички етноси в РФ. С това единствено доказахте , че ползвате интернет без да мислите. И същината на написаното от мен не беше в това колко точно са гражданите на РФ , но Вие явно не разбрахте.
    И още нещо . Не е възпитано да обиждате непознати хора . Нещо което не бихте си позволили в друга ситуация. Още повече за нова , че са изказали своето неангажиращо мнение.
    Но Вие няма как да знаете това.
  • 37 кроко

    6 4 Отговор

    До коментар #35 от "кроко":

    Тъпите коментари ги пишете вие с коня, киро, деса-стоян, диди и още 1-2 трола дето по-рядко се вясват. Плюй си по руските автомобили и не се възгордявай много!
  • 38 кроко

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "кроко":

    Тъпите коментари ги пишете вие с коня, киро, деса-стоян, диди и още 1-2 трола дето по-рядко се вясват. Плюй си по руските автомобили и не се възгордявай много!
  • 39 Кроки ти меседжа разбра

    1 4 Отговор
    Заклати ли се лодката и тръгнели в нея вода, няма да има : "ама чакай, ти не ме разбра!" Няма да има и "кръгли маси" , те бяха до сега и за днешните п....ли /раси! Ти избирай и се профилиран щото да ти окачат кожата да съхне! Ти си голямо момче и не си дете! Знаеш ка завърши Саддам и Муамар, бързо зверски със дамар! С народа се гаврите не от вчера, и сматката ви трябва да е със калема. Туй дето е сега - на едни със шепи а на другите ако има!
  • 40 Коня е ФУКРИЯ! Слаба нива! Скъсана торба

    5 2 Отговор
    Той едва "тройка" стара и учукана по всички дупки продухана, на нам кой си шлайф и се пише тук за ХАЙ ЛАЙФ! Компютъра му е също вехта щайга на Майкъла Делчо от битака! Туй за него е върха ! За почивки на планина или на море не се чува нищо да ни спомене. Гола вода е КОНЯ айрян без мляко! Той иначе и с храната на къс повий, таратор всеки ден ядял, но като няма според сезона краставици и мляко не му слагали! Фукария! Връща усърдно бутилките в кватеалната бакалия! Конска му работа! Немотия!
  • 41 ооооооо

    6 7 Отговор
    Ами, също като в България!
    Захапаха ни от онова време рашъните и не пускат и не пускат тия ушанки.
    Костовци, цар, БСП, ДОГАНОВЦИ, БОЙКО-МУТРОВЦИ, СИДЕРОВЦИ, СИМЕОНОВЦИ - всичко е комуняги, управлявани от КГБ.
    Само ги подменят, за да не е тягостно на "електората".
  • 42 Ти със многото дупки 000000

    4 1 Отговор
    И ти си от тях, щом ги познаваш тъй добре! Щото то други тука няма! А имаш и клавиатура, интернет и ток, а и мреме бол да се задяваш и за работа не се притесняваш! Някакси се самозадоволяваш?ти потен види се вода не пиеш! От стара коза яре си и се криеш! Хитрееш и подиграваш! Ама де де! На пъстърма нещеш да ставаш! Ама щеш!
  • 43 стотици хиляди

    6 2 Отговор
    Може ли еврейската програма да не се активизира преди изборите?! - НЕ МОЖЕ!
    Както казваше съветничката на Хилъри Клинтън - Маделин Олбрайт: Територията на Русия е твърде голяма, за да принадлежи само на една държава!
    Еврейската машина работи отдавна по този въпрос и Ходорковски трябваше да раздели страната на 5 след като стане президент!
    Спомнете си, че той беше наследникът на Елцин, за да може властта да остане в жидомасонската мелачка, обаче Путин обърка плановете и се пое по пътя на импровизацията. Иначе плановете за разделянето на Русия бяха написани
  • 44 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    алоооо факти къв ходорковски бе?тази грешка дето сте я направлили дано не е нарочна.става въпрос не за ходорковски ,а за НАВАЛНИ.ходорковски отдавна не е в русия и никви протести не е организирал,но с грешката си тук давате хляб на българските ватници дето сега радостно ще жаучат ,колко правилно путин наказвал олигарсите :)))))))))))))))))!та или се извинете или си поправете грешката!
  • 45 реален

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Вярно е! С идването на Путин и подкрепа на власт, Россия започва да се съвзема след погрома от Брежнев, Елцин, Гробачов... За заплатите не зная как са, конкретно, но ВПК-то им започва да се пооправя. Редица промишленности се съвземат. Армията им се оправя. Изобщо ползотворна работа. При нас с идването на СДС-БСП-ДПС-НДСВ-ГЕРБ и останалите на власт, става точно обратното - всичко тръгва надолу от 27 години и насам, не броя соца, където имаше и хубави и лоши неща, но диктатурата на същите ни закопа и соца и пазарната. А е факт, че от десетилетия родният полит. елит закопа и армията и нас останалите повечето хора. Да попитаме и великият ни вожд Баце - защо баба ми, парализирана жена, имаща гори и ниви като притежание, а държавата и оряза даже дървата за огрев, но ги дава да ги секат частни и държавни дърводелски стопанства? Ето така "ГРАДЯТ БЪЛГАРИЯ" досега фукльовците на постове. А тя умря. Умря с мизерна пенсия, с добавките за инвалидност беше 151 лева. На онияинфлационни пари нищо работа. Ето така "градят" България тия. Според Тервеловите закони и на прабългарите, 90% от политиците заслужават на дръвника, преди, а сега до стената!? А пак са на власт, лапане и пари? това е НЕНОРМАЛНО? А Путин, е в плюс за Россия. А понеже помагат и срещу джихадистите и други гадории, е в огромен плюс и за нас, и за много народ и страни по света. нещата са свързани. Не зная, защо го оплюват разни хора като най-голямо зло? Изкараха финансите му нас ветло - около 160 млн. дола
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания