Last news in Fakti

12 Април, 2017 08:25 2 016 5

Вълчи вой и Сърбия отново не заспа (СНИМКИ)

  • сърбия-
  • белград-
  • александър вучич-
  • саша янкович

Поредна нощ на протести срещу изхода от президентските избори

Вълчи вой и Сърбия отново не заспа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Поредна нощ на протести срещу избирането на Александър Вучич за президент на Сърбия, предаде ТАСС. Демонстрации имаше в Белград, Ниш и Нови Сад.

В столицата шествието на протестиращи младежи блокира движението. Демонстрантите носеха плакати, в които настояваха за смяна на политическия елит, за честни избори, за равен достъп до образованието и до държавното финансиране за него, за здравеопазване за всички, за свободни медии и за защита и увеличаване на трудовите права.

"Народът гласува, а елитът се радва", гласеше един от плакатите на протестиращите в Белград.
Някои от демонстрантите имитираха вълчи вой, като така се опитаха да се подиграят с фамилното име на Вучич, което в превод от сръбски означава: малък вълк, вълче. Други демонстранти имитираха кучешки лай, като скандираха "Ав, ав, ав", подигравайки се с инициалите на Вучич.

Вълчи вой и Сърбия отново не заспа (СНИМКИ)
Вълчи вой и Сърбия отново не заспа (СНИМКИ)

По данни на Републиканската избирателна комисия след обработка на 96,6 процента от бюлетините Вучич, досегашен премиер на Сърбия, води на първия тур на президентските избори с 55,02%. Бившият омбудсман Саша Янкович получава едва 16,36 на сто.

Вълчи вой и Сърбия отново не заспа (СНИМКИ)

Същевременно Вучич обяви, че побеждава в осемте избирателни участъка, в които имаше прегласуване заради констатирани нарушения на изборите за президент на 2 април, предаде ТАСС.

Вълчи вой и Сърбия отново не заспа (СНИМКИ)

Вучич каза, че преди девет дни в тези участъци той е получил 53,84 процента, а днес, когато победата му се оспорва от хора, които не умеят да признават поражението си, той получава в участъците, в които имаше прегласуване, 71,66%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 идио ти

    13 4 Отговор
    Умните и красивите....-демек-подлгите на сорос.....
  • 2 Гост

    7 1 Отговор
    Те го обиждат без причина,защо?Някой ги кара да го правят.
  • 3 8888

    8 2 Отговор
    Крайно време е и дедо сорос да последва родшилд при господаря им - оня дето се бои от светлината.
  • 4 кроко

    3 2 Отговор
    Нашите умни и красиви от ПЛАТЕНА МРЕЖА си умират от яд че няма протести тази година. Чудят се как да намерят повод срещу Радев, или пък срещу БСП, ама ще си останат само със сълзите по христо иванов и ДАЙ БЪЛГАРИЯ, която пропусна парламента! А така се надяваха да изкарат парички поне за 2 ходенета на море!
  • 5 руски резидент

    0 3 Отговор
    До 1-2-3-4
    Товариш, изпълнил си плана с успехом на етом сайте. Очен хорошие посты, но пжжалоста пиши в разним стилам.
    А бе личи ти, че си один и тоже.
Новини по държави: