Last news in Fakti

2 Април, 2017 16:10 11 258 27

Руските булки се завръщат в Турция

  • турция-
  • русия-
  • съпруги-
  • рускини-
  • отношения-
  • туризъм-
  • анталия-
  • завръщат-
  • деца

Ледовете между Русия и Турция се стопиха

Руските булки се завръщат в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Много рускини, омъжени за турци, са се завърнали в Турция след нормализирането на дипломатическото отношения между Москва и Анкара, предаде „Хюриет“.

Напрежението между двете страни достигна връхна точка след свалянето на руския бомбардировач от турски изтребители през месец ноември 2015 година.

Освен дипломатически лед и разклатени бизнес отношения, инцидентът предизвика и напрежение в семейните отношения.

От Руската асоциацията на изкуството и културата разкриха, че само в средиземноморската провинция Анталия живеят близо 60 000 руснаци, по-голямата част от които жени. Много от тях са се омъжили за турци, но след инцидента са се прибрали в родината си.

В месеците на кризата над 2000 рускини са напуснали временно своите съпрузи, взимайки със себе си и децата.

Руският консул в Анталия Олег Рогоза заяви, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу се е срещнал с руски граждани, показвайки подкрепа в този труден момент. Въпреки това много рускини са предпочели да не остават в Турция.

„Анталия заема важно и чувствително място в сърцата на руснаците. Инвестициите ни в недвижими имоти възлизат на $2.5 милиарда. Лятото на 2016 година беше тотална катастрофа“, заяви руският консул.

След нормализирането на отношенията обаче се забелязва ръст както в туризма, така и в завръщането на руските... булки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    34 7 Отговор
    Сега разбрахте ли защо много турци защитават руснаците? ЗАРАДИ РУСКИТЕ СИ БУЛКИ/ СЪПРУГИ/! Като се знае, че над 95% от населението на турция са мюсюлмани, много ми е интересно дали руските им булки са православни старообряднички или са просто православни и как точно си съвместяват религиите или пък са чеченки- мюсюлманки, а:):):)
  • 2 гост 2

    25 11 Отговор
    ".... От Руската асоциацията на изкуството и културата разкриха, че само в средиземноморската провинция Анталия живеят близо 60 000 руснаци, по-голямата част от които жени. Много от тях са се омъжили за турци, но след инцидента са се прибрали в родината си..." аХААА- докато русия и турция са в добри отношения, и съпругата- рускиня ще е в добри отношения със съпруга си- турчин, ако русия и турция не са в добри дипломатически отношения- край с това смесено семейство- рускинята си отива в русия и де факто и де юре семейството се разпада- ХАХАХАХА:) С цитатът от статията казва точно това, което показва , че турците си КУПУВАТ рускини, а не се женят по любов за тях и такова семейство не е стабилно:)
  • 3 станчо

    30 14 Отговор
    Да могат руснаците да идват в България без с се молят за визи те са християни.

    Коментиран от #17

  • 4 Мюсулманките от Русия са рускини а

    10 18 Отговор
    Мюсулманките от България са ? Как им казват у нас? И Иво Христов - психично , болния, самонадеец и посредственик ги наричаше в Пловдив как? Спомнете си! Особата Професор, болнаво дете на мама! Той е по-зле и от Бойко и се натиска да води българското хоро! Само Митко бомбата не се е изтъпанил да ви оправи положението!
  • 5 Ани

    56 14 Отговор
    Първо-много руснаци имат имоти купени в курортите на Турция-и това са руски семейства.Второ,за турци се женят основно татарки,узбечки,киргизки ,башкирки и т.н. защото те са мюсолманки-а иначе са с руски паспорти.И наистина от февруари се продават много турове в Русия по турските курорти. Аз лично знам от руски колеги от "Пегас Тур" че вече имат над милион продадени турове в Турция..У нас само можем да мечтаем за такива количества --но сме много далече и назад от турските курорти-казвам го със съжаление,но е факт.

    Коментиран от #14, #16

  • 6 00000

    34 10 Отговор
    Руски булки колко да са руски тия булки от Чечения идегестан
  • 7 задния двор

    30 15 Отговор
    Около 100 000 са руските разпоретини ,които го вземат анално в братска Туркия.Това са само бракуваните ,а тия които идват само от любов към спорта са още повече.
  • 8 Ловеца на поршета

    30 11 Отговор
    Сиромах рускиня и на половин хОй се радва. 😃
  • 9 tost

    6 9 Отговор
    Всичко е разработка на КГБ (Путин),женските мюслита биват харизвани на турците а мъжките мюслита (джихадисти) ги изпращат в Сирия,по този начин руските военни подобряват бойните си умения.

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    7 9 Отговор

    До коментар #9 от "tost":

    ссс-ъселчо, в Неделя няма ли работещи аптеки у твоето село, че така си налазил статиите с по няколко коментара?
  • 11 Гост

    16 1 Отговор
    И все пак не забравяйте ,че вестника е "Хюриет"
  • 12 diki

    26 7 Отговор
    Като се започне от ВОСР (великата октомврийска соц. революция - за сведение ) до днешни дни , руските булки винаги са давали мило и драго да се омъжат за чужденец - без значение какъв - и да се чупят от рая.

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    21 10 Отговор

    До коментар #12 от "diki":

    Турчулята джазкат яко рускините, а на наште русофили това не им се харесва много и ги фаща бяс !
  • 14 кроко

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ани":

    Не си много права Ани, че били основно татарки, узбечки, киргизки и т.н. Тук се говори за рускини, а узбечките са си от Узбекистан. а киргизките от Киргизия ! Плюс това тези азиятки са големи грозотии и фесовете не кълват много на такива, понеже и в Турция е пълно с подобни "красавици".Турците по си падат по онези русо-синеоките и с белите дупета, обичат си ги те рускините и си ги тачат. Ми, братушки са, кво да ги правиш ?
  • 15 Хасан

    15 2 Отговор
    Аз като човек който имам много голям опит с рускини и украинки ще ви кажа че баш не е така.. На рускинята им харесва това че съпруга не пие и се грижи за семейството.. И да ви кажа те добре си живеят.. Е разбира се не се омъжват за тракторист или чиновник.. Рускинята си подбира бизесменче.. Обичат парите.. Кофти е когато свършат

    Коментиран от #27

  • 16 гост 2

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ани":

    Г-не/ г-жо, тук не става въпрос за туристическия бизнес на руските семейства в анталия, а за личен живот - характера на браковете между руски граждани и турски граждани. За мен като хетеросексуална семейна жена, един смесен брак е абсолютно нестабилен, когато заради охладняване на дипломатическите отношения между двете държави, съпрузите не живеят заедно с децата си в едно и също семейно жилище, живеят във фактическа раздяла, децата са с единият съпруг, който живее не просто в друго населено място, а в друга държава....Така не се гради здраво семейство.За мен е абсолютно ясно, че такива смесени бракове се сключват с цел взаимна ТЪРГОВСКА изгода за двете страни в брачната връзка. Какво пък- бракът априори е договор и вероятно съвременните руски и турски граждани считат, че е излишно натоварването му с “маловажни“ неща като любов, взаимно уважение и доверие и взаимна привързаност, както и предвид спецификата на изповядваната религия, не считат за пречка непознаването на брачният партньор до преди брака....
  • 17 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "станчо":

    В такъв случай, би било редно и те да премахнат визите за българите, но това едва ли ще стане в близките времена !
  • 18 555

    6 4 Отговор
    Не знам какви са баш,ама типично поведение на жена.Види ли дебелия беж,-поуспокои ли се работата, по мазни от тях няма и пак на топло.
  • 19 kcaniba

    0 6 Отговор
    Мисля, че нерилигирзни и едните и другите са в такива семеймтва.
    Но 2 хил булеи за 200 млн Румия , си е ОК
  • 20 Vasik Atanasova

    9 1 Отговор
    в момента агитират руснаците
    да ходят пак на почивка в Турция
    обаче руснаците не са като нас
    на тях като им кажат слушат
    а ние правим обратното
  • 21 Хасан

    3 9 Отговор
    Трябва и в България да се създадат такива семейства.. Това сближава народите..
  • 22 Димитър

    11 2 Отговор
    Ми да те омъжим за някой турчин Хасане да сближин народите 😁😂😃
  • 23 Киро

    4 2 Отговор
    Що за съпруги са това, да слушат Путин а не сърцата си!
    Аз ако съм съпруг на такава директно и бия шута и край!
  • 24 делю дърваря

    2 5 Отговор
    Рускините са свикнали на задна прашка....
  • 25 свободно мислещ

    3 0 Отговор
    Вие не виждате ли какво става в цивилизована Европа.белички с сини очи са с негри.не виждате ли какво става с бялата раса???
  • 26 ККК

    0 0 Отговор
    Мургавите и черните на вакса
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: