Last news in Fakti

4 Април, 2017 15:19 1 313 2

Тръмп пуска следенето в интернет

  • доналд тръмп-
  • интернет-
  • сащ

Той отмени забрана на Обама

Доналд Тръмп подписа указ, с който отменя решение на Барак Обама за забрана за интернет доставчици да продават информация на свои клиенти, съобщи The Hill.

През миналата седмица републиканците прокараха мярката в Конгреса. Тя не беше подкрепена от демократите. Решението беше широко критикувано от защитници на правата на човека.

През 2016 г. беше прието решение, което задължаваше интернет доставчиците да полагат повече усилия за защита на личните данни. Правилата все още не бяха влезли в сила. Те задължаваха доставчиците да не могат да продават събирана от тях информация на търговски организации.

С решението на Тръмп големите телекомуникационни компании ще могат да получават значителни печалби от продажба на информация. До сега те трябваше да искат разрешение от потребителите за разпространяване на информация за тяхното местоположение, здравно състояние и финансови данни.

Според някои така Тръмп разрешава на доставчиците да следят своите потребители. Според републиканците мярката на Обама е била нечестна към бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BILL

    5 0 Отговор
    "Според републиканците мярката на Обама е била нечестна към бизнеса."
    Там където играят парите, няма честност.
  • 2 Дедо Грую

    1 0 Отговор
    Малейиии! Тоя юрдек слушка повече и от обонго! Пълен контрол и шпионаш! Да не смее некой да говори и мисли против божествените гоподари! Пълна картотека на врага и лесен начин за разправа.