Last news in Fakti

30 Април, 2017 21:23 2 493 0

Иран отново е между Запада и Русия (СНИМКИ)

  • иран-
  • хасан рохани-
  • аятолах али хаменей-
  • русия-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • техеран

Аятолахът отхвърли водената прагматична политика от президента Хасан Рохани

Иран отново е между Запада и Русия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Иранският върховен водач аятолах Али Хаменей разкритикува президента Хасан Рохани за изказването му, че политиката на затопляне на отношенията със Запада е причината за намаляване на заплахата от война, предаде "Ройтерс".

Прагматикът Рохани, чието избиране през 2013 г. доведе до подобряване на отношенията между Иран и Запада, постигна през 2015 г. ключово споразумение, съгласно което Техеран приема да ограничи ядрената си дейност срещу отмяна на международните санкции.

Иран отново е между Запада и Русия (СНИМКИ)

Конфликтът между Рохани, който се стреми към втори мандат, и привържениците на Хаменей, които са против ядреното споразумение, се задълбочи през последните месеци преди изборите в страната на 19 май.

"Някои казват, че откакто сме на власт сянката на войната е избледняла. Това не е вярно", заяви Хаменей, цитиран от държавните медии. "Присъствието на народа на политическата сцена премахна сянката на войната от страната", допълни той.

Иран отново е между Запада и Русия (СНИМКИ)

Рохани е изправен пред конкуренцията на твърдолинейните ирански политици, които критикуват икономическите му резултати, заявявайки, че затоплянето на отношенията със Запада и ядреното споразумение все още не са довели до икономически ползи.

Иран отново е между Запада и Русия (СНИМКИ)

Рохани призова избирателите да предотвратят завръщането на екстремизма в Иран, посочвайки, че ако той бъде заменен от хардлайнер, авторитаризмът в страната може да се засили


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА