Last news in Fakti

22 Април, 2017 10:39 1 822 7

Ден за размисъл преди вота, който може да сложи край на ЕС

  • франция-
  • ес-
  • еманюел макрон-
  • марин льо пен-
  • размисъл-
  • президент

Засилени мерки за сигурност във Франция

Ден за размисъл преди вота, който може да сложи край на ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Днешният съботен ден е ден за размисъл във Франция, където утре ще се проведе първият тур на президентските избори. Политическите анализатори са категорични, че без Франция Европейският съюз ще се разпадне.

А възможно ли е Франция да последва примера на Великобритания и да напусне общността? Такава заявка даде един от кандидатите за президентския пост, който почти сигурно отива на балотаж според социологическите проучвания.

Лидерката на „Национален фронт“ Марин льо Пен е твърдо решена да свика референдум, ако бъде избрана за държавен глава. Според социолозите на балотажа тя ще се изправи срещу Еманюел Макрон.

Прогнозите са центристкият кандидат да бъде избран за президент с подкрепата, която ще получи на балотажа (7 май) от французите, които са против крайната десница. Френските медии припомнят победата на Тръмп и добавят, че не са изключени изненади, макар да не са много вероятни.

Първият тур на президентските избори ще се проведе при драконовски мерки за сигурност. В четвъртък вечерта на Шанз-Елизе бе убит полицейски служител при поредното нападение на френска земя.

50 000 полицаи ще бъдат ангажирани с осигуряване реда на вота, който ще бъде проследен внимателно от лидерите на Европейския съюз. Това е поредният тест за бъдещето на блока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    18 6 Отговор
    Началото на края на ЕС започва утре. Сигурен съм. Толкова напрежение има натрупано, поради лицемерието и двойните стандарти в ЕС, че няма начин да не се разпадне. Сигурен съм, че от утре започва края на ЕС.
  • 2 дддддддддддддддддддд

    22 4 Отговор
    Началото на края на Е.С. започна отдавна-когато либералите окупираха властта в Брюксел и наложиха тотална бюрокрация заедно с безумните евро-атлантически ценности------------тогава тръгнаха по пътя на развала....Реално днешното управление на Е.С. няма нищо общо с демокрацията и все повече унищожава страните членки.И това е САМО благодарение на либералите-които се оказаха най-долните политически говеда във историята на човечеството.
  • 3 onq s konq

    11 15 Отговор
    На глупаците тука дето се радвате че ЕС ще се разпадне ще кажа,че това значи 5,2 милиарда лева СУБСИДИИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ,което ще се усети още в първите месеци.Лично моите приходи ще намалеят с около 15 -20%,но ВИЕ... оставате директно без работа,защото огромен брой фирми и предприятия ще фалират поради това,че продукцията им става непродаваема в Европа благодарение на високите вносни мита на традиционните търг. партньори.Мисля че не е необходимо да пояснявам че в момента търгуваме БЕЗМИТНО с Европа.Помощите за безработица също ще бъдат орязани,за ремонт на пътища з0абравете,а за работа в чужбина ще е необходима спец. виза и куп формалности.Молете се да не ви се случва!

    Коментиран от #7

  • 4 Смирнов

    3 11 Отговор
    Колко трябва да си тъп ,че да мечтаеш за подобна пепспектива -радпад на ЕС.
    Може би Евразийския съюз ще даде по доцри възможности да радвитие ? Ами пажледнете Русия -това е развитието.
  • 5 Киро

    2 12 Отговор
    Скимтящите ушанки ще научат поредния си урок - че в белия свят никой не ги иска!

    ...и след това отново ще потопят дзурли в калната дупка, наречена Рашка, чакайки сведения са поредното военно чудо, нарисувано да повдигне духа малко.
  • 6 ААААА ЕТО ГО КО КОНЯ

    3 0 Отговор
    СЕЛЯНИНА С КОНЯ СЕ ПОЯВИ С МНЕНИЕ
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Е Конь , ще трябва да започнеш да бачкаш. Колкото до заводите и предприятията , не са останали такива да произвеждат продукция ,която да впечатли западният купувач. Целият бизнес в държавата се свежда около държавните хранилки. Заемите които се опъват перманентно всяка божа година. Туризъм и продажба на недвижими имоти, и смъкваните за тях всяка година такса поддръжка. Малко субсидирано земеделие, предимно износ на зърно. Контрабандните канали. Парите които гастарбайтърите вкарват в Държавата . И другото е местене на стоки от рафт на рафт , и сферата на услугите.Като изключим туризма, къде я видя тази реална икономика?, с каква търговска марка се свързва България, с какъв приоритет , с какъв продукт?.
Новини по държави: