Last news in Fakti

1 Април, 2017 19:03 1 488 3

Принц Чарлз искал прекъсване на инвазията в Афганистан заради рамазана

  • принц чарлз-
  • афганистан-
  • рамазан-
  • мюсюлмани-
  • сащ-
  • война-
  • инвазия-
  • буш

Американският посланик се изненадал от молбата на принца

Принц Чарлз искал прекъсване на инвазията в Афганистан заради рамазана - 1
Снимка: Shutterstock

Принц Чарлз е опитал да прекъсне военната операция в Афганистан, за да уважи свещения месец на мюсюлманите рамазан, предаде „Скай нюз”.

Изданието се позовава на думи на бившия американски посланик в Лондон Уилям Фариш. Принцът на Уелс е искал да убеди американския президент Джордж У. Буш да обяви пауза на инвазията в страната.

Принцът е разговарял с дипломата по телефона няколко седмици след началото на операцията, предизвикана от желанието на американците да отвърнат на атаките на 11 септември 2001 година.

„Принц Чарлз ме попита дали е възможно да прекъснем инвазията заради рамазана, и дали мога да предам това му искане на президента Буш”, пише в биографията си бившият посланик.

Той му е отговорил, че подобна молба е трудна за изпълнение, след което принцът изненадващо казал: „Но вие американците може да направите всичко”.

Посланикът е попитал принц Чарлз „Сър, вие сериозен ли сте”? „Абсолютно”, отговорил най-големият син на кралица Елизабет Втора.

Близо 20 000 американски и британски военнослужещи бяха изпратени в Афганистан след атаките на 11 септември.

Принц Чарлз е отправил молбата – останала без положителен отговор – близо две седмици преди свещения за мюсюлманите празник в срещата на ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реален

    7 0 Отговор
    Моята религия повелява, да не ми вдигат цените на тока водата данъците и всичко останало според кефа на разни монополи! А никойн е зачита свещенното ми право на това? Ще се оплача на Господ. Ще кажа, че хората са безбожници, мвакар и пълни с религии. Мине не мине ден и хоп нарушават каноните на религията ми - вдигат ту това, ту онова?
  • 2 Спатията

    9 1 Отговор
    Винаги съм подозирал ,че Негово Величество е меко казано кукумицин,но сега се убедих ,че и е падал многократно в своето детство на главата си!! .......заедно с майка си !!
  • 3 гн Хокинг

    0 0 Отговор
    Който не зачита религията на хората БОГ не зачита него!
Новини по държави: