Last news in Fakti

5 Април, 2017 16:25 1 513 2

В Косово се готвят да съдят Сърбия

  • косово-
  • хашим тачи-
  • сърбия

Това беше обявено от косовския президент Хашим Тачи

Властите в Прищина се готвят да съдят Сърбия за геноцида в Косово. Това беше заявено от косовския президент Хашим Тачи, цитиран от B92.

“Има процесуален аспект, който ние трябва да спазваме. Трябва да предприемем и стъпки, които са демократично необходими. Така ще имаме неоспорима правна база, за да обвиним Сърбия за геноцид срещу гражданите на Косово“, заяви Тачи.

Още през 2014 г. Тачи заяви намерение за съд срещу Сърбия. Сова стана по време на заседание на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бой йебанье и српска музика

    12 2 Отговор
    Много бой ша отнесе тоя мазен циганин, и не само бой.......
  • 2 смърт за шиптарите

    12 2 Отговор
    Лошото е че на времето двуличниците от Хага не съдиха албанските командири за военни престъпления, а ги оставиха да влезнат в политиката на Косово! Сърбия нямаше позицци да настява ткива неща, само можеше да гледа как милошевич си гние в затвора.