Last news in Fakti

21 Април, 2017 07:42 1 233 2

Тръмп: Силна Европа е важна за САЩ

  • европейски съюз-
  • ес-
  • доналд тръмп

Думите му контрастират с изказването му от януари, когато предупреди, че и други страни ще напуснат ЕС

Тръмп: Силна Европа е важна за САЩ - 1
Снимка: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп, който преди време приветства решението на Великобритания да напусне ЕС, заяви, че би искал европейският блок да остане силен, предаде "Ройтерс".

Силна Европа е много, много важна за мен като американски президент, както и за САЩ. Ние желаем това и ще й помогнем да бъде силна, а това ще е полезно за всички, заяви Тръмп на обща пресконференция в Белия дом с италианския премиер Паоло Джентилони.

Думите му контрастират с изказването му от януари, когато предупреди, че и други страни ще напуснат ЕС по примера на Великобритания.

В края на май Тръмп планира да осъществи първото си посещение в Европа след идването си в Белия дом. Очаква се той да участва в срещата на върха на НАТО в Брюксел на 25 май, а после и на срещата на Г-7 в Таормина на остров Сицилия на 26 и 27 май.

Тръмп: Силна Европа е важна за САЩ

Тръмп отбеляза, че в Либия САЩ могат да участват единствено в ликвидирането на "Ислямска държава". Не предвиждам участие в Либия. Смятам, че САЩ засега имат достатъчно ангажименти къде ли не. Можем да играем роля единствено за отърваването от ИД. За мен това е от първостепенно значение и именно с него ще се заемем, било то в Ирак, Либия или другаде, каза президентът, цитиран от "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    4 1 Отговор
    Ха така де! Требе сичко да влезе в релси. Ще ви превъоръжаваме за ваша сметка, Ще палим войнички. Вие ще ни вадите кестените от огъня. Ех че славно ще си караме! Тъй де
  • 2 onq s konq

    2 1 Отговор
    Слаба Русия обаче също не е за изхвърляне!