Last news in Fakti

27 Април, 2017 11:07 1 129 0

Френски съд освободи скандален косовски политик

  • рамуш харадинай-
  • косово-
  • хашим тачи-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • хага

Сръбският премиер свика спешно заседание на правителството след пускането на Харадинай

Френски съд освободи скандален косовски политик - 1
Снимки: БТА/АР

Апелативният съд във френския град Колмар освободи бившия премиер на Косово и бивш лидер на Армията за освобождение на Косово Рамуш Харадинай, предаде "Ройтерс".

Сърбия искаше Харадинай да й бъде предаден, за да го съди за военни престъпления в Косово.
След две отлагания магистратите в Колмар решиха да освободят Харадинай. Той ще може да напусне Франция, а Белград няма право да обжалва решението.

Бившият премиер на Косово и бивш лидер на Армията за освобождение на Косово беше арестуван във Франция на 4 януари по международна заповед, издадена от Сърбия. На 12 януари той беше освободен условно без право да напуска Франция, докато чака решението по искането на Сърбия за екстрадиция.

Френски съд освободи скандален косовски политик

Рамуш Харадинай беше съден от Международния трибунал в Хага, който го освободи от обвинения през 2012 г. Белград го обвинява за случаи, които не са били предмет на процеса.

Сръбският премиер Александър Вучич свика спешно заседание на правителството по повод решението на френския съд, съобщи в. "Блиц".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: