Last news in Fakti

21 Април, 2017 07:45 3 252 1

Вучич: Велика Албания означава война на Балканите

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • косово-
  • албания-
  • велика албания

Ако бях казал нещо за обединение на сърби, Брюксел щяха да ме развеят вместо флаговете пред ЕК, каза премиерът

Премиерът и избран за президент на Сърбия Александър Вучич каза, че изявленията на премиерите на Албания и Косово във връзка с обединение на Тирана и Прищина остават само в сферата на желанията. Той помоли действащите лица да не говорят такива неща, защото това не допринася за добрите отношения в региона, предаде радио Б-92.

Вучич призова и ЕС да излиза с ясни позиции за ставащото в региона.

Силният човек в Белград каза на пресконференция, че това е реакцията на Сърбия на призивите за обединение между Косово и Албания, ако перспективите за членство в ЕС избледнеят.

Вучич заяви, че на всички е ясно, че това няма да стане, независимо от нечии желания.

"Няма да обиждаме никого, няма да заплашваме с никакви изявления. Нека да мислим преди всичко за икономическия напредък на Сърбия", каза премиерът.

Той характеризира изявленията на Рама и Тачи като заплахи, защото, както каза, не може да има обединение на всички албанци без да да се стигне до конфликт с няколко държави в региона.

Вучич помоли ЕС да излиза с ясни позиции за това, което става в региона. "Ако аз бях казал нещо за обединение на всички сърби в региона, в Брюксел щяха да ме развеят вместо знамената, издигнати там", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние сме в НАТО

    9 8 Отговор
    Нас не ни засята ! Кирпич бетон сме от всякъде! И Манерката е професионал и попа се помоли и ни благослови и да ни пази Господ от злини! Немой да се плашите!
Новини по държави: