10 Април, 2017 13:33 1 509 1

Фронтекс бие тревога за бежанците (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • бежанци-
  • мигранти-
  • гърция-
  • турция-
  • споразумение-
  • фронтекс
Фронтекс бие тревога за бежанците (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Агенцията за европейска гранична и брегова охрана Фронтекс бие тревога за сериозна вероятност от анулиране на споразумението между Турция и ЕС за бежанците. Причината е в отслабването на турските компетентни служби заради чистките след опита за преврат в страната, съобщава гръцкото издание "Прото тема".

Тревожният сигнал се съдържа в секретен доклад на агенцията, публикуван в германския в. "Велт".
Фронтекс предупреждава за вероятността Турция да не бъде в състояние да задържи бежанци, които искат да избягат в Гърция.

В доклада на агенцията, в който се анализират тазгодишните предизвикателства, свързани с бежанците, се извежда оценката, че ситуацията в Турция "буди въпросителни относно жизнеспособността на споразумението" на ЕС с Анкара.

Фронтекс бие тревога за бежанците (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фронтекс бие тревога за бежанците (ВИДЕО+СНИМКИ)

В него се поставя акцент и върху въпроса за идентификация на бежанци по външните граници на ЕС, като се прави изводът, че повечето от тях са регистрирани по "горещите точки" в Гърция и Италия.

Въпреки това точната идентификация на голям брой мигранти, разполагащи с формуляри за идентичност, остава "значимо предизвикателство", се отчита в доклада. Същевременно според Фронтекс без задоволителна идентификация преместванията на тези хора в границите на ЕС могат да имат съществени последствия за сигурността.

Фронтекс бие тревога за бежанците (ВИДЕО+СНИМКИ)

Агенцията алармира, че все още продължава да съществува опасност заедно с бежанците в Европа да пристигат и терористи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нафарфорий

    11 1 Отговор
    ДИНКО, ПЕРА, ЗЕМАЙТЕ САТЪРИТЕ, Я ИДВАМ ДА ВИ ПОМАГАМ!!!!!!