Last news in Fakti

25 Април, 2017 09:40 11 587 2

Албания се тресе

  • албания-
  • тресе-
  • протести

Опозицията блокира ключови пътища в страната

Албания се тресе - 1
Снимка: БТА/АP

Привърженици на опозицията в Албания блокираха основните пътища в страната, съобщи Sitel.

Те настояват за служебно правителство до парламентарните избори през юни. Блокадата на пет основни отсечки продължи един час.

Лидерът на опозиционната Демократична партия Лулзим Баша обяви, че неговите последователи протестират срещу „търговията с наркотици, престъпността и корупцията“.

Очаква се по-късно днес в Албания да пристигнат преговарящи от Европейския парламент. Те ще посредничат в преговорите между управляващата лява коалиция и дясната опозиция.

Опозицията отказва да преговаря, докато премиерът Еди Рама не подаде оставка. Според опозиционните сили правителството се готви да манипулира предстоящите избори. Те ще се проведат на 18 юни.

През последните месеци привърженици на опозицията системно организират протести в Тирана. В момента Албания се бори за покана за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кosio Kostov

    2 1 Отговор
    Смятам че и тука трябва да стане така и във властта да влязат интелигенти и конпетентни хора можещи хора а не да ни управлява прост и неграмотен наркобос че и бивша мутра
  • 2 Гост

    1 1 Отговор
    Бивши мутри няма.
Новини по държави: