24 Ноември, 2011 09:17 945 0

Македония влиза в „Южен поток“

  • южен поток-
  • македония-
  • газпром

Проектоспоразумението е готово до края на годината

Македония ще се присъедини към регионалния проект „Южен поток“, пише днес македонският вестник „Вечер“. Проектоспоразумението за „Южен поток”, съгласно което през територията на страната ще минава разклонение на газопровода, ще бъде предоставено на Македония до края на годината. Основна цел на споразумението е да бъдат задоволени нуждите на Македония и енергийните проекти в страната, които предстоят да бъдат построени.

Македония заяви желанието си да се включи в проекта още през лятото на миналата година. След разговори между президентите на двете страни в рамките на икономическия форум в Санкт Петербург „Газпром“ обяви, че е готов да разгледа възможността за изграждането на отбивка от газопровода в тази балканска страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА