19 Април, 2017 11:36 2 208 10

Тръмп може да отреже Иран

  • доналд тръмп-
  • иран-
  • сащ

Обмислят отмяна на споразумението за ядрената програма на страната

Тръмп може да отреже Иран - 1
Снимка: БТА/AP

Администрацията на президента на САЩ Доанлд Тръмп обмисля да преразгледа споразумението за ядрената програма на Иран, съобщи NBC.

Това беше обявено от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Ще бъде направена оценка дали договореностите от споразумението са в интерес на САЩ и сигурността на страната.

Споразумението беше сключено през 2015 г. от администрацията на Барак Обама. То предвиждаше сваляне на икономическите санкции срещу прекратяване на ядрената програма.

Според Тилърсън на този етап Иран спазва ангажиментите си по споразумението. В същото време обаче има опасения за ролята на Иран като спонсор на тероризма.

Тилъръсн вече е уведомил за решението си председателя на Горната Камара Пол Райън.

Иран е една от страните, които демонстрират най-сериозна подкрепа режима на Башар Асад в Сирия. Техеран се обяви срещу всяка военна намеса на Америка в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    13 6 Отговор
    Вижте му лицето, изглежда ли ви да е нормален
  • 2 Кики

    7 8 Отговор
    Няма да коментирам това нагло и срамно изказване на Тилърсън, защото не ми останаха сили непрекъснато да критикувам САЩ. Ами то и да пръднеш,пак ще ти наложат санкции!
  • 3 Ще , ама друг път !

    8 8 Отговор
    В Сирия му изчезнаха 36 Мухавки, и ни вопъ ни стон, генералите му подвиха опашки и шумотевица около Корея, забравиха за Сирия! Сега Ирак щото Корееца не ебава да ебава кой , кой е! Корееца е по-ернап от Патока Доналд! Бой по рогите да остане здарава кожата! САЩ са " бягащи по вълните" Холивууд! Лабави в гайките, мекушави между краката а и кибрита им е все влажен! Само ШОУ! Дъст ОН дъ винд!
  • 4 onq s konq

    5 8 Отговор
    Вие си го избрахте русофили...ЧРЕЗ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ!Сега ще му сърбате попарата.

    Коментиран от #9, #10

  • 5 Щирлиц

    9 2 Отговор
    Пха ха ха ха как се забавлявам от такъв жалък хленч.
    Шампанско се пи в чест на неговото избиране, до колкото си спомням.
  • 6 На големи Л скочи Патока и взе да се ..

    6 2 Отговор
    Да се озорва! От едно Л, бяга на друго и докато иде до него, търси вече друго че да се откаже от предното! Мана, Мана, патока Доналд се набутва само във Л/на! СЛАВА РОССИИ ! Къде са на Патока 36 Мухавки от Сирия? Ко стана? Голям го вадят ама не палят! Все им е мокър кибрита!
  • 7 гост

    4 1 Отговор
    еми Сирия почва да се изчерпва като плашило плацдарм за хамериканския ВПК. Нещата с С.Корея са малко опасни и си търсим нова територия за налагане на "американската демокрация". Очаквайте след някоя друга година и иранския народ да се окаже подтискан и да се наложи да се бомбардира. Малко ще им излезе прес носа си мисля обаче.
  • 8 Дедо Грую

    5 1 Отговор
    Тоя мнго изтрещя бре! Да му се ненадяваш.Затова нашия народ е казал на малко прасе и нов началник не се радвай че не знаеш каква свиня ще излезе.
  • 9 999

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ало "ФТОРИЯ" леко ще скъсаш хамута.
  • 10 999

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ало "ФТОРИЯ" леко ще скъсаш хамута. Пак са ти спрели премията заради неграмотност.