Last news in Fakti

17 Април, 2017 09:22 3 292 7

Отнемат гражданството на жената на Асад

  • асма асад-
  • башар асад-
  • сирия-
  • гражданство-
  • великобритания-
  • депутати

Асма Асад действала като говорител на режима, смятат британски депутати

Отнемат гражданството на жената на Асад - 1
Снимка: БТА/ AP

Родената в Лондон съпруга на сирийския президент Башар Асад може да остане без британско гражданство, съобщи „Гардиън“. Депутати са отправили подобен призив към вътрешното министерство.

Причина за искането е активността на Асма Асад в социалните мрежи, където остро критикува Запада за лъжи относно управляващия режим в Сирия.

Башар Асад беше обвинен, че е използвал химическо оръжие срещу местното население. Режимът и неговите съюзници отрекоха това и обвиниха бунтовниците в провокация.

Британският депутат Надим Захави подкрепи искането за отнемане на гражданството и заяви, че „Асма Асад е част от пропагандната машина, която извършва военни престъпления“.

Някои британски депутати смятат, че първата дама на Сирия действа като говорител на режима, поради което трябва да й бъде отнето британското гражданство.

Външният министър Борис Джонсън остро разкритикува Башар Асад – обвинявайки го в използването на химически оръжия – и призова своите западни партньори в налагането на нови санкции срещу Сирия и Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mitko Turcina

    15 0 Отговор
    Аз ще и дам българско . Аз съм пазител на жените
  • 2 пропагандната машина

    20 6 Отговор
    "Причина за искането е активността на Асма Асад в социалните мрежи, където остро критикува Запада за лъжи относно управляващия режим в Сирия."

    Чудя се, защо и мен не са ми отнели БГ гражданството, че пиша постоянно против Тиквата, а преди това и срещу Съсела...

    Коментиран от #3

  • 3 Моамар

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "пропагандната машина":

    Ако не е "тиквата" да ви чисти л..ната .......
    Вместо да киснеш по форумите и да се лигавиш можеше да си изчистиш, да си построиш па и хубава жена щеше да те споходи и щеше да се научиш колко трудно се постигат нещата и че за всичко трябват способни хора
  • 4 1234

    23 4 Отговор
    СМЕШНИЦИ. Изсмукват от пръстите си какво ЗЛО да направят на жената.Те англичаните са известни в света с това ,че са големи гадняри,особено ако се касае за нещо което искат да си присвоят и някой да им пречи да го вземат нищо,че то не е тяхно,че и сега е така.От къде на къде в акваторията на Сирия ще излезе толкова много газ !!!Искаме го.Това е логиката и на англичаните и на САЩ,пък и турците искат територия,абе изобщо лапачите няма да се наядат,единственото спасение е една шепа пръст на очите им.
  • 5 Хаха

    14 2 Отговор
    Нека да и' вземат гражданството , дето го няма. Щото тя е поданичка на кралицата, а не гражданин на британската "република ". Негрмотнооооост.
  • 6 Диди

    2 12 Отговор
    Прави са,трябва да й го отнемат.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    здрасти тянка, пак ли се прайш на луд? ;)
Новини по държави: