Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 09:15 893 0

„Фич“ заплаши САЩ

  • фич-
  • сащ-
  • рейтинг-
  • барак обама

До края на 2012 г. кредитният рейтинг на САЩ може да бъде понижен, предупреди кредитната агенция „Фич“ (Fitch).

В момента кредитният рейтинг на САЩ, даден от агенцията, е най-високият - ААА, припомня Блумбърг.

Според предупреждението, обаче нищо чудно до края на годината той да бъде понижен от ААА с прогноза "стабилна" на ААА с прогноза "негативна", разкрива Ройтерс.

Причина за това е неспособността на двупартийната „суперкомисия“ в американския Конгрес да изработи план за съкращаване на държавните разходи с 1,2 трлн. долара за следващите 10 години.

Снощи тя не постигна споразумение за намаляване на дефицита във федералния бюджет, а последната възможност е до 23 ноември.

„Суперкомисията", съставена от шестима републиканци и шестима демократи, от самото начало имаше разногласия за данъците и орязването на разходите за редица социални програми.

От своя страна президентът Барак Обама обвини републиканците за липсата на споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА