Last news in Fakti

18 Април, 2017 09:21 1 600 10

Тръмп: Външната политика на Обама е пълен провал

  • доналд тръмп-
  • провал-
  • сащ-
  • барак обама-
  • външна политика-
  • президент

Американският президент заяви, че изминалите 8 години са били провал

Тръмп: Външната политика на Обама е пълен провал - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че външната политика на предшественика му Барак Обама е била „пълен провал“.

Държавният глава на САЩ написа в профила си в Туитър, че последните 8 години във външната политика са тотален крах.

Думите му идват на фона на повишеното напрежение в източната част на Азия и заплахите както от Вашингтон, така и от Пхенян.

Американският вицепрезидент Майк Пенс заяви, че „ерата на стратегическо търпение към Северна Корея е приключила“. Той посети демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея.

Администрацията на Доналд Тръмп ясно показа, че иска да сложи край на ядрените опити и програма на Пхенян, която застрашава сигурността в региона. Севернокорейците, от своя страна, обвиняват американците и Сеул, че тренират за инвазия в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтиц

    13 7 Отговор
    Като политиката на предшестваника ти е била пълен провал, постарай се твоята да не е още по-голям провал. За сега и до този момент, моето скромно мнение е, че си много по-подходящ за водещ на телевизионно шоу, от колкото да си президент на на една от най-големите държави на тази нещастна планета.
  • 2 Бай хой

    9 6 Отговор
    То и твоята май започна да се срива и то само два три месеца след всъпването. Да уточня провалите с ракетната атака, смехорията с майката на бомбите и репченето в далечния изток. Никой не те бие по калфунта да се равняваш по Ун.

    Даде права на цру и военните да действат без твое позволение и за нула време за.раха мерията, ама май не вдяваш че всичко се пише на твой гръб.

    Коментиран от #6

  • 3 Пеньо

    6 2 Отговор
    Вътрешната политика на Дони, за сега е пълен провал и той реши, че с ракети ще си реши проблема с рейтинга. А дали знае, че това е временно решение?
  • 4 onq s konq

    5 11 Отговор
    А как го гледахте с надежда и просълзени от умиление очи русофилиии...че ще махне ембаргото на Русия и ще отстъпи в Сирия,и че ще признае вероломното руско нападение в Украйна,и още,и още...............наивни:)
  • 5 ДО КОНЯ

    7 4 Отговор
    КОН ли си МУЛЕ ли си МАГАРЕ ли си????Май си КАТЪР???Няма ли кой да закара на ветеринар???

    Коментиран от #7

  • 6 go Donald go

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Тръмп не е политик и затова решенията които взема(и ще взема)не спадат към традиционната линия, поддържана от неговите предшественици. Обама е предпазлив и не смееше да прекрачи някои граници, не беше съгласен и готов за радикални действия на принципа "всичко или нищо". А военните, и особено ЦРУ, което си е един вид държава в държавата винаги са имали свои методи и канали за действие които често се различават от тези на официалната власт. Това е било при всички президенти, всъщност президентската институция в САЩ е по-скоро за показност, един вид като емблема на "демокрацията" и спазването на някакви традиции, хората да си мислят че със своя избор за президент от тях зависи нещо, а както и в много други държави по света от тях не зависи нищо. САЩ се управлява от шепа мастити РОБОВЛАДЕЛЦИ, а президентът е просто една лачена пионка за пред народа и света. А когато пионката си помисли, че може да прави каквото си поиска без да се съобразява със сивите кардинали измислят някой като Осуалд, който да бъде набеден за премахването й. А Тръмп просто ще бъде катализатор на неизбежното рухване на САЩ.
  • 7 onq s konq

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "ДО КОНЯ":

    Ще ти обясня:Аз съм тоя,който налива ум и разум в тиквата ти,затова РЕСПЕКТ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 oniq tapira

    6 0 Отговор
    Е СЕГА МE НАЦЕЛИХТЕ В 10-КАТА!!!ЮКАК НЕ СЕ СЕТИХ ТЮУУУУ!!!!