Last news in Fakti

1 Април, 2017 13:46 1 060 3

Кървави протести в Парагвай! Парламентът пламна

  • парагвай-
  • протести-
  • парламент-
  • сблъсъци-
  • президент-
  • мандат-
  • орасио картес

Опозицията съобщи, че един активист е бил убит

Кървави протести в Парагвай! Парламентът пламна - 1
Снимки: БТА/ AP

В Парагвай се стигна до кървави сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност. Демонстранти нахлуха в парламента в Асунсион заради спорен законопроект.

Конституцията на южноамериканската страна от 1992 година не позволява президентът да се кандидатира за втори петгодишен мандат.

Протестиращи нахлуха в парламента на Парагвай и подпалиха документи и мебели, след като Сенатът при закрити врата гласува законопроект, който ще позволи на президента Орасио Картес да се кандидатира за втори мандат.

От най-голямата опозиционна партия обявиха, че един активист е бил убит при сблъсъците с полицията. Униформените използваха гумени куршуми и водни оръдия, за да разпръснат тълпата.

Има информация за десетки ранени – както цивилни, така и полицаи. Против действията на сенаторите, гласували мярката, се обяви и председателят на Сената Роберто Асеведо, който е от опозицията. Той заяви, че има процедурни нарушения и съобщи, че е поискал от Върховния съд да отмени вота.

Вътрешният министър Тадео Рохас каза, че има пострадали полицаи, които са били провокирани от малки групи протестиращи. Той заяви, че полицаите не са имали заповед да използват репресии, но са били нападнати.

Кървави протести в Парагвай! Парламентът пламна

Кървави протести в Парагвай! Парламентът пламна


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУДИЯ МУНЧО

    11 0 Отговор
    ТАКА СЕ ПРОТЕСТИРА...КАКВО ТУК САМО...БЛА...БЛА.....БЛА.....
  • 2 777

    2 0 Отговор
    А тук кога?!

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "777":

    Спокойно той сам ще си пламне отвътре, като не се разберат кой колко да краде. Щом пак и Делян Пеевски ще ни управлява нищо добро не ни чака !