Last news in Fakti

2 Април, 2017 20:53 3 561 18

Ердоган: ЕС е християнски съюз!

  • турция-
  • християнски съюз-
  • реджеп ердоган-
  • ес-
  • анкара-
  • референдум

Президентът обясни защо ЕС не иска да приеме турците в общността

Ердоган: ЕС е християнски съюз! - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз не ни приема 54 години. Ситуацията е повече от ясна – това е християнски съюз. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на митинг в Анкара, предаде Анадолската агенция.

„Всички европейски лидери отидоха при папата наскоро и го слушаха покорно. Разбирате ли защо отказват да ни приемат? Това е християнски съюз”, заяви държавният глава пред многохилядната публика в столицата.

Ердоган заяви, че след провеждането на референдума в страната на 16 април Европейският съюз „може да очаква изненади”.

По време на кампанията президентът на няколко пъти намекна, че след народното допитване могат да настъпят промени в отношенията между Брюксел и Анкара.

Напрежението между Турция и Европейския съюз се увеличи през последните седмици заради отказа на няколко европейски страни да позволят на турски политици да проведат политически митинги.

До референдума в Турция – който ще определи политическото бъдеще на страната – остават дни. Допитването ще се проведе на 16 април, а след него Турция може да се превърне в президентска република. Според опонентите на Ердоган конституционните промени ще дадат безгранична власт на президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    40 6 Отговор
    е поне сега са разбрали че ЕС е християнски съюз! какъв да бъде алахакбаровски или марсиански...Винаги е бил такъв...стойте си там във вашият свят и мир да има...какво се натискате при неверници ..

    Коментиран от #2

  • 2 който

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Ердоган не познава "християнството" щом ни нарича християни. Тук май бай Добри и подобните на него са християни, останалите и ние не знаем какви сме, но не сме християни. Ето, един ден се навлякох с окъсани дрехи, минах край купчина баровци и баровки и всичките ме погледнаха с отвращение.... Нито един не извади портфейла си и не ми даде визитна картичка да отида да ме назначи за директор на фирмата или поне чистач? Тук християни със сигурност има, но са толкова малко, че се срещат с късмет, а не като ги търсиш. Ето и Вожда ни се нарича Християнин и нарича Йисус портрета Шефа, но като му поискаме пари да правим селски бизнес, се прави на глух лемур и никъв не се чува. Нема християни много тука. Ердоган не позна - ЕС е съюз на европейски страни, но шефовете от елита командуват парада. И местните правителства. Няма нищо общо с Християнството. А, защо не сте приети Турция лично не зная, но да си призная, аз се учудвам и че нас приеха, понеже сме жива номенклатурна държава тук. Но то и Брюксел вероятно е почерпил опит от тук от нас и там не е малко бюрократейшън.
  • 3 фесаут

    33 6 Отговор
    А турция, какво общо има с Европа !? Това че едно време са клали и върлували по тия земи нищо не означава те никога не са били техни и винаги са били само нашественици! Чисто географски, къде се намира турция А ? Това че някаква много малка част по знайни или незнайни причини са им оставили на европейския континент не ги прави европейци. Освен това ердогански, като има някакви верски притеснения ми да се покръсти, кой е казъл, че ЕС трябва да е мисюлмански, будиски или какъвто и да било ? Ся на всички са ясни неговите напъни да вкара Европа в "правата вяра", ама не е познал не са успели преди няма и сега!
  • 4 Ввв

    13 3 Отговор
    Xexe кой плаши тая маймуна?!Изненади да очаква и какви,ще пусне бежанците сигурно с това ще изскочи...
  • 5 Ганю

    12 0 Отговор
    Добър ден!
  • 6 Ганю

    14 4 Отговор
    Демокрацията не търпи диктатори! Рано или късно плащат с живота си.
  • 7 Димитър

    14 1 Отговор
    Тоя па най накрая се сети
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Morgoth

    10 1 Отговор
    Не е, но би трябвало да бъде.
  • 10 Красимир

    11 2 Отговор
    Де да беше! Почти 10 века в Европа не се проповядва истинското християнството. Как да е християнска? Бегли остатъци... Единични случаи на проблясъци на здрав разум. Самоубийствена псевдо- толерантност. Морален упадък. Липса на далновидност...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хасан

    9 4 Отговор
    Не е баш християнски съюз.. Ако беше такъв Нямаше да има фашизъм и национализъм,нямаше да има порнография и педофилия, нямаше да има проституция и такава продажба на женското тяло
  • 13 VMORO

    3 2 Отговор
    Педофилията проституцията, порнографията и прочее съществуват преди да е "измислено" християнството. И са разпространени по цялото земно кълбо и се практикуват от всякакви хора...
  • 14 Еврика

    2 0 Отговор
    Нямаше да има и хасански гастарбайтери разпалващи религиозни войни.
  • 15 Гост

    2 0 Отговор
    Земи си едно дилдо че с тоя ибрик не е много християнско
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 антидюнер

    3 0 Отговор
    Чешете си езиците, но с луди хора е опасно човек да си има работа, а този ердог е супер комплексиран идиот, който като нищо може да драсне клечката на третата световна и познайте къде ще е бойното поле?!
  • 18 анонимен

    1 0 Отговор
    С фашизоидната политика на Ердоган, няма как да Турция да приета в ЕС. Нахалството му стига дотам да говори, че ЕС е христиняски съюз. Да, християнски и демократичен съюз е, не е като робска Турция, която Ердоган направи такава. Помете цялата революция на Ататюрк. Ердоган прибра жените в домовете им. Иска България да стане провинция на Турция, но тоя номер няма да мине, защото ДОСТ за огромна радост на много хора не влезе в парламента. Това иска Ердоган, това нещо иска, но няма да стане, освен ако при следващи парламентарни избори слугите му от ДОСТ не влязат в парламента. Иска Турция да влезе в ЕС, за да бъдат убити всички европейски ценности. Господство и доминиране цели този маниак; агресивен маниак е този тип. В ЕС Турция никога няма да бъде приета, докато той е министър-председател. А след референдума на 16 април може да я направи президентска република и ще може да бъде свален по-нататък единствено с преврат, което е много опасноо!
Новини по държави: