Last news in Fakti

6 Април, 2017 17:25 1 860 12

Доклад: България малтретира мигранти

  • мигранти-
  • бежанци-
  • доклад-
  • балкански маршрут-
  • унгария

България, Сърбия, Македония и Хърватия са призовани да спрат нарушенията на човешките права

Доклад: България малтретира мигранти - 1
Снимки: БТА/АР

България, Сърбия, Македония и Хърватия са призовани да спрат нарушенията на човешките права и да действат срещу извършителите на престъпления спрямо мигрантите.

Възприемаме всяко обвинение в посегателство над мигранти много сериозно. Това заяви говорител на ЕК по повод доклад на неправителствената организация "Оксфам". В текста се твърди, че мигрантите, преминали по т. нар. Балкански път, са били малтретирани.

В документа на хуманитарната организация, изготвен на основата на интервюта със 140 мигранти, се твърди, че много от чужденците са били бити, ограбени, унижавани и лишавани от свобода в държавите, през които са минали.

Заедно с Белградския Център за правата на човека (BCHR) и Македонската асоциация на младите адвокати (MYLA), в периода 30 януари-17 февруари са интервюирани бежанци, които през последната зима са направили опит да достигнат вътрешността на Европа през Балканския маршрут или са потърсили убежище в Македония и Сърбия. Сред анкетираните има и деца.

Доклад: България малтретира мигранти

В Унгария има регистрирани случаи на бежанци, които са били принудени да се съблекат голи в снега, след което са били обляни със студена вода.

Докладва се, че в България и Хърватия длъжностните лица ограбват търсещите убежище. Потърпевши са разказали също за побои и нанесени токови удари.

Допълва се, че нарушенията са извършени от полицаи.

Миналия месец Европейският съд по правата на човека вече постанови, че Унгария трябва да изплати по 10 000 евро на двама кандидати за убежище, чиито молби са били отхвърлени. Мигрантите от Бангладеш не са били предпазени от унизително отношение по време на 23-дневното им задържане.

Посочва се, че условията, в които били държани в Унгария след пристигането си наподобявали затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мерки

    33 3 Отговор
    "Малтрертира" не по скоро рекламира България пред незаконните имигранти, въпрос на гледна точка. Иначе те как да разберат, че не се преминава незаконно, че не желаем ислямисти и т.н.
    Мерките на Меркел с отворените бузи явно не вършат работа затова мерки с нашарени бузи явно са по-ефективни !
  • 2 Ташунко

    34 1 Отговор
    България малтретира собственият си народ, а тези тръгнали да се оплакват.

    Коментиран от #11

  • 3 ЪРП

    32 3 Отговор
    БЪЛГАРИ, НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАЙТЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН И ПОД НИКАКЪВ ПРЕДТЕКСТ С ПРОМИТИТЕ И ДЕГРАДИРАЛИ БРЮКСЕЛСКИ МОЗЪЧЕТА И РАЗНИ АНТИБЪЛГАРСКИ НПО-ТА!!!!!!!!!!!!

    ПОГЛЕДНЕТЕ ДО КЪДЕ СЕ ДОКАРАХМЕ И НИЕ И ЕВРОПАТА:
    https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U
  • 4 МХА

    29 3 Отговор
    Тая зима бабичка почина в кашона пред президентството в който спеше !!!!!! От ГЛАД и СТУД тая женица БЪЛГАРКА си отиде !!! А показваха мръсните талибани по телевизията да реват / манджа ноу гуд / !!! Никой не ги е канил в БЪЛГАРИЯ !!!!! Да отиват там където са ги канили!!!!!!!!
  • 5 кроко

    10 4 Отговор
    Лошото е че разни НПО-та и правозащитници натискат продажния български съд и не можем да ги бием и тормозим качествено докато не се изнсесат сами от държавата ни. Лошото е и че полицията ги защитава.
  • 6 братът на пит

    17 5 Отговор
    А бе тия сериозно ли говорят??? Какви права бе?
    Като си искат правата да си се връщат в талибания!
    Не щем престъпна гмеч в нашата бедна България! Тия не искаме въобще!!!
    Не разбират ли тези с НПО-тата, че американците ги водят на повод?
    Американците не щат силна Европа, когато Европа е силна долара пада, беше стигнал до 1,30 лв. преди години, а сега е 1,80. и американците ни спретнаха „криза“, после като не се получи „мигранти“.... нямам думи, направо се вбесявам!!!
    Не щем мюслита!!! - ние сме християни, мюслитата са ни рязали главите и пак искат да ги режат!
    Мюслита в България не щем!!!
  • 7 Полицай Фарфуи

    10 2 Отговор
    Да ги ползваме за козметичната промишленост не може, да ги бием не може. А какво може ?
  • 8 колю

    10 1 Отговор
    Да мине през граничния пункт ,па тогава да се мисли за него. Може Да ,може и "Не " да му кажат. Ама да минават кой от където свари щото бил мюсли или черен араб .... Това си е ПРЕСТЪПНИК нарушител на държавна граница. Не ги повреждайте много защото трябват резервни части -Донорството ни куца . То не ,че не се губят хора по пътищата ,ама да вземе някой да им го каже. После да няма "Не знаех ,вай-вай..."
  • 9 стоян георгиев

    5 8 Отговор
    написаното в доклада е абсолютно непонятно за местните ватници.да биеш бежанци е съвсем нормално за хора християни дето са склони да палят църкви да заплашват свещенници и да преследват деца.

    Коментиран от #10

  • 10 Ватник

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Да си смениш ника с-"платена козяшка обява"!
  • 11 Лупи

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ташунко":

    Е те за малтретирането на българите нищо няма да кажат, защото ние нямаме организация, която да ни пази(предполага се, че това ще е държавата ни). Тука може да измират пенсионери от глад ама няма да се чуе ни вопъл ни стон от ЕК, може пенсионери да се пребиват и ограбват от м....лите и пак никой нищо няма да напише, но ако някой набие м....л и се разчуе, тогава жална ни майка или ако някой накаже незаконно преминал границата афганистанец тръгнал на гурбет и бели жени в Грмания и Австрия тогава настана голям проблем. Какво очакваш всъщност, като повечето ръководители в ЕС са травестити, гейове, лесбийки и наркомани.
  • 12 Константин-Ром

    0 0 Отговор
    Покайте се Хора.Господ скоро идва да вземе свойте си.Всичките световни войни,кризи,катаклизми,наводнения,пожари в големи мащаби,и други всичко това е написано в Библията.
Новини по държави: