Last news in Fakti

21 Април, 2017 09:03 1 914 10

Руски имигрант взривил бомбите в Дортмунд? (СНИМКИ)

  • дортмунд-
  • стокхолм-
  • борусия-
  • атентат

Германската полиция задържа заподозрян във връзка с нападението срещу автобуса на "Борусия"

Руски имигрант взривил бомбите в Дортмунд? (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Германските власти заловиха 28-годишен имигрант от Русия, който е заподозрян за нападението срещу автобуса на„Борусия Дортмунд“. Новината съобщава в. "Bild", като се позовава на източници от разследващите органи.

Сергей В., който живеел в провинция Баден-Вюртемберг, е издирван още от 13 април по подозрения за извършването на 20 опита за убийство и задействане на експлозия. Към момента руснакът вече е ареста.

Вечерта на 11 април в Дортмунд преди мач от четвъртфиналите в Шампионска между местната "Борусия" и френския "Монако" край автобуса на германците избухнаха три взривни устройства. Органите на реда съобщиха, че извършителят ги е разположил в храстите и е задействал всяко с отделен дистанционен взривател.

Прокуратурата информира, че още няма точни данни за използвания експлозив. По-рано медиите съобщиха, че веществото има сходство с експлозивите, използвани от Бундесвера.

От взривовете пострада испанският защитник на домакините Марк Бартра. Той бе откаран в болница с фрактура на лъчевата кост на ръката.

В рамките на разследването беше задържан гражданин на Ирак; той се оказа член на терористичната групировка "Ислямска държава", но най-вероятно не е замесен в атентата, отбелязва ТАСС.

Руски имигрант взривил бомбите в Дортмунд? (СНИМКИ)

В операцията по задържането на Сергей са били задействани специалните полицейски части за борба с тероризма, служители на Федералната криминална служба и представители на полицията в Баден-Вюртемберг.

Поведението на мъжа е събудило подозрения в персонала на хотел, в който той е отседнал. Именно в него са били настанени и футболистите на „Борусия“. На тях им се е сторило странно, че при разпоредената евакуация Сергей не е напуснал сградата, а е отишъл в ресторанта на хотела и си е поръчал стек.

Руски имигрант взривил бомбите в Дортмунд? (СНИМКИ)

Руски имигрант взривил бомбите в Дортмунд? (СНИМКИ)

При настаняването си също той е отказал първоначално предложената му стая и е поръчал такава с изглед към улицата. Изданието отбелязва, че от нея той не е имал видимост към мястото, където избухна експлозията. Полицията обаче предполага, че той е задействал експлозива дистанционно от хотелската стая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    17 11 Отговор
    Както вече не веднъж съм писал, джуджето е износител на тероризъм основно поради своята безпомощност и некадърност да се справи с тази зараза в собствената си страна. Зает е предимно с крупните кражби и убийства на опозиционери!

    Коментиран от #4

  • 2 панов

    9 5 Отговор
    насилието им е заложено генетично
  • 3 Диди

    4 1 Отговор
    Заловеният е финансирал 15.000 евро в акции на Борусия Дортмунд.Курса на акциите пада,и руснака решил да си отмъсти за това.Умишлено е положил следи,за да изглежда че терористи са виновни за експлозивите. Тъпак.
  • 4 кроко

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Тъпи ли сте и тримата или ви плащат да пишете такива глупости? Да не би Путин да е почнал да населва Европа с мюсюлмани още преди 50-60г. и да им позволява да се разхождат свободно, че да могат да правят атентати? Западняците да не би да не вършат насилие? Да не е очаквал че ще се вдигнат акциите като гръмне нещо до автобуса?

    Коментиран от #6

  • 5 Диди

    5 3 Отговор
    Кроко.Не си информиран.Атентатът е направил с цел,курса на акциите на BVB да падне,за да спечели,тъй като така е спекулирал.
  • 6 кроко

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    какви мюсулмани те гонят ? Русняк е взривил автобуса, в Германия а бъкано с рускоговорящи емигранти.
  • 7 Диди

    1 1 Отговор
    Моля за извинение,написала съм ,че е финансирал 15.000 евро....правилно е ,че в около 15.000 (евтини 0,10 обции)е финансирал.
  • 8 Д0 ПЕНЬО

    3 3 Отговор
    Наглец е този. Отишъл в Германия да си показва рогата. В държавата където за пример по цял свят се дават общественият ред, финансовата дисциплина и икономиката. Навсякъде където се извършват кофти неща може да се очаква да има замесен и някой мужик.
  • 9 8888

    1 3 Отговор
    Работих в Германия 13 години и там има подкупи и "свои хора". Казвам го от личен опит, а руснаци има цели квартали и почти във всички по - големи селища. Контактувал съм с тях и доколкото познавам манталитета им не ми се вярва на тази история. По - скоро ми прилича на политическа поръчка, с цел да се настрои общественото мнение против Русия.
    Такава е политиката в цял свят.Първо се обработват масите, после идват действията.
    Нека представят доказателства.
  • 10 Диди

    0 0 Отговор
    Какви глупости пишеш....,,да манипулирали германците.За тези 13 години в Германия,нищо не си разбрал.Ти в дупка ли си живял,че нищо не си разбрал?
Новини по държави: