22 Април, 2017 12:51 3 886 17

Израелската армия стреля по сирийски военни

  • израел-
  • сирия-
  • снаряди-
  • стрелба-
  • армия-
  • позиции-
  • голански възвишения

Отново напрежение между Израел и Сирия

Израелската армия стреля по сирийски военни - 1
Снимка: БТА/ AP

Израелската армия стреля по позиции на сирийските военни, след като три минометни снаряда се взривиха на Голанските възвишения, предаде „Хааретц“.

Първият снаряд е паднал близо до сирийската граница, а близо час по-късно регионът е бил разтърсен от нови взривове.

Израелските въоръжени сили смятат, че не става въпрос за преднамерени действия, а за заблудени снаряди, използвани при боевете в Сирия, която е във война от 2011 година.

Сирийската държавна информационна агенция съобщи, че израелските военни са стреляли по позиции на сирийската армия в южната провинция Кунейтра, причинявайки щети.

Минометни снаряди често попадат в окупираните от израелските сили части от Голанските възвишения. Голяма част от хълмистата област е окупирана от израелците след Шестдневната война.

През последните месеци се увеличи напрежението между Израел и Сирия и се стигна до взаимни заплахи. През миналия месец израелското военно министерство заплаши да унищожи системите за противовъздушна отбрана на Сирия, след като сирийците изстреляха ракета срещу израелски самолети.

Сирийският конфликт бушува от 2011 година насам. Милиони сирийци бяха убити или ранени, а голяма част от местното население напусна домовете си в търсене на сигурност и по-добро бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай хой

    21 13 Отговор
    Яааа, тия май разбраха предупреждението и ф15 и ф35 вече летят далеч от Сирия. Сега дали не получават намек че трябва да се изнесат от Голанд.

    Коментиран от #11

  • 2 Киро

    13 26 Отговор
    Хаха, след като Дони брутално се изгаври с руската ПВО, вече и на слепите е ясно, че цялата им работа на казачоците е една пропаганда на гол г.з!

    Коментиран от #6, #17

  • 3 Милиони

    11 23 Отговор
    Милиони сирийци бяха убити, или са озселени. Разбрахтели ушанкин прес. Казвам че е убиец това Башарчо , не та не . Сега и израел ще им прави клиз.и , да но се махне по скоро този изрод , преди да избие два милиона души.
  • 4 Бай хой

    31 9 Отговор
    Садам убиха а след него милиони иракчани бяха избити и прогонени. Муамар убиха и след това милиони либийци. Сега извергите поьгониха Башар, убиват милони сирийци и разрушават Сирия. Докога Господ ще търпи изродите сащ и тяхната човеконенавистна агресия. А има и безродници на моито им харесва и затриването на Българската нация от европелерастките нацисти и задокеански тирани.
  • 5 Гостенин

    10 19 Отговор
    Този Бай хои е тотално увреден ,дори не става въпрос за американци ,но той не пропуска да ги намеси, и естествено оплюе и да възхвали руснаците.Ти човече българин ли си ?Какво те интересуват САЩ и Русия.Ние сме българи, а България е в ЕС.Тъй че гледай българските интереси.
  • 6 Лукашенко

    11 17 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Не е точно така - Израел до сега имат поне 6 бомбардировки над Хизбула и др. и то преди ударите на американците.
    Но върхът беше,когато получиха първите бройки F-35 , веднага ги пуснаха да ги тестват. Дали са си правили гаргара не знам обаче на следващия ден в израелския печат излязоха статии ,че цялата въздушна отбрана в Сирия е абсолютно безполезна срещу стелт самолети.

    Четете ли , матрьошки - безполезна ! Един адмирал Кузнецов в ПВО вариант.
  • 7 no name no face no number

    14 5 Отговор
    Те са едни и същи прав e Бай Хой.
  • 8 Кире

    6 10 Отговор
    Тия тъпи арабели не се научиха да не се дървят на Израел!!!
  • 9 Бай хой

    7 2 Отговор
    Гостенче, чувствай се като удома си но все пак не забравяй че си на гостии не клевети. Къде точно прочете в поста ми възхвала на когото и да е.

    Лукашенко да ти припомня че всички атаки с ф35 и ф15 на израелците бяха съгласувани с руснаците и то при посещение на високо ниво в Москва. И когато си позволиха да атакуват сирийската армия бяха предупредени със сваляне на фърчила от въпросните несваляеми модели. На ивретата им остана само да отправят само една съвсем неадекватна закана и спряха с набезите. Да ти обясня като на съвсем прост - израелците не се стрхуват от сирийските пво. Ама срещу ръжена се не рита.
  • 10 Моше

    1 5 Отговор
    Бай хойчо, много не си наясно с израелската армия ватник!
  • 11 Sergiy

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "бай хой":

    бай х..й ти си навсякаде и под различни никове )), сигурно плащане намалиха московити и ти пак решил да компенсираш с количество (24/7) написани глупости. Сега е как? Все още получаваш в дървени рубли или в твърда "валута" вече? ))
  • 12 mediator37

    5 0 Отговор
    Що за чифутска наглост? Голанските възвишения са си сирийска територия и сирийците могат да си пуцат по собствената територия колкото искат.
  • 13 Бай хой

    3 0 Отговор
    Моше, като ти гледам ника, как да ти вярвам?

    Сергей що се пишеш на маймуница? Никой не обича безродниuте.
    А скромната ми личност е от плът и кръв и пиша изключително под един ник. Май вече виждате призраци. Други са тия които имитират активност и да ти кажа под секрет че гледат към козяк.

    Коментиран от #14

  • 14 Sergiy

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    ако имаш предвид името на "маймуница"-това е ЛАТИНИЦА )))), а пак текста е КИРИЛИЦА ))). Въпрос остава същият, твоята "скромна личност" получава за своите произведения в дървени рубли или в твърда валута? Така и не отговорил ))

    Коментиран от #15

  • 15 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Sergiy":

    Съргей, ако обичаш, троли си в уСрайна, бе пич!
  • 16 Бай хой.

    2 0 Отговор
    СерГЕЙ, имам в предвид че латинската империя е изчезнала преди стотици години. Също така че е нямала нищо общо със създадената от СССР усрайна преди двайсетина гоьини. Я уточни каква ви е връзката с латините на вас усраинците?.
    А и не съм от усрайна и не мога да отговарям на въпроси преди да бъдат зададени. Схващаш ли? Май нещо психическото ти състояние е разстроено. Например никак не е нормално да твърдиш че по добре от мен знаеш какво колко и от кого получавам. Де бе бе вярно твърдението ти. Само че хората с достойнство не си сформират и променят мненията за каквито и да е плащания, в каквото и да е, от когото и да е. Това го правят безродните продажници. Като тия които разрушават украйна за субсидии от сорос например. Тия които се отричат от близките си и са се сложили в услуга на окупатори и избиват собствения си народ.
  • 17 Ибрахим

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    кире ако американците се изгаврят още няколко пъти с руснаците няма да им останат ракети бре.като му казали на путин що са сторили янките путин за малко не умрел от смях.59 повтарям 59 томаховки и два унищожени самолета една столова и може би тоалетната на башар.сега всички заводи къде произвеждат томаховки работят на пълна мощност да насмогнат на ракети че ако изстрелят поне 1000 да могат да целнат и пистата.